Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ


 28/11/2018
Πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων το κέντρο της Αθήνας και των υπόλοιπων πόλεων, γέμισε απεργούς διαδηλωτές. Στις 14/11 ήταν οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα και σήμερα, ήταν η σειρά του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ να απεργήσουν και να διαδηλώσουν για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις, προσλήψεις και μονιμοποιήσεις των ελαστικά εργαζόμενων, μπλοκάρισμα των ιδιωτικοποιήσεων. Για να πάρουμε πίσω όλα όσα θυσιάστηκαν στο βωμό των μνημονίων, για να μπούνε οι εργατικές ανάγκες μπροστά κι όχι το χρέος, οι τραπεζίτες και τα αφεντικά. 
Η επιτυχία της απεργίας στις αστικές συγκοινωνίες νέκρωσε κυριολεκτικά την πόλη. Τα καράβια παρέμειναν δεμένα στα Λιμάνια, και τα τραίνα στους σταθμούς και η ΕΡΤ δεν έβγαλε πρόγραμμα, λόγω συμμετοχής των εργαζόμενων στην απεργία. Αυτή η εικόνα δείχνει την δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους για να επιβάλουν ότι η μεταμνημονιακή περίοδος, θα σημάνει κατακτήσεις για την εργατική τάξη. 
Αυτή τη δύναμη της εργατικής τάξης, η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν μπορεί και δεν θέλει να την οργανώσει γι’ αυτό και η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν αναντίστοιχη της δυναμικής των εργατών και των αγώνων τους. 

Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια, ξεκίνησε με προσυγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας και διαδήλωσε μέχρι τη Βουλή. Μαζί του διαδήλωσαν απεργοί, από πολλούς εργατικούς χώρους, ενώ οργανωμένο παρών έδωσαν η ΠΟΣΠΕΡΤ, το Σωματείο Εργαζόμενων στην Ιντρακόμ, η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών, το αντικαπιταλιστικό δίκτυο εργαζομένων σε τουρισμό/επισιτισμό "Καμαριέρα", εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία με το πανό της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Υγειονομικών, φοιτητές και φοιτήτριες του ΣΕΚ.

Το μπλοκ του Συντονισμού συναντήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος με απεργούς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση των συνδικάτων και συνέχισε μέχρι τη Βουλή όπου βρίσκονταν ήδη οι απεργοί που διαδήλωσαν με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας όπου καλούσε το ΠΑΜΕ. Πιο πίσω, βάδιζε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, έχοντας ξεκινήσει από το Μουσείο.
Για το Συντονισμό ενάντια στα μνημόνια η μάχη για να ξαναστήσουμε τον συνδικαλισμό στους χώρους δουλειάς, παραμένει κεντρική όλη την επόμενη περίοδο. Και στους χώρους του ιδιωτικού τομέα και της επισφάλειας, αλλά και στις ΔΕΚΟ, στις παραδοσιακές ταξιαρχίες της εργατικής τάξης που η κρίση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας αφήνει τους εργαζόμενους ουσιαστικά ανοργάνωτους. Γιατί οι μάχες και η κλιμάκωση των απεργιών είναι μπροστά μας σε όλους τους χώρους για να πάρουμε πίσω, ΟΛΑ όσα μας λεηλάτησαν τα μνημόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου