Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Μετά την επιτυχία της Πρωτομαγιάς συνεχίζουμε για να τα πάρουμε όλα πίσω



Η φετινή πρωτομαγιά έβαλε απεργιακό λουκέτο παντού, νεκρώνοντας την Αθήνα και όλες τις πόλεις. Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του ΟΣΕ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϋ. Στα λιμάνια τα καράβια έμειναν δεμένα, ενώ το Μετρό δούλεψε για λίγες ώρες για να κατέβουν οι απεργοί στις διαδηλώσεις. Απεργιακή περιφρούρηση πραγματοποίησαν από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά σήμανε Απεργία και αυτό φάνηκε στην πράξη.


Η Πρωτομαγιάτική απεργία πέτυχε, κόντρα στην προσπάθεια απαξίωσης της δύναμης των αγώνων μας, και των συνδικάτων. Κυβέρνηση και ΝΔ έκαναν κάθε προσπάθεια για να καθοριστεί ο κόσμος της δουλειάς από τις προεκλογικές προσδοκίες και την κάλπη, από τις αντιπαραθέσεις για τα σκάνδαλα, και να ξεχάσει την δύναμη των δικών του αγώνων.
Και δεν τα κατάφεραν, παρά την παραλυτική κρίση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που αποδείχθηκε ανίκανη να οργανώσει απεργιακό συλλαλητήριο. Οι εργαζόμενοι τους αψήφησαν και χιλιάδες, απέργησαν και διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας. Από την Πατησίων μέχρι το Σύνταγμα οι δρόμοι της πρωτεύουσας ανήκαν στους διαδηλωτές που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στείλαμε με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα σε κυβέρνηση και αφεντικά, ότι το εργατικό κίνημα συνεχίζει την μάχη για να τα πάρει όλα πίσω, αλλά και για να σταματήσει την ακροδεξιά, τους φασίστες και το ρατσισμό.
O Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Από την μικροφωνική του χαιρέτησαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που δίνουν τις μάχες, πρόσφυγες και αντικαπιταλιστικές δημοτικές κινήσεις που συμμετείχαν.
Μετά τους χαιρετισμούς, εκατοντάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν προς την βουλή. Βάδισαν με τα πανό τους ο Σύλλογος εργαζομένων του Αγ. Σάββα, το Συντονιστικό Νοσοκομείων, το Σωματείο του ΓΟΝΚ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, εργαζόμενοι/ες από την Ιδ.Υγεία, το Σωματείο της Ιντρακόμ, η ΚΕΕΡΦΑ, πρόσφυγες από τους Αγ.Θεόδωρους, η Εργατική Αλληλεγγύη και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, κάτοικοι της Πειραϊκής που αντιστέκονται στα σχέδια της Cosco, οι δημοτικές κινήσεις Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Ανταρσία στην Κοκκινιά και Ανταρσία στο Λιμάνι αλλά και πλήθος διαδηλωτών από μια σειρά εργατικούς χώρους, σχολές και γειτονιές.
Η επιτυχία της απεργίας της 1ης Μάη είναι ένα σημαντικό βήμα για τους αγώνες που ακολουθούν. Τα νοσοκομεία προχωράνε σε πανελλαδική απεργία στις 16 Μάη, ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων διεκδικούν μονιμοποίηση όλων και μαζικές προσλήψεις στην Υγεία. Οι συνταξιούχοι της Εθνικής προχωράνε σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 9 Μάη. Η Πρωτομαγιά έδωσε ώθηση σε όλους αυτούς τους αγώνες που είναι μπροστά μας.
Ταυτόχρονα η φετινή πρωτομαγιά έγινε κομμάτι της διεθνούς αντίστασης, που βρίσκει τους δρόμους παγκόσμια να φλέγονται από την μαζική αντίσταση, τους αγώνες και την εξέγερση. Από το επαναστατημένο Σουδάν και την Βενεζουέλα που οι εργάτες τσακίζουν στον δρόμο τα πραξικοπήματα, μέχρι το Λονδίνο που ξεσηκώνεται ενάντια στην καταστροφή του πλανήτη και το Παρίσι των κίτρινων γιλέκων που επιμένουν να διαδηλώνουν και να κλιμακώνουν τον αγώνα τους μαζί με τα συνδικάτα.
Αυτήν την δυναμική στηρίζει και οργανώνει ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων, απέναντι στην παράλυση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, οργανώνοντας από τα κάτω και συντονίζοντας τους χώρους για να τα πάρουμε όλα πίσω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου