Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ έχουν ξεκινήσει 48ωρες απεργίες ενάντια στην διάλυση του ΝΑΤ ακι την ενοποίηση του με άλλα ταμεία. Ξεκίνησαν Πέμπτη και Παρασκευή και συνεχίζουν Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Γενάρη. Την Τρίτη θα συνεδριάσει και η ΠΝΟ με πρόταση απο τους ναύτες (ΠΕΝΕΝ) για να προχωρήσουν και αυτοί σε απεργία για το ασφαλιστικό και να στηρίξουν τον αγώνα

Στα ΜΜΕ βράζει ο τόπος. Την Τρίτη υπάρχει επίσημη συνάντηση των γραφειοκρατών στα ΜΜΕ με τον Κατρούγκαλο και θα χρειαστεί αν πιεστούν και οι συνδικαλιστές των ΜΜΕ για να κινηθούν απεργιακά, μια που ο νόμος διαλύει τελείως το ασφαλιστικό των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ προχωράνε σε στάσεις εργασίας για το ασφαλιστικό και την ιδιωτικοποίηση. Η ομοσπονδία κάνει στάση στις 14 Γενάρη στις 12-3μμ και συγκέντρωση στο Υπ Μεταφορών και τα σωματεία του ΟΣΕ κάνουν καθημερινές στάσεις πρωί, μεσημέρι και βράδυ (τινάζοντας στον αέρα τα δρομολόγια των Τραίνων) στις 12, 19, 20, 21 Γενάρη.

Οι δικηγόροι συνεδριάζουν την Δευτέρα για να αποφασίσουν αποχή διαρκείας ενάντια στο Ασφαλιστικό.
Η ΑΔΕΔΥ οργανώνει σύσκεψη με ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία την Δευτέρα 11 Γενάρη στις 1.30μμ στο ξενοδοχείο Αμαλία για το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων. Την Τρίτη 12 Γενάρη έχει εκτελεστική επιτροπή για να κλειδώσει την ημερομηνία.

Η ΓΣΕΕ κάνει Γενικό Συμβούλιο την Παρασκευή 15 Γενάρη στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ στην Αλεξάνδρας για να αποφασίσει για απεργίες για το ασφαλιστικό. Κάλλιο αργά παρα ποτέ!

Γύρω στις 15 γενάρη θα αποφασίσουν και οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια τις δικές τους κινητοποιήσεις για την ιδιωτικοποίηση, μια που στις 12 Γενάρη ανοίγουν οι δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνια και θα μάθουμε όλοι το αντίτιμο για το ξεπούλημα του ΟΛΠ στην Κόσκο.

Τα πεντάμηνα των δήμων συνεχίζουν το κέντρο αγώνα στη Σταδίου στο Υπ Εργασίας και σήμερα με αντιπροσωπεία τους στην ΠΟΕ ΟΤΑ, ζητησαν να καλέσει η ομοσπονδία των ΟΤΑ στάση εργασίας και συγκέντρωση για τους πενταμηνίτες την Παρασκευή στις 15 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο Υπ Εργασίας.

Ηδη είναι αποφασισμένα συλλαλητήρια το Σάββατο 16 Γενάρη απο την ΑΔΕΔΥ στις 12 το μεσημέρι σε Αθήνα, Θεσ/νίκη και Ηράκλειο κρήτης.
Ετσι μοιάζει οτι έχουν ξεκινήσει να ζεσταίνονται οι μηχανές του κινήματος.
Για να φτάσουμε σε ένα απεργιακό ποτάμι πρίν κάν την κατάθεση του νομοσχεδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου