Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

Στις 8 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη, στη διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουμε μαζικά. 
 Απέναντι στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς και τις κραυγές του Μητσοτάκη, θα ανοίξουμε τον νέο κύκλο αγώνων που χρειάζεται για να απαλλαγούμε από την βάρβαρη κληρονομιά που μας αφήνουν τα δέκα χρόνια μνημονίων.
Οι πολύνεκρες τραγωδίες από τις φωτιές στο Μάτι και παλιότερα από τις πλημμύρες στην Μάνδρα, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για το τι έχουν σημάνει αυτά τα 10 μνημονιακών πολιτικών. Η δασοπυρόσβεση και τα αντιπλημμυρικά έργα, έχουν γίνει θυσία για να εξασφαλιστεί το πλεόνασμα που «μας βγάζει στις αγορές». Οι προσλήψεις προσωπικού, από τα νοσοκομεία μέχρι τους δήμους και τις δημόσιες υπηρεσίες, απαγορεύονταν από «τους θεσμούς» και έτσι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ρημάζουν. Οι ιδιωτικοποιήσεις στην ΔΕΗ και το Νερό συνεχίζονται και θα ανοίξουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους. Όλοι οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι είδαν τις συντάξεις και τους μισθούς τους να πετσοκόβονται.
Βγαίνουμε λοιπόν από τα μνημόνια, αλλά την ίδια ώρα, ΕΕ και δανειστές απαιτούν να συνεχιστεί αυτή η βάρβαρη πολιτική. Η λιτότητα πρέπει να συνεχιστεί λένε, για να εξασφαλιστούν τα υπερπλεονάσματα του προϋπολογισμού, τα οποία πρέπει να πάνε σε φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, για να αυξηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης. Να επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις γιατί έτσι θα ανέβουν οι επενδύσεις. Αυτή είναι η πολιτική που θέλουν να συνεχίσουν. Και δίπλα σε αυτά τα αρπακτικά τρέχει ο Μητσοτάκης και η ΝΔ, που έχουν κάνει παντιέρα τους αυτήν την πολιτική και πιέζουν για να καθορίσουν ότι έτσι θα γίνει. Και από πίσω τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσαρμοστεί και οι υπουργοί του ψελλίζουν ότι θα φροντίσουν να μοιραστούν δίκαια τα οφέλη της ανάπτυξης που θα ακολουθήσει.
Κλιμάκωση των εργατικών αγώνων
Για αυτό επιμένουμε ότι είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος να αντιστρέψει αυτές τις επιλογές και να διεκδικήσει ότι δεν θα έχουμε συνέχιση της λιτότητας, των περικοπών και νέα δώρα στους καπιταλιστές αλλά αντίθετα θα δοθεί εδώ και τώρα όλο το πλεόνασμα του προϋπολογισμού για να καλύψει τις εργατικές ανάγκες. Αυτή η μάχη ξεκινάει με την διαδήλωση στην ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη και η επιτυχία της θα ανοίξει τον δρόμο για όλες τις συγκρούσεις που έχουμε μπροστά μας.
Τα νοσοκομεία ήδη έχουν ξεκινήσει την μάχη για μαζικές προσλήψεις. Στις 7/9 απεργούν και διαδηλώνουν στην Θεσσαλονίκη και συνεχίζουν απεργιακά στις αρχές Οκτώβρη. Οι Λιμενεργάτες στην Cosco αλλά και οι Ναυτεργάτες, έχουν ανοίξει απεργιακά τη μάχη για υπογραφή συλλογικής σύμβασης. χρειάζεται να κλιμακώσουμε παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, το κίνημα, που να διεκδικεί προσλήψεις και μονιμοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις, αυξήσεις και συλλογικές συμβάσεις ενάντια στο χτύπημα των σωματείων και των εργασιακών σχέσεων, χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών και όχι ιδιωτικοποιήσεις.
Ενάντια σε Εθνικισμό, Ρατσισμό, Φασισμό
Ταυτόχρονα, η κινητοποίηση στην ΔΕΘ θα είναι και μια ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια της δεξιάς και της ακροδεξιάς να αλλάξουν την ατζέντα και να βγουν στο προσκήνιο, στρέφοντας την οργή του κόσμου στον ρατσισμό και το εθνικισμό.  Η δεξιά και η ακροδεξιά, επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τη ΔΕΘ σε βήμα για κλιμάκωση της εθνικιστικής εκστρατείας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για απατεώνες που ενώ στηρίζουν τα μνημόνια με χέρια και με πόδια, ταυτόχρονα επιχειρούν με πατριδοκάπηλες κραυγές, να αποπροσανατολίσουν την δυσαρέσκεια του κόσμου διοχετεύοντας την στον εθνικισμό και το ρατσισμό. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν το δρόμο στις φασιστικές συμμορίες. Χρειάζεται να φράξουμε τον δρόμο στην ακροδεξιά, γι’ αυτό η διαδήλωση στην ΔΕΘ είναι ένα βήμα πηγαίνοντας προς τα μεγάλα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 15 Σεπτέμβρη.
Στις 8 Σεπτέμβρη θα διαδηλώσουμε στην ΔΕΘ για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας στέρησαν τα μνημόνια. Θα διαδηλώσουμε ενάντια στον ρατσισμό, το φασισμό και τον εθνικισμό. Θα ανοίξουμε τον δρόμο για ένα φθινόπωρο εργατικής αντίστασης. 


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 8:00ΠΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου