Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΜΗΝΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Δελτίο Τύπου

Όλα δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τα διεθνή τοκογλυφικά κέντρα των δανειστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση, οι απαιτήσεις του κουαρτέτου διαρκώς αυξάνονται και αυτό που στις αρχές του 2016 υπολογίζονταν σε 1,8 δις ευρώ για το δημοσιονομικό κενό με το ασφαλιστικό και φορολογικό όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τουλάχιστον το τον τριπλασιασμό για το δημοσιονομικό κενό και τα επαίσχυντα νέα βάρβαρα μέτρα θα ξεπεράσουν τα 5 δις.
Στο ποσόν των 5 δις ευρώ που χρειάζονται για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το φορολογικό αγγίζει το 1,4 δις ευρώ, το ασφαλιστικό το 1,8 δις ενώ η κυβέρνηση αναζητά μέτρα να καλύψει την υπόλοιπη διαφορά έως τα 5 δις ευρώ.
Η κατεύθυνση των νέων μέτρων αναζητείται, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, με νέα φορολογικά μέτρα όπως είναι η αύξηση του Ε.Φ.Κ στην βενζίνη, επιβολή ενός ακόμη τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές, στην συνδρομητική τηλεόραση κ.λπ.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με δηλώσεις παραγόντων της κυβέρνησης δεν έχουν αποδεχθεί έως σήμερα τα κλιμάκια των δανειστών την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών όπως την προτείνει το Υπουργείο Εργασίας που αντιστοιχεί σε μειώσεις πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ, σε διαφορετική περίπτωση είναι μονόδρομος με την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική η πρόσθετη μείωση στις υφιστάμενες συντάξεις ώστε να βγαίνει ο λογαριασμός των 1,8 δις που προβλέπει το μνημόνιο.    
Οι νέες δραματικές μειώσεις των συντάξεων σε συνδυασμό με την φοροκαταιγίδα οδηγεί σε τεράστιες μειώσεις του εισοδήματος και του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων.

Ανοιχτό επίσης παραμένει το μέτωπο των κόκκινων δανείων και είναι περισσότερο από ποτέ ο κίνδυνος μιας ακόμη υποχώρησης της κυβέρνησης στην κάλυψη της πρώτης κατοικίας με τραγικό αντίκτυπο στα λαϊκά νοικοκυριά.
Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δείχνει να συνδιαλέγεται, να υποχωρεί και να υποκύπτει στις νέες αξιώσεις των δανειστών, επιθυμεί το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης έως τις 22/4/2016 και παρ’ όλα αυτά καθόλου βέβαιο δεν πρέπει να θεωρείται η λεγόμενη ελάφρυνση του χρέους που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση.
Στην πραγματικότητα η διαπραγμάτευση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών εξελίσσεται σε Βατερλώ για την πρώτη και για άλλη μια φορά ο λαός και οι εργαζόμενοι θα κληθούν να σηκώσουν στις δικές τους πλάτες τα νέα δυσβάστακτα μέτρα που θα πλήξουν ανεπανόρθωτα το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ενώ με τα νέα μέτρα φορολεηλασίας των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων στρωμάτων οδηγούνται σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες λαού.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προστατεύει σαν κόρη οφθαλμού τα προνόμια του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών ενώ παίρνει και μέτρα για την ενίσχυση και διεύρυνση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους.
Οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού (παλιού και νέου) και του κομματικού συνδικαλισμού φέρουν τεράστιες ευθύνες για την πολύμηνη αποχή, την αναμονή, την αδράνεια και τελικά την παραλυσία που έχουν οδηγήσει όλο αυτό το διάστημα το οργανωμένο κίνημα των εργαζομένων.
Ειδικότερα οι δυνάμεις που διακήρυσσαν ότι το ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου για το εργατικό κίνημα και ότι τα σφαγιαστικά μέτρα στο ασφαλιστικό δεν θα περάσουν, είναι αυτές που έδωσαν πρώτες την κατεύθυνση για αναβολή και αναστολή των αγώνων, είναι αυτές που απέσυραν τα αγροτικά μπλόκα, που σηματοδότησαν την λήξη και τον τερματισμό των αγώνων μετά την μεγαλειώδη απεργία στις 4/2/2016 και στην ουσία έδωσαν χέρι βοήθειας στην ετοιμόρροπη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μεταθέτοντας τις όποιες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό όταν αυτό κατατεθεί για ψήφιση στην Βουλή.
Η βαθύτατα εσφαλμένη (τουλάχιστον) και επιζήμια για το εργατικό κίνημα θέση αυτή έλυσε τα χέρια της συμβιβασμένης και χρεοκοπημένης ηγεσίας στην ΓΣΕΕ και όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι παρακολουθούν έκπληκτοι αλλά και αγανακτισμένοι την αποχή από οποιαδήποτε κινητοποίηση και αγώνα.
Ταυτόχρονα για αυτήν την απαράδεκτη τακτική προκειμένου αυτή πολιτικά να δικαιολογηθεί, επιστρατεύονται θεωρίες και απόψεις για τον κίνδυνο εκφυλισμού των αγώνων και των κινητοποιήσεων, εκτοξεύονται και διατυπώνονται  άθλια επιχειρήματα – απαντήσεις ότι η συνέχιση και η κλιμάκωση του αγώνα μετά τις 4/2/2016 θα οδηγούσε σε τυχοδιωκτισμό και ήττα τα συνδικάτα και το εργατικό κίνημα!!!
Στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες για την αναδίπλωση, την υποχώρηση που επέβαλαν με τις θέσεις τους για την υποστολή των αγώνων, διατυπώνουν τον παράλογο - εξωφρενικό ισχυρισμό ότι η καθυστέρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου συνιστά εξέλιξη θετική και δυσκολεύει την κυβέρνηση αγνοώντας και περιφρονώντας με τον χειρότερο τρόπο ότι η κυβέρνηση μέσω της νέας διαπραγμάτευσης αυξάνει δραματικά το κόστος των δημοσιονομικών μέτρων και τελικά ο λογαριασμός που θα φθάσει στον λαό θα είναι κατά πολύ πιο επιβαρυμένος από αυτό που υπολογίζονταν στα τέλη του Γενάρη του 2016!!!
Όλα τα παραπάνω ήταν τα βασικά στοιχεία της ομιλίας του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ κατά την συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ στις 28/3/2016 στην οποία πρότεινε την συμπόρευση της Ομοσπονδίας και των Ναυτεργατών στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 7/4/2016 και στην οποία καλεί και τις οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα να πάρουν ανάλογες αποφάσεις αφού όπως είναι γνωστό η ΓΣΕΕ και η ηγετική ομάδα της διαβουλεύεται για την συγκρότηση του νέου Προεδρείου της και αναπολεί την 5άστερη πολυτέλεια του Ρόδος Παλάς…..
Το πρωτοφανές στην συνεδρίαση της ΠΝΟ ήταν το γεγονός ότι θλιβεροί πρωταγωνιστές ενάντια στην κάθοδο στην απεργία ήταν για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των Σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Μάγειροι) οι οποίοι πρωτοστάτησαν  να μην ληφθεί απόφαση βοηθούντος και του γηραλέου Γ.Γ της ΠΝΟ ο οποίος συμφώνησε μαζί με τις δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού η απόφαση για απεργία να παρθεί με την κατάθεση στην Βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό….
Από την άλλη οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι η πρόταση για 24ωρη απεργία στην Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ κατατέθηκε, υποστηρίχτηκε και ψηφίστηκε και από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ!!!
Άραγε το ΠΑΜΕ άλλη θέση έχει στο δημόσιο και άλλη στον ιδιωτικό τομέα και τελικά τι από τα δύο ισχύει αναφορικά με την αντιμετώπιση της επίθεσης κυβέρνησης – δανειστών σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων;
Σημειώνουμε ότι η πρόταση που κατέθεσε στην συνεδρίαση της ΠΝΟ η ΠΕΝΕΝ ήταν συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 7/4/2016 και συνέχιση με δεύτερη 48ωρη προκειμένου να αναδειχθούν και τα ειδικότερα προβλήματα που αφορούν την διάλυση του ΝΑΤ και των άλλων ταμείων μας αλλά και την απόκρουση των δυσμενέστατων αλλαγών ενάντια στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτικών που προωθεί η κυβέρνηση. Οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού ομόφωνα απέρριψαν την πρόταση της ΠΕΝΕΝ δίνοντας για πολλοστή φορά δείγματα γραφής για το πώς εννοούν τους αγώνες και την κλιμάκωσή τους…..
Οι δυνάμεις του κομματικού τόξου (ΠΕΜΕΝ κ.λπ) το μόνο που ψέλλισαν ήταν τα περί συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 31/3/2016 σε Αθήνα και Πειραιά…..
Οι ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες είναι αναμφισβήτητα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού από την διαπραγμάτευση – παρωδία κυβέρνησης - δανειστών  επιβάλουν περισσότερο από ποτέ την ανασύνταξη και την αγωνιστική – μαχητική παρέμβαση των συνδικάτων, του εργατικού κινήματος αλλά και του συνόλου των αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων. Χωρίς καμιά κωλυσιεργία να συμπορευθούν (παραμερίζοντας τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές τους) σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα, να αντιπαλέψουν ενάντια στα παλιά και νέα μνημονιακά δεσμά, να ακυρώσουν το ξεπούλημα του δημόσιου παραγωγικού πλούτου, να αποτρέψουν τα νέα φορομπηχτικά μέτρα, να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη εργατική αντεπίθεση στην κατεύθυνση αλλαγής των πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών από την οποία θα προκύψει μια εναλλακτική επιλογή και κατεύθυνση σε όφελος του λαού και των εργαζομένων.

Με εντολή Διοίκησης
Ο Πρόεδρος                                  Ο  Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντ.                   Κροκίδης Νικόλαος
          





ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
               
            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
   ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
   ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/3/2016 ΣΤΙΣ 9.30 Π.Μ
     (ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 132- 2ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Συνάδελφοι,
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επίθεση των τοκογλύφων δανειστών και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία αναδεικνύεται σε ένα ακόμη πιστό σύμμαχο των διεθνών τοκογλυφικών και ιμπεριαλιστικών κέντρων προκειμένου από κοινού να περάσουν τα νέα σφαγιαστικά και εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού και των εργαζομένων στο ασφαλιστικό σύστημα στην νέα φορολεηλασία στα κόκκινα δάνεια αλλά και στο πέρασμα των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας στα κοράκια των διεθνών Funds.
Πρόκειται για μια νέα επιδρομή στα εισοδήματα, στις συντάξεις και συνολικά στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που αποτελεί συνέχεια των μνημονιακών καταστροφικών πολιτικών που έχουν οδηγήσει σε μαζικά φαινόμενα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης μεγάλων τμημάτων του λαού μας.
Η κυβέρνηση δηλώνει πλήρη υποταγή στις αξιώσεις των τοκογλύφων, η ανεξαρτησία της χώρας υπονομεύεται και αμφισβητείται, ο λαός έχει μετατραπεί με αυτές τις πολιτικές σε πειραματόζωο των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και οι κατακτήσεις δεκαετιών που κατοχυρώθηκαν με σκληρούς και δύσκολους αγώνες συντρίβονται και ακυρώνονται. Το μεγάλο κεφάλαιο παίρνει την ρεβάνς, οι ΣΣΕ είναι σε καθεστώς κατάργησης, οι απολύσεις αυξάνονται δραματικά, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης γιγαντώνονται, η ανεργία παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία εξαπλώνεται, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία αυξάνεται επικίνδυνα, η απλήρωτη εργασία το ίδιο.
Κοινός στόχος κυβέρνησης – δανειστών - μεγάλου κεφαλαίου είναι η διάλυση και η συντριβή των κοινωνικών – εργασιακών - ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων. Ονειρεύονται επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, στην εποχή της γαλέρας.
Παρά τις δραματικές αυτές εξελίξεις οι ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) και οι αντίστοιχες παρατάξεις σε αυτές έχουν μεταθέσει τις όποιες κινητοποιήσεις για τον χρόνο που η κυβέρνηση θα καταθέσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα στην Βουλή……..
Πρόκειται για την γραμμή και την θέση που κατέθεσε το ΠΑΜΕ μετά την 4η Φλεβάρη 2016 μετά την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που ήταν κατά γενική ομολογία η μεγαλύτερη της τελευταίας 4ετίας.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την απόσυρση των αγροτικών μπλόκων οδήγησε συνολικά το εργατικό λαϊκό και μαζικό κίνημα σε στάση αναμονής, τους αγώνες σε υποχώρηση και η κυβέρνηση «απεγκλωβίστηκε» από την μεγάλη πίεση που άσκησαν οι ανερχόμενοι και μαζικοί αγώνες των εργαζομένων, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και ιδιαίτερα της πρώτης, ξεσάλωσαν με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Παναγόπουλου, από την μια δηλώνει πίστη και υποταγή στους κοινούς δημοσιονομικούς στόχους του κουαρτέτου (συνάντηση με αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης) και της κυβέρνησης και από την άλλη εκφυλίζει κάθε έννοια αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως έγινε στις 9/3/2016 με την συγκέντρωση – παρωδία που ανακοίνωσε στο Σύνταγμα.
Τα παραπάνω γεγονότα δείχνουν αλλά και αποκαλύπτουν με σαφήνεια ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, ακόμη και τις αριστεράς, συμπορεύονται με τις εξοφλημένες και χρεοκοπημένες ηγεσίες όπως είναι αυτή στην ΓΣΕΕ, βάζουν πλάτη στην αναστολή και αναβολή των αγώνων, καλλιεργούν την αναμονή, διευκολύνουν τους χειρισμούς και ελιγμούς της κυβέρνησης και αποδυναμώνουν την αναγκαία αγωνιστική δράση της εργατικής τάξης και των συνδικάτων.
Τα δεδομένα αυτά επιβάλουν περισσότερο από ποτέ να δημιουργηθεί από τα κάτω και κυρίως από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία ένα ισχυρό αγωνιστικό – ταξικό συντονιστικό κέντρο για να ξεδιπλωθούν, να αναπτυχθούν και να κλιμακωθούν οι αγώνες οι οποίοι να αντιστοιχούν στην σφοδρότητα της επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου, της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και του κουαρτέτου των τοκογλύφων δανειστών.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται σταθερά και με συνέπεια τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά και στο εργατικό κίνημα η παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ, αυτό θα πράξει και το επόμενο διάστημα παίρνοντας ανάλογες πρωτοβουλίες σε ευρύτερο επίπεδο Αθήνας – Πειραιά.
Ανάλογες είναι οι εξελίξεις στον Ναυτεργατικό χώρο που οι δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού έχουν μετά τις 4/2/2016 επιβάλει απόλυτη παραλυσία και αποχή από οποιαδήποτε δράση – κινητοποίηση και αγώνα ενώ η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των δυνάμεων εξακολουθούν προκλητικά να μην έχουν την παραμικρή παρουσία στα πλοία, στα πληρώματα εντός και εκτός Πειραιά….
Κατά τα λοιπά δηλώνουν ότι το ασφαλιστικό και η διάλυση του ΝΑΤ θα είναι αιτία πολέμου για αυτούς!!!
Τα περί αγωνιστικής ετοιμότητας και άλλες τέτοιες μπούρδες από τις παραπάνω δυνάμεις αποτελούν επικοινωνιακά τεχνάσματα και αποσκοπούν στην εξαπάτηση του Ναυτεργατικού μας κόσμου.
Οι συνθήκες αυτές επιβάλουν την εγρήγορση του Ναυτεργατικού μας κόσμου και κυρίως την ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση οργάνωσης – συσπείρωσης και αποφασιστικής πάλης μακριά από τις επικίνδυνες απόψεις και θεωρίες περί ανάθεσης, αναμονής.
Για τον σκοπό αυτό η ΠΕΝΕΝ βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον κλάδο και το σύνολο των Ναυτεργατών, άνεργους – ξέμπαρκους – συνταξιούχους κ.λπ προετοιμάζοντας μια σειρά αγώνες στην κατεύθυνση ευρύτερων συσπειρώσεων για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κοινή και συντονισμένη επίθεση του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις η Α΄ Τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών μας στις 30/3/2016 αποκτά ξεχωριστή σημασία και επιβάλλεται να υπάρχει η μεγαλύτερη από ποτέ παρουσία και συμμετοχή των μελών μας καθώς η διατύπωση και η κατάθεση απόψεων και προτάσεων είναι αναγκαία σε αυτόν τον αγωνιστικό προσανατολισμό του ιστορικού μας Σωματείου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΙΣ 30/3/2016
          
Πειραιάς 17/3/2016
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου