Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωράει τις επόμενες μέρες, στην κατάθεση νομοσχεδίου για την «αποεπένδυση της ΔΕΗ». Έτσι ονομάζουν ο Τσίπρας και ο Σταθάκης το ξεπούλημα των Λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη στα αρπακτικά νύχια της αγοράς. Η ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών μονάδων μαζί με την ιδιωτικοποίηση του 17% ΔΕΗ, που προωθούν αμέσως μετά, θα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος της ΔΕΗ και το μεγαλύτερο πακέτο ιδιωτικοποίησης.
Η κυβέρνηση επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, το αργότερο μέχρι την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης τον Αύγουστο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη λεηλασία στα δημόσια αγαθά που έχει τολμήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση μέχρι τώρα. Βάζει μπρός, να ιδιωτικοποιήσει τους επόμενους μήνες, με διαδικασίες fast track, όσα δεν έχουν καταφέρει οι κυβερνήσεις 30 χρόνια τώρα. Μαζί με την ΔΕΗ ιδιωτικοποιούν την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, τις Αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, τη ΔΕΣΦΑ, την ΕΕΣΤΥ, την Εγνατία Οδό, τα Λιμάνια κλπ. Άμεσα, μέσα στον Απρίλη ιδιωτικοποιούν τη συντήρηση τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (ΕΕΣΤΥ), την ΔΕΣΦΑ (το Φυσικό Αέριο) και την Εγνατία Οδό.
Αν περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν τον πρόσβαση τους σε κοινωνικά αγαθά που είναι απόλυτα απαραίτητα για να ζήσουν. Το ρεύμα, το νερό, τις μεταφορές κλπ. Θα φτιαχτούν εργασιακά κάτεργα σε μια σειρά από χώρους σαν αυτό που προσπαθεί να χτίσει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Και βέβαια θα χτυπηθεί ο συνδικαλισμός στο πιο δυνατό κομμάτι της εργατικής τάξης που με τους αγώνες του έχει βοηθήσει καθοριστικά τις κατακτήσεις που έχει συνολικά το εργατικό κίνημα. 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ είναι διακαής πόθος των κυβερνήσεων όλες τις τελευταίες δεκαετίες, από τον Μητσοτάκη του ’92 ξεκινώντας. Το ότι δεν τα έχουν καταφέρει 25 χρόνια τώρα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις φοβούνται την σύγκρουση με τα πιο δυνατά κομμάτια της εργατικής τάξης. Αυτή η δύναμη φάνηκε μπορεί αν τους σταματήσει και τώρα. Μαζί με τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ, των λιμανιών κλπ, αποτελούν μια δύναμη που μπορεί να τσακίσει τις επιθέσεις της κυβέρνησης και των δανειστών. Οι 40.000 εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ που πλέον έχουν εργοδότη όχι το κράτος αλλά το Υπερταμείο, έχουν τεράστια δύναμη στα χέρια τους που μπορεί να τινάξει στον αέρα τα σχέδια της Ιδιωτικοποίησης.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν την εμπειρία από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ πριν λίγα χρόνια, κατά κύριο λόγο από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Χρειάζεται τώρα να ξαναβάλουμε μπρός τις μηχανές με τον ίδιο τρόπο και με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μαζί που ήδη έχει αποφασίσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την κατάθεση του νομοσχέδιου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Να προχωρήσουν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία σε συνελεύσεις και συγκεντρώσεις που να ξεκινήσουν την μάχη
Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, κοινός συντονισμένος αγώνας όλων μαζί ΤΩΡΑ και όχι όταν η κυβέρνηση πηγαίνει τμηματικά να χτυπάει πότε τον ένα και πότε τον άλλο κλάδο. Καμπάνια ενημέρωσης όλης της κοινωνίας για το τι θα σημάνει η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και απεργιακή κλιμάκωση όλων μαζί. Να διεκδικήσουμε να γυρίσουν πίσω στον δημόσιο έλεγχο ο ΟΛΠ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια και κάθε επιχείρηση που ιδιωτικοποιήθηκε. Ο συντονισμός ενάντια στα μνημόνια καλεί κάθε αγωνιστή στις ΔΕΚΟ να συντονίσει τα βήματα του με τα μαχητικά κομμάτια για να επιβάλλουμε μια τέτοια προοπτική, κοινού αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου