Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ στις 20 ΓΕΝΑΡΗ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πανελλαδική Συνέλευση του Συντονιστικού των νοσοκομείων και Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια. Η αίθουσα της ΠΟΕ ΟΤΑ αποδείχθηκε μικρή και γρήγορα γέμισε με δεκάδες αγωνιστές. Μετά απο μια πλούσια συζήτηση στην οποία πηραν  τον λόγο 40 συνδικαλιστές και εργαζόμενοι κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση και στην έγκριση της νέας οργανωτικής επιτροπής του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια.  


 απόφαση
     
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Γενάρη η πανελλαδική συνέλευση του Συντονιστικού των νοσοκομείων και του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια. Βρεθήκαμε μαζί, αγωνιστές από κλάδους και χώρους που παλεύουν για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας στέρησαν τα μνημόνια . Από τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, τους Δήμους και τα Σχολεία που παλεύουν για μαζικές προσλήψεις, μέχρι τους εργαζόμενους της ΔΕΣΦΑ, της ΕΥΔΑΠ και τους χώρους του ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις και συγκρούονται καθημερινά με τις επιθέσεις των αφεντικών. Τα μέτωπα που ανοίγονται μπροστά μας ξεκινάμε να τα οργανώνουμε με την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να νικάμε και να στηρίξουμε τους αγώνες που διεκδικούν να τα πάρουμε όλα πίσω.
            Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να διεκδικούμαι, να αγωνιζόμαστε και να επιμένουμε στη συλλογική διεκδίκηση και την αναζήτηση προς τα αριστερά. Οι δεκάδες εργατικές κινητοποιήσεις της «μεταμνημονιακής» περιόδου, δεν έχουν καταλαγιάσει, αντίθετα αποκτούν νέα ορμή μέσα στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Το πολιτικό κλίμα καθορίζεται από τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους ενάντια στις πολιτικές των «υπερπλεονασμάτων» της κυβέρνησης Τσίπρα διεκδικώντας ανατροπή της λιτότητας και της μνημονιακής λεηλασίας. Αυτοί οι αγώνες είναι που μπορούν να σπάσουν την  «κανονικότητα» που διακηρύσσει η κυβέρνηση η οποία στην ουσία είναι μια κανονικότητα της φτωχοποίησης. Μια κανονικότητα που αφήνει τα περιθώρια στα αφεντικά και στη Νέα Δημοκρατία να φιλοδοξούν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν την επίθεση από εκεί που την έφτασε η διαχείριση του Τσίπρα.
            Οι μάχες των τελευταίων ημερών από τους εκπαιδευτικούς, ενάντια στις απολύσεις αναπληρωτών και για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην Παιδεία, έρχεται να αθροίσει νέες δυνάμεις στο μεγάλο μέτωπο για μαζικές προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία, για μονιμοποίηση και όχι απολύσεις των συμβασιούχων. Τώρα η δυνατότητα να απλώσουμε ένα πλατύ απεργιακό μέτωπο σε όλο το δημόσιο ανοίγεται μπροστά μας και το Συντονιστικό των νοσοκομείων και ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να στηρίξουν, να απλώσουν και να γενικεύσουν αυτήν τη μάχη. Το αίτημα που ενοποιεί όλους είναι η απαίτηση για μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων, «χωρίς όρους και προϋποθέσεις», και η καθαρή εκτίμηση ότι ο κοινός αγώνας μονίμων και συμβασιούχων είναι που μπορεί να φέρει τις νίκες.
            Η μάχη για συλλογικές συμβάσεις είναι μπροστά μας. Σε κάθε χώρο δουλειάς έχει ξεκινήσει ο αγώνας για να κερδίσουμε πίσω τους μισθούς, τις συντάξεις και τις συνθήκες εργασίας που μας στέρησαν τα μνημόνια. Οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες αρνούνται να στηρίξουν τέτοιους αγώνες, αποδέχονται τις ιδιωτικοποιήσεις και συμβιβάζονται με συλλογικές συμβάσεις χωρίς κατακτήσεις. Να βοηθήσουμε να οργανωθούν οι χώροι για να επιβάλλουν ότι θα ανοίξουν αυτές οι μάχες, θα διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις και θα στηρίξουν τους εργαζόμενους που συγκρούονται καθημερινά με την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.
Κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια παίζει η σύγκρουση με τις σεξιστικές διακρίσεις και επιθέσεις σε βάρος των γυναικών. Οργανώνουμε έτσι ώστε η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη να γίνει απεργιακή.  Σήμερα οι γυναίκες αποτελούν κάτι περισσότερο από το 50% της εργατικής τάξης, και πέρα από την ανισότητα και τις παρενοχλήσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, επιβαρύνονται πολύ περισσότερο με την δουλειά στο σπίτι. Η πολιτική των μνημονίων, δέκα χρόνια τώρα έχει οδηγήσει σε πλήρη διάλυση το κράτος πρόνοιας στην Ελλάδα. Η κατάρρευση των νοσοκομείων, η διάλυση των γηροκομείων, των βρεφονηπιακών σταθμών, της Παιδείας, φορτώνει βάρη στις πλάτες των γυναικών.  Όλοι και όλες εμείς που παλεύουμε για προσλήψεις, αυξήσεις,  δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους, στις 8 του Μάρτη καλούμε για απεργία και διαδήλωση. Διεκδικούμε αποφάσεις από όλα τα σωματεία και συγκροτούμε παντού ομάδες οργάνωσης της απεργίας.
          Χέρι με χέρι με τη σύγκρουση για να τα πάρουμε όλα πίσω είναι και η μάχη για να μην αφήσουμε περιθώρια στην ακροδεξιά να σηκώσει κεφάλι.  Είναι και ο αγώνας ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο, για ανοιχτά σύνορα, χωρίς φράκτες και Φρόντεξ, για πόλεις σχολεία και νοσοκομεία ανοιχτά στους πρόσφυγες. Για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που προσπαθούν να ξαναεμφανιστούν παρόλο που η δίκη πλησιάζει στο τέλος της και έχει αποδείξει τη δολοφονική τους δράση. Στηρίζουμε τη διεθνή κινητοποίηση ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό στις 16 Μάρτη στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις και δίνουμε τις δυνάμεις μας για να οργανωθεί η μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων και των Συνδικάτων σε αυτές.
Εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την κρίση του χρεοκοπημένου καπιταλισμού από την πάλη για να επιβάλλουμε το δίκιο των εργατών με τον εργατικό έλεγχο στην οικονομία και στην κοινωνία. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να φύγουμε από τον έλεγχο του  Ευρώ και της Ε.Ε.  και να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.
Με βάση όλα αυτά συγκροτούμε οργανωτική Επιτροπή και Γραμματεία του Συντονισμού, για να υλοποιήσει τις αποφάσεις μας και να συντονίσει τη δράση μας την επόμενη περίοδο.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


1.       Καταραχιάς Κώστας, πρόεδρος συλλόγου εργαζόμενων νοσοκομείου Αγ. Σάββας, ΔΣ ΕΙΝΑΠ
2.       Λυσικάτου Ζαννέτα, Γενικό Συμβούλιο ΟΕΝΓΕ
3.       Στέλιος Γιαννούλης, αναπληρωτής εκπαιδευτικός
4.       Σπύρος Ανδριώτης, ΔΣ συλλόγου εργαζόμενων στο ΕΚΠΑ
5.       Χρίστος Αργύρης,  συνδικαλιστής στα Νοσοκομεία, Συντονιστικό Νοσοκομείων
6.       Χαρχαρίδου Μαρία, ΔΣ Συλλόγου εργαζόμενων νοσοκομείου Γεννηματάς
7.       Βασίλης Συλαιδής, ΔΣ Εργατικό κέντρο Αθήνας, σωματείο ΙΝΤΡΑΚΟΜ
8.       Κώστας Πολύδωρος, ΔΣ συλλόγου εργαζόμενων στην  Ιδ. Υγεία
9.       Χουάνα  Σταυριανού, εργαζόμενη στον επισιτισμό
10.   Μαρτζούκος Αλέξης , ΔΣ Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών
11.   Μαρία Αμπελιώτη, εργαζόμενη Δήμου  Αθήνας
12.   Μεγαγιάννης Κώστας, ΔΣ συλλόγου εργαζόμενων Δήμου Αγ. Παρασκευής
13.   Λιτσα Κριαρά, καθαρίστρια σχολικών κτιρίων
14.   Μανώλης Μαστοράκης, ΔΣ συλλόγου προσωπικού ΕΥΔΑΠ, ΣΕΚΕΣ - ΕΥΔΑΠ
15.   Αργυρή Ερωτοκρίτου, Συλλόγου εργαζόμενων νοσοκομείου Γεννηματάς
16.   Βασιλική Κανέλλου,  συμβασιούχος στην Υγεία
17.   Αντώνης Φώσκολος, εργαζόμενος  ΥΠ. ΠΟ.
18.   Αντώνης Σκαρπέλης, συμβασιούχος  ΥΠ.ΠΟ, σύνεδρος ΕΚΑ και Ομοσπονδία ΥΠ. ΠΟ.
19.   Εύα Ηλιάδη, εργαζόμενη ΜΚΟ
20.   Γκαρανέ Ντίνα, ΔΣ Γ ΕΛΜΕ Αθήνας
21.   Άννα Τσινίκα,  ΔΣ ΠΣΥΠΕΡΤ
22.   Σπύρος Στάικος, ΔΣ συλλόγου εργαζόμενων νοσοκομείου Αττικό
23.   Φάραντος Γιώργος, εργαζόμενος ΔΕΣΦΑ
24.   Ζαρίδας Παναγιώτης, ΔΣ διοικητικών υπαλλήλων Σιβιτανίδειου
25.   Μαρία Κοτρώνη πρόεδρος συλλόγου εργολαβικών ΔΕΣΦΑ (ΠΣΕΦΑ)
26.   Γιάννης Μαλαγαρδής,  εργαζόμενος ΜΕΤΡΟ
27.   Ιωάννα Παυλοπούλου, Συνταξιούχος Εθνικής
28.   Νίκος Χατζάρας, ΔΣ συλλόγου εργαζόμενων Βοήθεια στο σπίτι Μακεδονίας
29.   Κατερίνα Αβραμίδου ΥΓΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
30.   Ψαρής Μιχάλης συνδικαλιστής στην Υγεία, Πάτρα
31.   Ρίζος Σεραφείμ, πρόεδρος συλλόγου Δασκάλων Χανίων
32.   Μηλιαζήμ Τζεμαλί, συνδικαλιστής Δάσκαλος  Ξάνθη
33.   Αγγέλα Χαραλαμπάκη, καθαρίστρια Ηράκλειο Κρήτης

34.   Αναστασιάδης Τάσος, συντονιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου