Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΧΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ


Την Τετάρτη 28 Νοέμβρη, προχωράμε σε απεργία που έχει καλέσει η ΓΣΕΕ. Είναι το επόμενο απεργιακό βήμα για όλους τους εργαζόμενους, μετά την απεργία στις 14 Νοέμβρη που κάλεσε η ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα. Ξαναβγαίνουμε μαζικά στους δρόμους για να βάλουμε στο κέντρο των εξελίξεων το εργατικό κίνημα και τη δύναμη του να κερδίζει απέναντι στην κυβέρνηση και τα αφεντικά. 
Με τους αγώνες μας μπορούμε να νικάμε 
Η Αχτσιόγλου προχώρησε στην ένταξη 1.300 εργαζομένων της COSCO στα ΒΑΕ μετά την πολυήμερη απεργία του καλοκαιριού. Οι προσλήψεις που υπόσχεται το υπ. Υγείας και η παραμονή στην δουλειά χιλιάδων συμβασιούχων, έγιναν εξαιτίας ενός μαζικού κινήματος στα νοσοκομεία που δυο χρόνια τώρα βρίσκεται στο δρόμο. Η δύναμη των αγώνων είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και τις όποιες κατακτήσεις. Ο μόνος τρόπος να υλοποιηθούν ακόμη και οι αναιμικές υποσχέσεις του Τσίπρα, αλλά και για να ξηλώσουμε πλευρές των μνημονιακών πολιτικών που η κυβέρνηση δεν τις ακουμπάει καν (πχ Ιδιωτικοποιήσεις), είναι η επιτυχία της απεργίας στις 28 Νοέμβρη και η κλιμάκωση των απεργιών. 

Δεν μας αρκούν συμβολικές ανακοινώσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις, απαιτούμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ξήλωμα των μνημονιακών φραγμών. Ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων, διεκδικούμε μονιμοποιήσεις και επιπλέον προσλήψεις και χρηματοδότηση για τις ρημαγμένες κοινωνικές υπηρεσίες σε Υγεία, Παιδεία, Δήμους. Για να μην μειωθούν οι συντάξεις, να μην περικοπεί το επίδομα των ΒΑΕ, αντίθετα να ενταχθούν περισσότεροι κλάδοι και να ανατραπεί ο νόμος Κατρούγκαλου για παλιούς και νέους συνταξιούχους. 
Κλιμάκωση των αγώνων μας 
Η απεργία στις 28 Νοέμβρη έχει βγει μέσα από την πίεση ενός ολόκληρου απεργιακού κύματος που έχει ξεδιπλωθεί από τότε που η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έξοδο από τα μνημόνια. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη είχαμε το Βοήθεια στο σπίτι, την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τα ΒΑΕ, τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, το Υπ Πολιτισμού, τους εκπαιδευτικούς, την απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 10 Οκτώβρη. Αντίστοιχα στον ιδιωτικό τομέα έχουμε μάχες πολλών σωματείων για τις Συλλογικές Συμβάσεις, τον αναβρασμό στις συγκοινωνίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, τις απεργίες στο Ωνάσειο την ΕΡΤ, την ΔΕΣΦΑ, αγώνες που συνεχίζουν το απεργιακό κλίμα που εγκαινίασαν οι εργαζόμενοι στην Cosco το καλοκαίρι. Όλο αυτό το απεργιακό μπαράζ είναι που ανάγκασε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν στις απεργίες. Παρά τις μανούβρες και τις κομπίνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών με τις ημερομηνίες, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. 

Η επιτυχία της απεργίας θα δώσει ώθηση στις μάχες που έχουμε μπροστά μας σε επιμέρους χώρους. Στους εργολαβικούς της ΔΕΣΦΑ που απεργούν για μονιμοποίηση, στους εργαζόμενους του Ωνάσειου και της cosco για τις συλλογικές συμβάσεις, στα νοσοκομεία και στην εκπαίδευση. 

Δεν περιμένουμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να οργανώσουν την απεργία. Η ΓΣΕΕ το προηγούμενο διάστημα έκανε κάθε προσπάθεια για να σαμποτάρει την κοινή απεργιακή απάντηση των εργαζόμενων και ξοδεύει περισσότερο χρόνο για συνεργασίες με την «κοινωνική συμμαχία» πάρα για να οργανώσει τις εργατικές αντιστάσεις. 

Γι’ αυτό η απεργία χρειάζεται να οργανωθεί σε κάθε χώρο δουλειάς από τον μαχητικό κόσμο για να έχει επιτυχία και να βοηθήσει να ξεδιπλωθεί η δυναμική των αγώνων την επόμενη περίοδο. Με συγκρότηση απεργιακών επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς που να πάρουν πάνω τους την οργάνωση της απεργίας. Με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, να κερδίσουμε όλους τους συναδέλφους /φισσες στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια. 

Να προβάλουμε την εργατική προοπτική, τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων 
  • Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Όχι ιδιωτικοποιήσεις






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου