Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Η κυβέρνηση προχώρησε σε απαγόρευση της κυκλοφορίας υποτίθεται σαν μέτρο ενάντια στην εξάπλωση του κορονοιού. Νοιάζονται μας λένε για τους πολλούς, για να μην αρρωστήσουμε, για να μην πεθάνουμε. Όμως με τα δακρύβρεχτα διαγγέλματα δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.
Η κυβέρνηση με την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας προσπαθεί να διώξει από πάνω της τις ευθύνες για τους νεκρούς που φέρνει η δική της εγκληματική πολιτική. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ψέματα όπως η υποτιθέμενη «μαζική φυγή από τα διόδια», ενώ η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απλών ανθρώπων, παίρνει στα σοβαρά όλα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης από την πανδημία. Προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στους χιλιάδες εργαζόμενους ότι τάχα δεν νοιάζονται για τις ζωές τους και τις ζωές των δικών τους ανθρώπων, αλλά νοιάζεται γι’ αυτά ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.
Ταυτόχρονα προσπαθούν να βάλουν στον γύψο τις αντιδράσεις για την εγκληματική πολιτική τους, τόσο για την καταπολέμηση της πανδημίας όσο και τις αντεργατικές μεθοδεύσεις που από κοινού με τους εργοδότες έχουν βάλει μπροστά. Ήδη σε μια σειρά από νοσοκομεία οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πολιτική που τους αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμους, και αρνείται αν πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των υγειονομικών άλλα και των ασθενών. Με παραστάσεις διαμαρτυρίας μέσα στα Νοσοκομεία, με κινητοποιήσεις όπως αυτή που οργάνωσε η ΟΕΝΓΕ στις 19 Μάρτη.
Είναι συνολικά προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και των συνδικάτων, για να μην αναδειχθούν οι δικές της ευθύνες για την πανδημία, για να μην υπάρξει εμπόδιο στην επίθεση στα εργατικά δικαιώματα. Θέλουν να απαγορεύσουν στα μέλη των σωματείων να παρέμβουν στους χώρους εργασίας ενάντια στις απολύσεις, για μέτρα προστασίας των εργαζομένων, για καταγγελίες στο ΣΕΠΕ, για συλλογικές αντιδράσεις.
Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοιού, θα είχαν κάνει, όλα αυτά που απαιτεί και ζητάει το κίνημα στα Νοσοκομεία. Αντί γι’ αυτό αρνήθηκαν ακόμη και την συνάντηση με τους Νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ)
  • Μαζικές προσλήψεις εργαζόμενων στα Νοσοκομεία για να μπορέσουν να δώσουν την μάχη ενάντια στην πανδημία.
  • Άμεση κρατικοποίηση όλων των ιδιωτικών δομών για αν ενταχθούν στο εθνικό Σύστημα Υγείας και στη μάχη ενάντια στον κορονοιό.
  • Άμεσο άνοιγμα εκατοντάδων κλινών ΜΕΘ που είναι απαραίτητες.
  • Άμεση προμήθεια όλων των εργαζόμενων στην Υγεία στα απαραίτητα προστατευτικά μέσα, αναλώσιμα, γάντια, μάσκες στολές.
  • Μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό για την ανίχνευση του κορονοιού, όπως ζητάνε δεκάδες επιστήμονες.
  • Μαζικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς που συνεχίζουν να δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι με ελάχιστα μέτρα ασφαλείας, όπως στα Σουπερ Μάρκετ, και αλλού.
Αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για τη ζωή των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων θα έπαιρνε μέτρα ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία που την τελευταία εβδομάδα έχει χτυπήσει κόκκινο.
  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, ακύρωση των απολύσεων 40000 εργαζόμενων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες.
  • Καμία μείωση μισθών για όσους εργαζόμενους σταματάνε να δουλεύουν είτε με απόφαση της κυβέρνησης είτε με απόφαση των εργοδοτών. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Καμία αναστολή των συμβάσεων εργασίας που προωθούν οι εργοδότες με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
  • Όχι στην επαναφορά της επιστράτευσης και της επίταξης των εργαζόμενων.
Καμία απαγόρευση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου