Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ο Χαιρετισμός της ΠΕΝΕΝ στη συνέλευση του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια

Σ/φοι και Σ/φισες.      
Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει την ετήσια πανελλαδική συνέλευση του συντονισμού ενάντια στα μνημόνια, η οποια γίνεται σε μια κρίσιμη φάση για το εργατικό και λαϊκό κίνημα της χώρας μας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ανελ μετά τη κατάθεση του αντιλαϊκού και φορομπηχτικου προϋπολογισμού προχωράει στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων  μέτρων που ήδη έχει συνομολόγησει με το κουαρτέτο των δανειστών της Γ αξιολόγησης.            Μέτρα που αφορούν το δραστικό περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, την παραπέρα φοροληστεία των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, τη συντριβή των προνοιακών επιδομάτων, τις νέες περικοπές στις συντάξεις.         
Πρόκειται για μέτρα και πολιτικές που αποτελούν συνέχεια της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής που για οχτώ χρόνια τσακίζουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες και αγώνες πολλών δεκαετιών.                  
 Πρόκειται για μια σκληρή ταξική αντιλαϊκή πολιτική η οποια παίρνει από τους μισθωτούς και χαρίζει νέα προνόμια για την ανάκαμψη της κερδοφορίας και την ενίσχυση της αναταγωνιστικοτητας του μεγάλου κεφαλαίου.          
Οι ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων επιδείνωσαν δραματικα το εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, υποβάθμισαν μισθούς και συντάξεις διέλυσαν τις ΣΣΕ και συνέτριψαν το σύνολο του εργατικού δικαίου που είχε θεσπιστεί και κατοχυρωθεί με πολύχρονους αγώνες.                                                            
Η κυβερνώσα <αριστερά> του ΣΥΡΙΖΑ με την υποταγή στις κατευθύνσεις της ΕΕ του Δ.Ν.Τ και συνολικά στο ευρωενωσιακο μονόδρομο συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση την επίθεση ενάντια στο λαό και την εργατική τάξη.            

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική προκειμένου να περάσει στους εργαζόμενους βάζουν πλάτη οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ( παλιού και νέου), και οι ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΓΣΕΕ αλλά και της ΑΔΕΔΥ.          
 Η μακροχρόνια αδράνεια, η αποχή από κάθε αγωνιστική δράση και ο παροπλισμος του κινήματος της εργατικής τάξης συνιστούν παράγοντες ( σε συνδυασμό και με άλλες αιτίες) που επέδρασαν και εξακολουθούν να ασκούν επιρροή στις μειωμένες αντιστάσεις του συνδικαλιστικού κινηματος το οποίο έχει οδηγηθεί σε μια καταφανέστατη υποχώρηση, γεγονός που διευκολύνει την κλιμάκωση της αντεργατικης κυβερνητικής πολιτικής.                          
 Ομως παρά τις αναμφισβήτητες δυσκολίες και αντιξοότητες πρέπει να υπογραμμίσουμε ως θετικό και ενθαρρυντικό στοιχείο ότι μέσα στο κίνημα υπάρχουν αγώνες, γίνονται σχεδόν καθημερινά διάφορες κινητοποιήσεις οι οποίες δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη σημασία και τη συμβολή τους, η αδύναμια ομως είναι ότι αυτοί οι αγώνες δεν ενοποιούνται δεν συντονίζονται και πολλές φορες δεν έχουν κοινά και ενιαία χαρακτηριστικά από πλευράς αιτημάτων, στόχων και διεκδικήσεων.                                            
Στις σημερινές συνθήκες οι κανενας εργαζόμενος δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες οτι η συμβιβασμένη και παραδομένη στο αστικό σύστημα και το μεγάλο κεφάλαιο συνδικαλιστική ηγεσία θα ηγηθεί ενός κινηματος αντίστασης, πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής και μνημονιακής πολιτικής.                                                                        
 Ο ρόλος αυτος ανήκει αντικειμενικά στη συνδικαλιστική αριστερά η οποια οφείλει να ανταποκριθεί στις αγωνιες και τα συμφέροντα  των εργαζομένων και να αναλάβει άμεσα ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινηματος, το ταξικό προσανατολισμό του, για μια νέα στρατηγική στο ΣΚ η οποια θα πορεύεται σε σύγκρουση και ρήξη με το κεφαλαίο τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του.                                                              
Οι εργαζόμενοι θα στηρίξουν και θα εμπιστευτούν με όλες τις δυνάμεις τους μια τέτοια πρωτοβουλία. Για να μπει τέλος στη μνημονιακή επιδρομή, τη λιτότητα, την ανεργία τις περικοπές, τη φοροληστεία, το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου,για την ανάκτηση των κατακτήσεων.                      
Για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων.              
Σε μια τέτοια κατεύθυνση κινείται η τακτική της ΠΕΝΕΝ τόσο χώρο της ναυτιλίας όσο και γενικότερα στο εργατικό κίνημα της χώρας μας.                          

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασιες της πανελλαδικής σας συνέλευσης και οι αποφάσεις και η δράση σας να συμβάλουν στη παραπέρα ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης και των συνδικάτων. Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου