Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

             Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται να καταθέσει στις 11 Δεκέμβρη και να ψηφίσει στις 15 Δεκέμβρη το νέο προϋπολογισμό για το 2021.  Πρέπει να τους σταματήσουμε με πανεργατική απεργία για να μην αφήσουμε να ψηφίσουν ένα προϋπολογισμό που σπέρνει τον θάνατο και την καταστροφή για τους εργαζόμενους.

            Τα στοιχεία που έχουν ανακοινώσει οι υπουργοί του Μητσοτάκη δίνουν την καθαρή εικόνα ότι η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις ανάγκες των εργατών για Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές δαπάνες, δουλειές και μισθούς. 

            Τα κονδύλια  για την Δημόσια Υγεία είναι 551 εκ. λιγότερα, από 4,8 δις το 2020, δίνουν μόλις 4, 25 δις το 20121.  Οι αμυντικές δαπάνες από 3,8 δις το 2020, εκτοξεύονται για το 2021 σε 5,4 δις για να αγοράσουν αεροπλάνα Ραφάλ και φρεγάτες.  Στο Υπουργείο Εργασίας έδιναν το 2020 24,7 δις, ενώ το 2021 μόλις 22,6 δις  και αυτό σημαίνει περικοπές στις συντάξεις, στα επιδόματα, στα ασφαλιστικά ταμεία. Αφήνουν τα δημόσια σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, περικόπτουν δαπάνες για την εκπαίδευση και την ίδια στιγμή επιδοτούν με 120 εκατομμύρια τον κολλητό τους Βασιλάκη της Aaegean.

            Πρόκειται για ένα έγκλημα διαρκείας από τη μεριά της κυβέρνησης της δεξιάς. Συνεχίζει την δολοφονική της πολιτική που έφερε πάνω από 2.500 νεκρούς από τον κορονοιό. Έχουν διαλύσει  το ΕΣΥ, δεν κάνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, δεν κάνουν μαζικά τεστ στον πληθυσμό, αλλά αναμασάνε τις αρλούμπες για την «ατομική ευθύνη». Κατηγορούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που στοιβάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια αλλά δεν κάνουν προσλήψεις οδηγών, δεν αγοράζουν λεωφορεία και συρμούς αλλά αντίθετα χαρίζουν εκατομμύρια στους κλινικάρχες αντί να τους επιτάξουν πραγματικά, δίνουν εκατομμύρια για νέο εξοπλισμό για την αστυνομία και δισεκατομμύρια για πολεμικά αεροπλάνα και φρεγάτες .

Η οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και η ύφεση, θα κάνει βουτιά 10% φέτος. Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα “Προσχέδιο Δράσης” για την αξιοποίηση υποτίθεται των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Στη σύνταξη του προσχεδίου η κυβέρνηση, πήρε υπ' όψιν της και τις νεοφιλελεύθερες προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη. Άσχετα πως θα το ονομάσουν ένα νέο μνημόνιο διαμορφώνεται και ο προϋπολογισμός προσαρμόζεται στις περικοπές που θα απαιτηθούν.

            Πρέπει να τελειώνουμε με αυτούς τους ψεύτες και τους δολοφόνους. Οι εργαζόμενοι δείξαμε την δύναμη μας όλο το τελευταίο διάστημα, παρά τις προσπάθειες του Χρυσοχοΐδη να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές και τους απεργούς. Τρίψαμε στα μούτρα του τις απαγορεύσεις του Πολυτεχνείου. Στις 26 Νοέμβρη οργανώσαμε μια πετυχημένη πανεργατική απεργία και πραγματοποιήσαμε δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις παρά την αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών και την προσπάθεια της αστυνομίας να τις περιορίσει. Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε  σε αυτόν τον δρόμο.

           Χρειάζεται για μια ακόμη φορά, από τα κάτω, να οργανώσουμε πανεργατική απεργία ενάντια στον προϋπολογισμό που ψηφίζεται στις 15 Δεκέμβρη. Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και Συντονιστικό των Νοσοκομείων καλούν κάθε Πρωτοβάθμιο Σωματείο, Εργατικό Κέντρο και Ομοσπονδία, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και τη ΓΣΕΕ, να πάρουν απόφαση για πανεργατική απεργία τις ημέρες που φέρνουν τον νέο προϋπολογισμό για ψήφιση στη βουλή.  

            Σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο να οργανώσουμε Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις, όπου συλλογικά  θα συζητήσουμε για τον προϋπολογισμό και θα πάρουμε απόφαση για απεργία. Να στηρίξουμε τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία που δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της Υγείας όλων μας. Και να προχωρήσουμε σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι αυτός ο προϋπολογισμός που σπέρνει τον θάνατο και την καταστροφή δεν θα περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου