Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων χαιρετίζουν τους χιλιάδες απεργούς που πλημύρισαν σήμερα τους δρόμους της Αθήνας στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία. Στείλαμε με αυτόν τον τρόπο, μαζικό μήνυμα αντίστασης στις επιθέσεις της ΝΔ που έχει βάλει στόχο να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις και να διαλύσει τα Συνδικάτα. Οι εργαζόμενοι με την σημερινή μαζική απεργιακή απάντηση είπαν ένα μεγάλο ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Η απεργία ξεκίνησε από το πρωί με νεκρωμένες τις συγκοινωνίες αλλά και με περιφρουρήσεις στα λιμάνια, στη ΔΕΣΦΑ, στα ξενοδοχεία και αλλού. Στη συνέχεια οι δρόμοι γέμισαν με απεργούς που βάδισαν από την Πανεπιστημίου (το ΠΑΜΕ) και από την Σταδίου η συγκέντρωση της Κλαυθμώνος και ενώθηκαν όλοι στο Σύνταγμα. Αντίστοιχα μεγάλες ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις που έστειλαν το ίδιο μήνυμα.
Στο μπλοκ του Συντονισμού διαδήλωσαν πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων, συμβασιούχοι ΟΑΕΔ από Υπουργεία, Δήμους και Υγεία, η ΠΟΣΠΕΡΤ, οι εργολαβικοί της ΔΕΣΦΑ και των ΕΛΠΕ, η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, οι έκτακτοι του ΥΠ. ΠΟ., εκπαιδευτικοί και μια σειρά από σωματεία και συλλογικότητες. Στην απεργιακή συγκέντρωση της Κλαυθμώνος, χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος των εργαζόμενων του Άγιου Σάββα από το Συντονισμό και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων καταγγέλλοντας την προσπάθεια του διοικητή αν απολύσει συμβασιούχο εργαζόμενο.


Η απεργία είχε μια πρώτη νίκη πριν καν γίνει. Η κυβέρνηση υπολόγιζε να έχει ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο μέχρι τις 27 Σεπτέμβρη. Όμως η δυναμική που απέκτησε η απεργία ανάγκασε την κυβέρνηση να διαρρέει ότι θα το πάει για ψήφιση στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη. Είναι προφανές ότι τον Κούλη, τον καταδιώκει το φάντασμα όλων των κυβερνήσεων της δεξιάς από το εργατικό κίνημα. Από τον μπαμπά του, που έπεσε το ‘90-‘93 από τις μεγάλες απεργίες, μέχρι τον Καραμανλή που αναγκάστηκε από το κίνημα των συμβασιούχων να μονιμοποιήσει 60.000 συμβασιούχους και κατέρρευσε το 2009, φτάνοντας μέχρι τον Σαμαρά που άντεξε μόλις δύο χρόνια.
Η επιτυχία της απεργίας έστειλε μήνυμα και στην πλειοψηφία στην ΓΣΕΕ που προσπάθησε να σαμποτάρει και να σταματήσει την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να δεσμευτούν για νέα πανεργατική μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, αν τελικά η κυβέρνηση τολμήσει να προχωρήσει στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ

Μετά την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, οργανώνουμε τους χώρους μας προετοιμάζοντας τις επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Στηρίζουμε τις μάχες που έχουν ξεκινήσει να δίνουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος ΟΑΕΔ στα υπουργεία και τους Δήμους για μόνιμη και σταθερή δουλειά ενάντια στις απολύσεις. Οργανώνουμε την απεργία της Υγείας στις 23 Οκτώβρη. Και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανελλαδικής συνέλευσης της ΚΕΕΡΦΑ στις 12 Οκτώβρη ενάντια στην ρατσιστική πολιτική της ΝΔ και τις επιθέσεις ενάντια στους πρόσφυγες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου