Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΠΕΜΠΤΗ 25/10 ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

Οργανώνουμε την πανεργατική απεργία στις 14 Νοέμβρη

ΣΥΣΚΕΨΗ οργάνωσης της Απεργίας
ΠΕΜΠΤΗ 25 Οκτώβρη,6.30μμ, αμφ. Άγιος Σάββας (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι)
Την Τετάρτη 14 Νοέμβρη, προχωράμε σε πανεργατική απεργία μια που το ΕΚΑ, το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο μαζί με την ΑΔΕΔΥ απεργούν εκείνη την ημέρα. Η ΑΔΕΔΥ πήρε την απόφαση για να προχωρήσει σε απεργία στις 14 Νοέμβρη στη συνεδρίαση του γενικού της Συμβουλίου την Δευτέρα 15 /10. Την Παρασκευή 19/10 στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, βγήκε η απόφαση να προχωρήσει και το ΕΚΑ σε απεργία στις 14 Νοέμβρη. Το ΠΑΜΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι μεταφέρει την απεργία του από τις 8/11 στις 14/11.
Η απεργία στις 14 Νοέμβρη έχει βγει κυριολεκτικά μέσα από την πίεση του κόσμου που παλεύει. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη είχαμε ένα μπαράζ εργατικών κινητοποιήσεων. Ξεκίνησε το Βοήθεια στο σπίτι, η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τα ΒΑΕ, οι γιατροί του ΠΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ, το Υπ Πολιτισμού, το Υπ Ανάπτυξης η μεγάλη και πετυχημένη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 10 Οκτώβρη. Όλοι αυτοί οι αγώνες στο δημόσιο, διαμόρφωσαν το κλίμα που υποχρέωσε την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει στην προκήρυξη της απεργίας στις 14 Νοέμβρη. Αντίστοιχα στον ιδιωτικό τομέα έχουμε τον αναβρασμό στις συγκοινωνίες για κινητοποιήσεις ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση, απεργίες όπως του Ωνάσειου, που έβαλαν την πίεση στο ΕΚΑ να ξεπεράσει την παροιμιώδη αδράνεια της ΓΣΕΕ και να προχωρήσει σε απεργία.
Οι αγώνες που ξεδιπλώνονται αυτές τις ημέρες μπορούν να βάλουν στον κέντρο το εργατικό κίνημα που να καθορίσει τις εξελίξεις. Πολύ περισσότερο μπορούν να κάνουν νίκες και να αρχίσουν να ξηλώνουν πλευρές των μνημονίων μια που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ ευάλωτη σε πιέσεις από τη μεριά του εργατικού κινήματος.
Έχουμε ήδη παραδείγματα ότι με τους αγώνες μας μπορούμε να νικάμε. Οι εργαζόμενοι στην Cosco κέρδισαν τα ΒΑΡΕΑ με την απεργία τους και συνεχίζουν για τη συλλογική τους Σύμβαση. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με την τελευταία τους κινητοποίηση στις 10 Οκτώβρη, ανάγκασαν τον Πολάκη να "δεσμευτεί" για την μη απόλυση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και των επικουρικών επίσης. Οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο που απεργούν ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την μείωση των μισθών τους ανάγκασαν τον Πολάκη να δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και θα παραμείνουν οι συλλογικές συμβάσεις. Ο μόνος τρόπος να υλοποιηθούν ακόμη και οι αναιμικές υποσχέσεις του Τσίπρα, αλλά πολύ περισσότερο για να κερδίσουμε πραγματικά μια σειρά από αιτήματα είναι η κλιμάκωση των αγώνων. Και η κλιμάκωση των αγώνων είναι ταυτόχρονα και ο τρόπος για να πετάξουμε στα σκουπίδια τις δημαγωγίες της ΝΔ.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν την θέλουν την απεργία και αναγκάζονται να συρθούν σε αυτήν. Αυτή η απεργία χρειάζεται να οργανωθεί σε κάθε χώρο δουλειάς από τον μαχητικό κόσμο για να έχει επιτυχία και να βοηθήσει να ξεδιπλωθεί η δυναμική των αγώνων την επόμενη περίοδο που θα επιβάλλουν ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης θα γίνουν πράξη και θα ξηλώνουν πλευρές των μνημονιακών επιλογών που η κυβέρνηση δεν τις ακουμπάει
Για την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας το συντονιστικό των νοσοκομείων είχε πάρει την πρωτοβουλία για να πραγματοποιήσει συνέλευση την Πέμπτη 25 Οκτώβρη στις 6.30μμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Άγιος Σάββας (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι). Τώρα που η απεργία μετατρέπεται σε πανεργατική, ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια καλεί όλους τους εργαζόμενους από χώρους του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν στην συνέλευση για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε όλοι μαζί αυτήν την πανεργατική απεργία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου