Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ


ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 6μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Την Πέμπτη 15 Οκτώβρη, στις 6μμ στα Προπύλαια, καλούν σε συλλαλητήριο δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες που συντονίστηκαν, με αφορμή το προσφυγικό και τη βαρβαρότητα της Ευρώπης-φρούριο ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής της ΕΕ. Την ίδια μέρα, στις 15 Οκτώβρη, ψηφίζεται απο τη βουλή το πολυνομοσχέδιο που κατεβάζει η κυβέρνηση τη Δευτέρα, με τα  προαπαιτούμενα που ζητάει η τρόικα για να ξεκλειδώσει την επόμενη δόση. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, αποφάσεις για την περικοπή των πρόωρων συντάξεων, συγχώνευση των επικουρικών ταμείων, διευκόλυνση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, και μια σειρά ακόμη μέτρα που ξεδιπλώνουν την νέα επίθεση που φέρνει το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν το καλοκαίρι.
Γι’ αυτό η Πέμπτη 15 Οκτώβρη χρειάζεται να γίνει ημέρα ξεσηκωμού για όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία. Απο το πρωί, σε κάθε χώρο με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, να οργανώσουμε τη μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων στο συλλαλητήριο, με το πανό του σωματείου, για να βάλουμε το πρώτο βήμα για την εργατική απάντηση απέναντι στις επιθέσεις, και να αποτρέψουμε το δεύτερο πολυνομοσχέδιο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που ετοιμάζουν για τη συνέχεια.

Μπορούμε να νικήσουμε και να ξηλώσουμε παλιά και νέα μνημόνια.
Έχουμε πίσω μας τις αποσκευές αγώνων και απεργιών πέντε χρόνων. Αγώνων που ανέτρεψαν τρείς μνημονιακές κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά), και διέλυσαν τα πολιτικά κόμματα της άρχουσας τάξης. Ξέρουμε ότι είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία και για την ακρίβεια το 62% που μόλις τον Ιούλιο είπε ένα καθαρό ταξικό ΟΧΙ στα μνημόνια.
Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πιο δυνατή μετά τις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη αλλά πιο αδύναμη. Τα κοινοβουλευτικά της στηρίγματα είναι πιο σαθρά, αλλά πάνω απ’ όλα η πλειοψηφία των εργαζόμενων που τους ψήφισαν για να μην βγεί ο Μειμαράκης, δεν έχουν πλέον τις αυταπάτες του Γενάρη για την κυβέρνηση.
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ
Το συλλαλητήριο στις 15 του Οκτωβρη μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να γενικεύσουμε απεργιακά τη σύγκρουση με το Μνημόνιο, να κλιμακωθεί σε πανεργατική απεργία. Ηδη οι λιμενεργάτες προχωράνε σε απεργία στις 22 Οκτώβρη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Οι καθηγητές οργανώνουν Γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν το δικό τους απεργιακό πρόγραμμα. Στα νοσοκομεία γίνονται συνελεύσεις και κινητοποιήσεις. Οι διοικητικοί των Πανεπιστημίων απεργούν ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις που συνεχίζονται. Ολοι αυτοί οι αγώνες απαιτούν πανεργατική κλιμάκωση ΤΩΡΑ και όχι διαμαρτυρίες αφού ψηφιστούν οι νόμοι. Η ΓΣΕΕ συνεχίζει την φιλομνημονιακή αδράνεια της, και η ΑΔΕΔΥ ενώ είχε αποφασίσει απεργία για τον Οκτώβρη, την μεταθέτει για τα μέσα Νοέμβρη. Γι’ αυτό χρειάζεται να περάσει ο λόγος στους εργαζόμενους. Την οργάνωση απο τα κάτω μέσα στους χώρους δουλειάς, τον συντονισμό απο τα σωματεία. Ο συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες προχωράει σε πανελλαδική συνέλευση αντίστασης στο τρίτο μνημόνιο, την Κυριακή 1η Νοέμβρη στις 10πμ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Θα βρεθούμε όλοι μαζί, διαθέσιμοι, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, η ΕΡΤ, κλάδοι που δώσαμε κοινούς αγώνες όλη την για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας την επόμενη περίοδο για να μην αφήσουμε να περάσουν οι πολιτικές που συνεχίζουν την καταστροφή των προηγούμενων μνημονιακων κυβερνήσεων.
 Χέρι με χέρι με τη σύγκρουση με τα μνημόνια είναι και ο αγώνας ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο, για ανοιχτά σύνορα χωρίς φράκτες και Φρόντεξ, για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, Το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, μαζί με το εργατικό κίνημα μπορεί να επιβάλει ότι η ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας των πολιτικών της λιτότητας της φτώχειας, και του πολέμου μπορεί να πάρει τέλος.
Να προβάλουμε την εργατική εναλλακτική προοπτική. Για την  μονομερής διαγραφή του χρέους, την έξοδο απο την ΕΕ και το ευρώ, την κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια σε κλεισίματα και Διαθεσιμότητες

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου