Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ του σωματείου ΙΝΤΡΑΚΟΜ για 28 Σεπτέμβρη



Παιανία,  Τετάρτη, 24.09.2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM στηρίζει την πρωτοβουλία του «Συντονισμού Ενάντια σε Κλεισίματα, Διαθεσιμότητες, Ιδιωτικοποιήσεις κι Εργολαβίες» (www.syntonismoskd.blogspot.gr) για την Πανελλαδική Συνέλευση στις 28/9 από εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Σκοπός να συντονιστούν και δυναμώσουν οι αγώνες των εργαζόμενων σ’ όλη τη χώρα ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών και κυβερνήσεων για τους εργαζόμενους και τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, σ’ όλα αυτά που γίνονται για τη διάσωση κι ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου που προκάλεσε την κρίση.

Οι αγώνες στο δημόσιο με τις ηρωικές καθαρίστριες-σύμβολο, με τον αγώνα ενάντια σε διαθεσιμότητες-αξιολογήσεις και τελικά απολύσεις, τους εργαζόμενους-απολυμένους στην ΕΡΤ που συνεχίζουν για πάνω από 15 μήνες να αγωνίζονται και να ενημερώνουν απέναντι στο κυβερνητικό «μαύρο» που οδήγησε στο αξιοθρήνητο κυβερνητικό μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τα ξεπουλήματα όπως στο νερό και στο ρεύμα, όλες αυτές οι μάχες συνεχίζονται και δίνουν δύναμη κι ελπίδα σ’ όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, νεόπτωχους, ξεριζωμένους στην ξενιτιά. Οι αγώνες αυτοί είναι παράλληλοι κι αλληλοϋποστηρίζονται με τους αγώνες των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα όπου επέπεσε ένας εργασιακός μεσαίωνας με το σάρωμα των συλλογικών συμβάσεων, με κατακλυσμό απολύσεων κι ανεργίας, με πανδημία «ελαστικών» μορφών εργασίας με εξευτελιστικούς μισθούς ακόμη κι απληρωσιά για εκατοντάδες χιλιάδες. Είναι ζωντανά κι ανοιχτά τα μέτωπα των εργαζόμενων στην COSCO, την COCA-COLA, τα τσιμέντα Χαλκίδας, στο μέταλλο, τηλεπικοινωνίες, φάρμακο, εμποροϋπάλληλους (μέτωπο ενάντια στη δουλειά την Κυριακή) κλπ. Αντιμετωπίζουμε ακόμη τσουνάμι ανάθεσης υπεργολαβιών με υποβαθμισμένα έως ανύπαρκτα εργατικά δικαιώματα, διαρκείς επιχειρηματικούς ελιγμούς με συγχωνεύσεις, συμπράξεις, εξαγορές με σκοπό την παράκαμψη των συνδικάτων και της εργατικής αντίστασης και για σύνθλιψη του εργατικού κόστους κλπ. Τώρα δε απειλούνται ανοικτά και τα θεμελιώδη δικαιώματα για την κήρυξη απεργίας (ελλοχεύει κι η επαναφορά του εργοδοτικού lock-out) και τη συνδικαλιστική οργάνωση, ενώ επανειλημμένα συνδικαλιστές κι άλλοι εργαζόμενοι αγωνιστές διώκονται για τρομοκράτηση κι υποταγή όλων των εργαζόμενων.

Απέναντι σ’ αυτή την πρωτοφανή εργοδοτική και θεσμική επίθεση ενάντια σε θέσεις εργασίας, μισθούς κι εργατικά δικαιώματα, μοναδική απάντηση είναι ο κοινός κι αλληλέγγυος αγώνας με συντονισμό από τα κάτω όλων των μαχητικών κομματιών, ώστε να κερδηθεί και να ενεργοποιηθεί η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εργοδοτική αυθαιρεσία, να δυναμώσουν τα συνδικάτα, να ανατρέψουμε αυτό το μνημονιακό Μεσαίωνα, τις πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τον υπηρετούν πιστά.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, στηρίζουμε και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Συνέλευση στις 28/9 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Κλεισθένους 15 (πίσω από το Δημαρχείο Αθήνας), 11:00 - 16:00 την Κυριακή 28/9. Για να ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώμες, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη κι ο συντονισμός με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στα διάφορα μέτωπα, να σταθούμε όρθιοι, να βάλουμε ψυχή, μυαλό και πλάτη για να φύγουμε από τα σκοτάδια και να ορίζουμε εμείς οι εργαζόμενοι τις ζωές μας και των οικογενειών μας.


ΤΟ  Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου