Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ - ανακοίνωση του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης


 ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

                Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των νοσοκομείων, χαιρετίζει την επιτυχία της


πανεργατικής απεργίας στις 26 Νοέμβρη. Από το πρωί της Πέμπτης, φάνηκε ότι η πανεργατική θα έχει επιτυχία. Τα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νέκρωσαν την Αθήνα, τα καράβια έμειναν ακινητοποιημένα στα Λιμάνια, χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες συμμετείχαν στην απεργία. Σε δεκάδες νοσοκομεία από την Κρήτη στην Αθήνα και από την Πάτρα στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι της Υγείας, βρέθηκαν από τα ξημερώματα στις πύλες πιάνοντας το νήμα από τις πετυχημένες κινητοποιήσεις στις 12 Νοέμβρη. Σε δεκάδες εργατικούς χώρους οργανώθηκαν περιφρουρήσεις και εξορμήσεις που εξασφάλισαν την επιτυχία αυτής της πανεργατικής.

            Το ότι η κυβέρνηση τελικά, δεν έχει κατεβάσει το κατάπτυστο νομοσχέδιο Βρούτση για την κατάργηση του 8ωρου, είναι μια πρώτη νίκη των απεργών και δείχνει τον φόβο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την εργατική Τάξη και τους αγώνες. Εξαιτίας αυτού του φόβου, η κυβέρνηση προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την Πανδημία για να περιορίσει την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων. Από την προηγούμενη μέρα διέδιδε από τα κανάλια ότι οι διαδηλώσεις θα απαγορευτούν όπως στο Πολυτεχνείο, προσπαθώντας να χτυπήσει την απεργία και τις συγκεντρώσεις. Τελικά οι μόνοι που ενδώσανε  σε αυτές τις πιέσεις ήταν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που αρνήθηκαν να οργανώσουν κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, αλλά αντίθετα προχώρησαν σε δεκάδες αποκεντρωμένες κινητοποιήσεις. Η απεργία όμως είχε επιτυχία και πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις από την Ικαρία και τα Χανιά μέχρι την Ξάνθη.

            Στην Αθήνα, ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των νοσοκομείων οργάνωσαν απεργιακή συγκέντρωση στις 11 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος με μεγάλη επιτυχία. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι, σωματεία, συνδικάτα και συλλογικότητες συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση  τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Νοσοκομειακοί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον επισιτισμό, εμποροϋπάλληλοι στάθηκαν πίσω από τα πανό ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης.

            Το λόγο στην απεργιακή συγκέντρωση πήραν ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ο Κώστας Πολύδωρος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΑ Γεννηματάς, ο Χρίστος Αργύρης, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, ο Μιχάλης Ρίζος, μέλος της εκτελεστικής Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, ο Γιάννης Αναγνωσταράς από το ΔΣ της Δ.Ο.Ε, ο Δημήτρης Μαριόλης πρόεδρος του συλλόγου Α' ΣΕΠΕ Αθηνών κι ο Τάσος Αναστασιάδης, από τον Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης.

            Η μάχη ενάντια στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται με μεγαλύτερη ορμή μετά την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας. Θα χρειαστεί τα Συνδικάτα να προχωρήσουν σε νέα πανεργατική απεργία για:

·         Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, τα σχολεία τους Δήμους τα Μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

·         Να μην περάσει ο προϋπολογισμός του 2021, που φέρνει νέα επιδρομή σε μισθούς, συντάξεις και εργατικά δικαιώματα. Νέα επίθεση στα δημόσια αγαθά, στην Υγεία, την Παιδεία, το ρεύμα, το νερό και την στέγη. Που τα κονδύλια  για την υγεία είναι 551 εκ. λιγότερα (2020 υγεία 4,8 δις, 2021 4, 25 δις), ενώ αντίθετα οι αμυντικές δαπάνες από 3,8 δις το 2020, εκτοξεύονται για το 2021 σε 5,4 δις.

·         Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να φέρει το νέο μνημόνιο που ετοιμάζει, για να μπορέσει  να πάρει τα χρήματα που έχει υποσχεθεί η ΕΕ.

Για την ανατροπή της κυβέρνησης και της εγκληματικής της πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου