Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ στις 28 Σεπτέμβρη



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη η πανελλαδική συνέλευση του Συντονισμού ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες. Δεκάδες εργαζόμενοι συνεισέφεραν στη συζήτηση, μεταφέροντας την εμπειρία από τις μάχες που έδωσε ο κάθε κλάδος στο χώρο του και την ανάγκη να προχωρήσει ο συντονισμός όλων των μαχόμενων κομματιών.
Κοινός τόπος στη συζήτηση είναι η εκτίμηση ότι η σύγκρουση ενάντια στη βάρβαρη κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ συνεχίζεται. Η μαζική αντίσταση στην αξιολόγηση, έχει οδηγήσει την κυβέρνηση σε ελιγμούς και υποχωρήσεις. Την ίδια στιγμή οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές, οι διαθέσιμοι των υπουργείων συνεχίζουν τον αγώνα. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν ξεπεράσει τον ένα χρόνο, δίνοντας φωνή σε όλους τους μαχόμενους κλάδους. Δίπλα τους δίνουν μάχες και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, απο την Κόκα Κόλα και τα Τσιμέντα Χαλκίδας, μέχρι τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Στην Cosco οι εργαζόμενοι απέργησαν και κέρδισαν μια μεγάλη μάχη, στήνοντας για πρώτη φορά σωματείο στο χώρο, το ίδιο και στις φαρμακαποθήκες.
Οι ταξικοί μας αντίπαλοι, διαπιστώνουν καθημερινά ότι δεν μπορούν να βάλουν φρένο στους αγώνες μας. Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν κυβέρνηση, τρόικα και αφεντικά να διαλύσουν τις ζωές μας, δεν είναι στους καναπέδες όπως θα ήθελαε το πολιτικό προσωπικό του συστήματος. Ακόμη και τα δικαστήρια που επιστρατεύουν δεν καταφέρνουν να σταματήσουν τους αγώνες όπως φάνηκε με τη συνέχιση της μάχης ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο.
Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα η κυβερνητική προπαγάνδα που επαναλαμβάνεται απο τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, για «το φώς στο βάθος του τούνελ» και την «ανάπτυξη που έφτασε». Το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί η κυβέρνηση είναι οι 6.500 νέες απολύσεις μέχρι τον Δεκέμβριο, νέες μειώσεις μισθών μέσα απο το ενιαίο μισθολόγιο, επιπλέον διάλυση και ιδιωτικοποίηση των σχολείων και των νοσοκομείων, μειώσεις στις συντάξεις με νέα αντι-ασφαλιστικά μέτρα και απελευθέρωση των απολύσεων.
Γι’ αυτό επιμένουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αναμονή για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης για να ξεφορτωθούμε την πολιτική των μνημονίων και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει. Ούτε μπορούμε να εμπιστευτούμε συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που δεν αξιοποούν τις επιτυχίες του κινήματος αλλά αντίθετα στηρίζουν τμε τη στάση τους την κυβερνητική επίθεση και στέκονται εμπόδιο στην κλιμάκωση των αγώνων.
Εχει φανεί πλέον ότι μοναδική απάντηση είναι να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον συντονισμό απο τα κάτω των σωματείων, των μαχόμενων κομματιών, των αγωνιστών που θέλουν να βοηθήσουν το κίνημα να νικήσει. Ετσι δόθηκαν οι περισσότερες μάχες μέχρι τώρα. Πιο οργανωμένα και πιο αποτελεσματικά χρειάζεται να συνεχίσουμε αυτην την προσπάθεια την επόμενη περίοδο. Με δράση απο τα κάτω, που θα δίνει στήριγμα σε κάθε κομματι που παλεύει και θα παίρνει πρωτοβουλίες γενίκευσης της εργατικής αντίστασης.
Έχουμε ανοιχτά μέτωπα με την κυβέρνηση την εργοδοσία και την τρόικα. Τον αγώνα για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και διαθέσιμων. Τον αγώνα για να μην περάσει η αξιολόγηση στο δημόσιο και ο επανέλεγχος των συμβάσεων. Την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας απο τα αρπακτικά νύχια του ιδιωτικού κεφαλαίου. Την υπεράσπιση των μισθών, των συντάξεων και των συλλογικών συμβάσεων. Το φτιάξιμο νέων σωματείων αλλά και την υπεράσπιση του συνδικαλισμού και της δημοκρατίας στους χώρους. Τη σύγκρουση με την απελευθέρωση των απολύσων και κάθε σκέψη για περιστολή του δικαιώματος στην απεργία
Η μάχη που θα συνολικοποιήσει την σύγκρουση με την βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, θα είναι η σύγκρουση με τον προϋπολογισμό ο οποίος θα αποτυπώνει οικονομικά τη συνέχιση της επίθεσης. Μέχρι τότε δεν περιμένουμε αλλά οργανώνουμε τους χώρους μας για να κλιμακώσουμε απεργιακά στον ενάντια στον προϋπολογισμό των περικοπών.
·       Στήριξη της πανυγειονομικής κινητοποίησης στις 2 Οκτώβρη για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, και συμμετοχή στη συναυλία στις 6 Οκτώβρη, ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων.
·       Να μετατρέψουμε τη 10 Οκτώβρη ημέρα κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ,  σε 24ωρη απεργία για όλο το δημόσιο αλλά και προσπάθεια να μπουν στον αγώνα και κομμάτια του ιδιωτικού τομέα.
·       Παίρνουμε την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για την πραγματοποίηση πανεργατικής κινητοποίησης στις 6 Νοέμβρη στην Αγ. Παρασκευή, στον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο.
·       Οργανώνουμε το άπλωμα του συντονισμού σε όλες τις γειτονιές. Πρωτοστατούμε στη συντονισμένη δράση στις γειτονιές για να μην περάσει η αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων. Επιδιώκουμε την κοινή δράση των εργαζόμενων σε δήμους, εκπαίδευση, υγεία, κλπ για να απλώσουμε  το μέτωπο της σύγκρουσης με τις απολύσεις, την διάλυση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών σε κάθε δήμο.
·       Απλώνουμε τη δύναμη του συντονισμού οργανώνοντας εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για το άνοιγμα της συμμετοχής περισσότερων σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζόμενων στον Συντονισμό.
·       Οργανώνουμε και σε πόλεις έξω απο την Αθήνα τη συγκρότηση συντονισμών όπου δεν υπάρχουν.
·       Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των εργατών Γής της Μανωλάδας και συγκρουόμαστε με τους Ρατσιστικούς διαχωρισμούς και τον Φασισμό.
·       Συγκροτούμε συντονιστική επιτροπή για να υλοποιεί τις αποφάσεις μας και αναβαθμίζουμε την επικοινωνία αξιοποιώντας το μπλόγκ του Συντονισμού. Προγραμματίζουμε επόμενη πανελλαδική συνέλευση την άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου