Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ:19/11 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ''ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ'' ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΚΑΡΑΖ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
19 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ''ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ'' ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΚΑΡΑΖ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Άλλος ένας νεκρός συνάδελφος αυτή την φορά από τον Δήμο Αλίμου. Σήμερα Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 5 τα ξημερώματα, ένα νέο θανατηφόρο εργατικό ''ατύχημα'' συνέβη με την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου Αλίμου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, κοντά στο ΧΥΤΑ Φυλής. Ο οδηγός του οχήματος έχασε την ζωή του.
Την προηγούμενη Παρασκευή 9 Νοέμβρη είχαμε τον ακαριαίο θάνατο συναδέλφου στον Ασπρόπυργο. Πιο πριν στον Δήμο Σκιάθου χρησιμοποίησαν ως ηλεκτρολόγο, υπάλληλο που προσλήφθηκε ως εργάτης καθαριότητας, για να αλλάξει λάμπες με τον γερανό με αποτέλεσμα να κτυπηθεί από το ρεύμα και να πέσει από ύψος 6 μέτρων και να τραυματιστεί σοβαρά.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων συναδέλφων.
Πάνω στην δουλειά συνεχίζουν να αφήνουν την τελευταία της πνοή ή να τραυματίζονται σοβαρά συνάδελφοι και συναδέλφισες με συχνότητα πολεμικών συγκρούσεων. Η συχνότητα των εργατικών «ατυχημάτων» στον κλάδο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Δεν μπορεί πια να είναι η εξήγηση «η κακιά στιγμή» και η «απροσεξία».
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει καταγγείλει επανειλημμένα πώς δεν εφαρμόζονται οι Νόμοι όσον αφορά στην Υγιεινή και την Ασφάλεια, δεν χορηγούνται τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους εργαζόμενους, δεν γίνονται έλεγχοι και συντήρηση στα οχήματα, επιβάλλεται υπερεργασία και πολλές φορές ανατίθενται σε υπαλλήλους καθήκοντα χωρίς αυτά να συνοδεύονται από την απαραίτητη εκπαίδευση. Συμβασιούχοι δε, υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμού καλύπτουν ανάγκες μόνιμων υπαλλήλων και εκτίθεται σε σοβαρούς κινδύνους, απόρροια των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού.
Οι δημοσιονομικές πολιτικές όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, σε συνεργασία με την πλειοψηφία των δημάρχων, αντιμετωπίζουν τις ζωές μας, τις συνθήκες εργασίας μας, την υγιεινή και την ασφάλειά μας, την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών ως κόστος και βαρίδι μπροστά στο στόχο των μνημονίων παλιότερα, των πλεονασμάτων σήμερα. Οι πολιτικές τους δολοφονούν, την ίδια ώρα που έχουν το θράσος να ανοίγουν ζήτημα περικοπής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και των ΒΑΕ.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, μέσα από τις συνελεύσεις μας να δώσουμε συνέχεια με απεργιακή απάντηση και μετά της 19/11 διεκδικώντας ασφαλής συνθήκες εργασίας. Να υπερασπιστούμε και να απλώσουμε το ανθυγιεινό και τα ΒΑΕ.
Να ξαναπιάσουμε το νήμα του αγώνα, ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων/παρατασιούχων, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Η συχνότητα των εργατικών ατυχημάτων είναι η άλλη όψη του νομίσματος ότι χρειαζόμαστε όλοι και οι συνάδελφοι της 3Κ και οι παρατασιούχοι.
Ενάντια στο κυνήγι των υπέρογκων μνημονιακών πλεονασμάτων, που απλώνουνε μαζί με τις περικοπές, την εντατικοποίηση, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ελαστικές σχέσεις και τις επικίνδυνες για τις ζωές μας συνθήκες εργασίας. Να δυναμώσουμε την πάλη για εργασία με ανθρώπινους όρους στους χώρους δουλειάς, με αξιοπρεπείς αποδοχές και ασφάλιση, με εφαρμογή και τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ τα γκαράζ καθαριότητας όλων των Δήμων της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου