Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ 9000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ 9000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 
ΣΤΗ ΔΕΘ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6μμ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Με δηλώσεις του σήμερα στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, «ανακάλυψε» ότι υπάρχουν στο Δημόσιο 9.000 περισσότεροι συμβασιούχοι από όσους θα έπρεπε, (57.000 εργαζόμενοι αντί για 48.000 που θα έπρεπε να δουλεύουν, υποσχέθηκε ότι αυτό θα σταματήσει. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται (με το πρόσχημα της λήξης των συμβάσεων κάποιων κομματιών εργαζόμενων) να προχωρήσει στην απόλυση τουλάχιστον 9.000 συμβασιούχων.
Πρόκειται για καθαρή πρόκληση. Ο Θεοδωρικάκος δεν έχει «ανακαλύψει» τις δεκάδες χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία, ούτε κανείς του μίλησε για τα εξοντωτικά στην κυριολεξία ωράρια εφημεριών, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Δεν έχει ακούσει, για τους πάνω από 30.000 αναπληρωτές που οργώνουν κάθε χρόνο την Ελλάδα, ούτε του έχει μιλήσει κανείς για τους δήμους που περιμένουν να έρθουν για δουλειά οι χιλιάδες οκταμηνίτες συμβασιούχοι για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν ανάσα στην καθαριότητα και τις άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ, ούτε ξέρει τίποτε για τα τεράστια κενά στις δημόσιες υπηρεσίες , τα ασφαλιστικά ταμεία, τα υπουργεία.
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προχωρήσει στην μονιμοποίηση των 57.000 συμβασιούχων που δουλεύουν εδώ και χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διάρκειες ανάγκες στο δημόσιο στηρίζοντας με τη δουλειά τους τη δημόσια Υγεία, Παιδεία Αυτοδιοίκηση και τις υπόλοιπες, προκρίνει τις απολύσεις 9000 συμβασιούχων. Η πραγματικότητα είναι ότι ακόμη και οι 57.000 να μονιμοποιηθούν οι πραγματικές ανάγκες είναι για πολύ περισσότερες προσλήψεις στο δημόσιο.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στο μάτι τους συμβασιούχους. Θέλει να τους απολύσει για να ανοίξει το δρόμο για τους εργολάβους – αρπακτικά που ακονίζουν τα νύχια τους μετά τις τροπολογίες που ψήφισε ο Βρούτσης το Δεκαπενταύγουστο. Γιατί και ο τελευταίος υπάλληλος στο Δημόσιο ξέρει (αλλά ο Θεοδωρικάκος δεν το έχει μάθει ακόμη) ότι χωρίς την δουλειά αυτών των «υπεράριθμων συμβασιούχων όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα καταρρεύσουν.
Όμως οι συμβασιούχοι έχουν μεγάλη εμπειρία από αγώνες. Κατάφεραν στους δήμους να σπάσουν την απαγόρευση με την μεγάλη απεργία που έκαναν πριν από τρία χρόνια. Κατάφεραν στα νοσοκομεία να κρατήσουν τις δουλειές τους με παρατάσεις. Και σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουν με πρώτο μεγάλο βήμα την διαδήλωση στην ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη. 
Στην προσυγκέντρωση στις 6μμ Εγνατίας και Αγ. Σοφίας καλούν και θα συμμετέχουν δεκάδες συμβασιούχοι 8μηνίτες του ΟΑΕΔ, επικουρικοί εργαζόμενοι και αναπληρωτές, με το πανό του Συντονιστικού νοσοκομείων και του Συντονισμού.
Δηλώστε συμμετοχή στα πούλμαν για την ΔΕΘ:
τηλ 6984624069
 Αναχώρηση από Αθήνα: 7/9 Μουσείο 8πμ 


*για όσους συμμετέχουν στην απεργία των νοσοκομείων στις6/9
Αναχώρηση από ΑΓ.ΣΑΒΒΑ (Λ.Αλεξάνδρας)
ΠΕΜΠΤΗ 5/9 11:30μμ
θα υπάρχει οργανωμένη φιλοξενία σε μαζικό χώρο για το βράδυ της Παρασκευής 6/9. (απαραίτητο sleeping bag)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου