Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Στις 15 Οκτώβρη βάζουμε απεργιακό λουκέτο παντού! Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ενάντια στην ταξικά εγκληματική πολιτική που έχει για την πανδημία και την κρίση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 

Παρά τις εξαγγελίες τους για προσλήψεις και θωράκιση του ΕΣΥ, η κυβέρνηση χαράμισε όλο το προηγούμενο εξάμηνο. Δεν έκανε τις αναγκαίες προσλήψεις ούτε σε ιατρικό, ούτε σε νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν έλαβε κανένα μέτρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία για την μείωση του αριθμού των μαθητών. Δεν έκανε απολύτως τίποτα για την προστασία και τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας στα μεγάλα εργοστάσια, στις μεγάλες δομές πρόνοιας, στα ιδιωτικά γηροκομεία, για τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμέ-νουν σε στρατόπεδα. Και τώρα που δίπλα στην πανδημία, η οικονομική κρίση αγριεύει και δείχνει τα δόντια της η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει πλώρη να ξαναφορτώσει όλα τα σπασμένα, στις δικές μας πλάτες. Θυσιάζοντας δουλειές, μισθούς, συντάξεις, ακόμα και τις ζωές μας. Αυτό το ταξικό σφαγείο βάζει στόχο να το υλοποιήσει άμεσα. Μέσα από τα παχιά λόγια, που αποτυπώνονται και στο προσχέδιο του προυπολογισμού του 2021, για ανάπτυξη κοντά στο 7% ετοιμάζει το έδαφος για μια νέα επιδρομή σε μισθούς, συντάξεις και εργατικά δικαιώματα, για δημοσιονομική πειθαρχία και μηδενισμό των ελλειμμάτων, με νέα επίθεση στα δημόσια αγαθά, στην Υγεία, την Παιδεία, το ρεύμα, το νερό και την στέγη. Την ίδια ώρα συνεχίζει να μοιράζει, προκλητικά δώρα εκατομμύριων ευρώ, στους πλούσιους φίλους της. Στους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους κλινικάρχες, τους βαρόνους των ΜΜΕ, στα αφεντικά της ιδιωτικής παιδείας, τους ξενοδόχους. Σπαταλά δις ευρώ για εξοπλισμούς, φρεγάτες και μαχητικά αεροπλάνα για να παί-ξει στο παιχνίδι των ανταγωνισμών για πετρέλαια, αγωγούς και ΑΟΖ.

Φτάνει πια! Δεν θα αφήσουμε καμιά κυβέρνηση να μας πάει στο δεύτερο γύρο πανδημίας με περικοπές, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις.

Η απεργία την Πέμπτη 15 Οκτώβρη χρειάζεται να γίνει σεισμός.Απεργούμε και κατεβαίνουμε όλοι και όλες στο δρόμο. Διεκδικούμε από το ΕΚΑ και κάθε εργατικό κέντρο, κάθε συνδικάτο του ιδιωτικού τομέα εκείνη την μέρα να βρεθεί μαζί με τους απεργούς της υγείας, των σχολείων και όλου του δημόσιου. Οργα-νώνουμε μαζικές εξορμήσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, για να τους ξεσηκώσουμε. Δίνουμε ραντεβού με τα συνδικάτα της υγείας στην πλ.Μαβίλη 8:30πμ και διαδηλώνουμε για να ενωθούμε με όλους τους απεργούς. 

Διεκδικούμε όλα τα αιτήματα που ανέδειξε το εργατικό κίνημα να γίνουνε πράξη. Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις στην Υγεία, την Παιδεία και τους Δήμους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Στα σχολεία μέχρι 15 παιδιά στην τάξη. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλο το δημόσιο. Άμεση ενίσχυση του στόλου και του προσωπικού των ΜΜΜ. Επίταξη χωρίς αποζημίωση στα αφεντικά, των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, των ξενοδοχείωνκαι όλων των επιχειρήσεων που κλείνουν. Καμιά περικοπή μισθών και συντάξεων, εγγυημένο μηνιάτικο για όλους. Δωρεάν μαζικά τέστκαι μέσων προστασίας για όλους. Να καταργηθούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων και των μεταναστών, να ανοίξουν όλα τα άδεια κτήρια για να βρουν στέγη όλα τα ευάλωτα τμήματατου πληθυσμού, άστεγοι, πρόσφυγες, Ρομά, μετανάστες χωρίς χαρτιά. Τέρμα στα αστυνομικά μέτρα, τις απαγορεύσεις και την επίθεση σε συνδικάτα και συνδικαλισμό.

Η εργατική απάντηση γενικεύεται σε ένα κεντρικό αίτημα. Λεφτά για τις ανάγκες μας! Φορολογήστε τους πλούσιους! Σταματήστε τους εξοπλισμούς και την χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ. Και πάνω από όλα στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε να μην μείνει καμιά και κανένας άνεργος, απλήρωτος, με κομμένο μισθό ή σύνταξη, χωρίς προστασία στο νέο γύρο της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Μπορούμε να τους νικήσουμε! Αυτό το μήνυμα ήρθε δυνατά με την μεγάλη αντιφασιστική νίκη στις 7 Οκτώβρη, όταν τα συνδικάτα απέργησαν και δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο, αλλά και πανελλαδικά. Ξέρουμε ότι με τους αγώνες μας στείλαμε τους ναζί εγκληματίες της χρυσής αυγής στην φυλακή. Τώρα είναι η σειρά να ξηλώσουμε αυτούς που έθρεψαν τους ναζί, ενώ ταυτόχρονα έσπερναν φτώχεια και εξαθλίωση.

Για κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που παλεύει για αυτή την προοπτική, την Κυριακή 18 Οκτώβρη συντονιζόμαστε στην ανοιχτή συνέλευση που καλεί ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης, στον κινηματογράφο Τριανόν στις 11πμ για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα αγωνιστικής κλιμάκωσης και σύγκρουσης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις επιθέσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου