Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

διαδηλώνουμε στην ΔΕΘ 10 Σεπτέμβρη

ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
  • κρατικοποιήσεις όχι ιδιωτικοποιήσεις
  • μαζικές προσλήψεις όχι απολύσεις
  • κατω τα χέρια απο τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα
  • αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Ο πρώτος σταθμός του απεργιακού φθινοπώρου που έχουμε μπροστά μας, είναι το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 10 Σεπτέμβρη στις 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.  Οι εργαζόμενοι και φέτος  θα υποδεχτούμε με τον κατάλληλο τρόπο τον πρωθυπουργό και τα στελέχη της κυβέρνησης που, θα ανέβουν στη Διεθνή Έκθεση για να εξαγγείλουν τα αντεργατικά μέτρα της νέας χρονιάς, καμουφλαρισμένα πίσω από παχιά λόγια.

Θα διαδηλώσουμε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους εργαζόμενους που δίνουν μάχες. Τους  εργαζόμενους στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που παλεύουν για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και των Λιμενεργατες του ΟΛΘ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου και των Λιπασμάτων Καβάλας που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις. Τους εργάτες της ΔΕΗ, του ΟΣΕ, των συγκοινωνιών  και του νερού, που παλεύουν ενάντια στα ξεπουλήματα. Μαζί με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που παλεύουν ενάντια στους χρυσωρύχους στις Σκουριές και τους χιλιάδες αντιρατσιστές και αντιρατσίστριες που παλεύουν μαζί με τους πρόσφυγες για ανοιχτά σύνορα κι ανοιχτές πόλεις.

Στις 9 Σεπτέμβρη, ο Τσίπρας θα φιλοξενήσει στην Αθήνα τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας και της Κύπρου, σε μια άτυπη “Σύνοδο του Νότου” ενάντια, υποτίθεται, στη λιτότητα. Δηλαδή ο Τσίπρας του τρίτου μνημονίου θα συμμαχήσει ενάντια στη λιτότητα με τον Ολάντ των αντεργατικών μέτρων, της άγριας καταστολής και της μόνιμης κατάστασης έκτακτης ανάγκης και με τον Ραχόι που άφησε χιλιάδες οικογένειες χωρίς σπίτι για χάρη των τραπεζιτών.  

 Όσο και αν ο Τσίπρας χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των Σαμαροβενιζέλων υπόσχεται ότι «περάσαμε τα δύσκολα» και « η ανάπτυξη έρχεται», η  αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση χειροτερεύει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει νέα μέτρα στο όνομα της «αξιολόγησης» του Δεκέμβρη. Νέο συνδικαλιστικό νόμο που περιορίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, συνέχιση και κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΟΛΘ, ΔΕΗ, Νερό κλπ. Την ίδια στιγμή τα κανόνια σκάνε παντού όπως στον Μαρινόπουλο, την Ηλεκτρονική Αθηνών, το Άθενς Λήδρα, με κίνδυνο για τις δουλειές χιλιάδες εργαζομένων. Και τα νοσοκομεία ρημάζουν από την έλλειψη προσωπικού και αναλώσιμων και τα σχολεία ανοίγουν τον Σεπτέμβρη με χιλιάδες κενά.   

Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο οργανώνουμε τη μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση στις 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Η επιτυχία της διαδήλωσης στην ΔΕΘ θα δώσει ώθηση στην απεργία των δασκάλων στα μέσα του Σεπτέμβρη για μαζικές προσλήψεις στα σχολεία, στις μάχες για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, θα δώσει δύναμη στους εργαζόμενους στο Μαρινόπουλο και τις επιχειρήσεις που ξεφορτώνονται τα αφεντικά πετώντας χιλιάδες στην ανεργία.

Και θα ανοίξει το δρόμο για να βάλουμε οι εργαζόμενοι την δική μας προοπτική για έξοδο από την κρίση. Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων,  και επανακρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση για τους μεγαλομέτοχους και κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. Για τα Λιμάνια τα τραίνα το νερό, τη ΔΕΗ, τον ΟΑΣΘ, τον Μαρινόπουλο, το Αθενς Λήδρα…

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι έχουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.


Γι' αυτό στις 10 Σεπτέμβρη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου