Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ στον ΠΕΙΡΑΙΑ

εργαζόμενοι ΟΛΠ
εργαζόμενοι Cosco
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
  • για να σταματήσουμε την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ΟΛΠ
  • για να νικήσουμε τα αφεντικά της COSCO

      ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ εργαζόμενων ΟΛΠ και Cosco
Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά
     
Με την πετυχημένη 48ωρη απεργία στις 16&17 Φλεβάρη, άνοιξε ο δρόμος για να κλιμακώσουμε την εργατική αντίσταση συνολικά στο Λιμάνι. Για να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, αλλά και να κερδίσουμε τη μάχη για τα δικαιώματα των εργαζόμενων στην Cosco. Η μαζική διαδήλωση στην Αθήνα έδειξε ότι οι Λιμενεργάτες δεν πρόκειται να αφήσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.
     Η απεργιακή περιφρούρηση την πρώτη μέρα, που με τη συμμετοχή των εργαζόμενων στην Cosco, πρακτικά έκλεισε όλο το Λιμάνι, ήταν κορυφαία στιγμή. Οι εργαζόμενοι στην Cosco, με την προτροπή του σωματείου τους (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.) που κάλεσε τους συναδέλφους να μην σπάσουν την απεργιακή φρουρά των εργαζόμενων του ΟΛΠ και να μην πάνε για δουλειά, παρόλο που οι ίδιοι δεν είχαν καμία απεργιακή κινητοποίηση και τυπικά δεν καλύπτονταν.
     Αυτή η πράξη ταξικής αλληλεγγύης είναι από τις πιο σημαντικές παρακαταθήκες που άφησε αυτή η απεργία στα Λιμάνια και δείχνει τον δρόμο για να κερδίσουμε. Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ των εργαζόμενων στον ΟΛΠ και στην Cosco. Αυτή η δύναμη που φάνηκε στην απεργία είναι μια δύναμη ακατανίκητη. Τόσο απέναντι στα αφεντικά της Cosco, όσο και απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το Λιμάνι.
     Και επειδή οι αγώνες είναι μεταδοτικοί, τώρα μπαίνουν στον αγώνα και οι εργαζόμενοι στην Cosco που προχώρησαν σε στάση εργασίας την Δευτέρα το πρωί, παρά την προσπάθεια τρομοκρατίας από την μεριά της εργοδοσίας, και έκαναν Γενική Συνέλευση. Αποφάσισαν καθημερινές επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και στις τρείς βάρδιες. Τα αιτήματά τους είναι, να υπογραφεί συλλογική σύμβαση, να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΒΑΕ, να υπάρχει ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο όλο το 24ωρο στο χώρο δουλειάς, να τηρούνται οι κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας, να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και να τηρείται το διάλλειμα.
     Οι εργαζόμενοι στην Cosco, κάθε φορά που αποφασίζουν να κινητοποιηθούν, σταματάνε τον κύριο όγκο της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στο Πειραιά. Μαζί με τους εργαζόμενους του ΟΛΠ έχουν τεράστια δύναμη στα χέρια τους τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και απέναντι στα αφεντικά της Cosco.
     Τώρα είναι ή ώρα του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ. Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ πρέπει να συνεχίσουν τους αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τώρα και να σταθούν αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων της Cosco. Για να σπάσει το κάτεργο που έχουν φτιάξει οι εργολάβοι στο Πειραιά και να στείλουν το μήνυμα στους «επενδυτές» ότι  δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Να απαιτήσουme να επανακρατικοποιηθούν οι ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ και ΙΙΙ και οι εργαζόμενοι στην Cosco να γίνουν εργαζόμενοι του ΟΛΠ με όλα τα δικαιώματα που τώρα τους στερούν οι εργολάβοι.
     Οι εργαζόμενοι στην Cosco χρειάζεται να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση για να μην επιτρέψουν το αίσχος της Cosco να απλωθεί και στην ΠΡΟΒΛΗΤΑ Ι, διαλύοντας το οτιδήποτε υπάρχει από εργατικά δικαιώματα.  
     Για αυτή τη προοπτική παλεύει ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια και καλούμε τους εργαζόμενους από τον ΟΛΠ και από την Cosco την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σε κοινή σύσκεψη για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τα βήματα για να φτάσουμε σε αυτόν το συντονισμό.  



ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ εργαζόμενων ΟΛΠ και Cosco
Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου