Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ
Ολοι στην περιφρούρηση της απεργίας 
7 Σεπτέμβρη στις 6πμ

Συνάδελφοι
ΟΛΟΙ να στηρίξουμε με κάθε τρόπο, την απεργία των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που ξεκινάει στις 7 Σεπτέμβρη. Με την απεργία τους στα τέλη Μάη αρχές Ιούνη, οι λιμενεργάτες της Cosco κατάφεραν και κέρδισαν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, μετά από πολλά χρόνια κούφιων υποσχέσεων. Με την απεργία που ξεκινάνε τώρα, μπορούν να κερδίσουν και την Συλλογική Σύμβαση κόντρα στην κοροϊδία της εργοδοσίας. 
Δύο μήνες τώρα, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η εργοδοσία δεν ήθελε να λύσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ. Η απάντηση που έδωσε στο σωματείο (ΕΝΕΔΕΠ) είναι αρνητική για όλα τα αιτήματα. Έκαναν πίσω στα λόγια, μονάχα για να κερδίσουν χρόνο και να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εμποδίσουν μια νέα απεργία. Χρόνο κέρδισαν για να οργανωθούν καλύτερα. Για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, για να τους διασπάσουν με την δημιουργία «νέου» σωματείου που θα είναι φιλικό με την εργοδοσία και μακριά από τις απεργίες που τόσο πολύ τρόμο προκαλούν στα αφεντικά.
Τώρα δεν πρέπει να γίνει το ίδιο λάθος. Καμία υποχώρηση από τον αγώνα, αν δεν υπογράψουν τα αφεντικά, Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις.
Συνολικά η εργοδοσία προσπαθεί με νύχια και με δόντια να εμποδίσει την δράση του σωματείου (ΕΝΕΔΕΠ),
την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης και πάνω απ όλα να αποφύγει να ζήσει ξανά το «εφιάλτη» μιας απεργίας με διάρκεια στο λιμάνι. Είναι προφανές ότι η προοπτική της απεργίας προκαλεί τρόμο στα αφεντικά του λιμανιού και όχι μόνο. Με το ξεπούλημά του στην Cosco, το λιμάνι του Πειραιά έχει μετατραπεί σε τεράστια πύλη εμπορίου από την ανατολή στη δύση. Εκατομμύρια κοντέινερ με προϊόντα σταθμεύουν στις προβλήτες II και III προκειμένου να πάρουν το δρόμο τους για τις αγορές και τα αφεντικά της Cosco θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες των εργατών που φορτώνουν και ξεφορτώνουν αυτά τα κοντέινερ. 
Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια αλλά όλοι οι εργάτες ξέρουμε ότι η μοναδική έξοδος από τα μνημόνια μπορεί να γίνει από τους δικούς μας αγώνες. Από την απεργία των Λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙ, από τους απεργούς της ΠΝΟ, τους απεργούς των νοσοκομείων, τους διαδηλωτές στην ΔΕΘ. 
Για να νικήσουν οι Λιμενεργάτες της Cosco, χρειάζεται από τώρα να ξεκινήσει η στήριξη αυτού του απεργιακού αγώνα από όλους: 
• Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και η ΟΜΥΛΕ πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε απεργίες αλληλεγγύης στους Λιμενεργάτες της Cosco. 
• Το Εργατικό κέντρο Πειραιά χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα σε Παμπειραική Απεργία για να νεκρώσει όλος ο Πειραιάς. 
• Κάθε σωματείο από το λεκανοπέδιο και κάθε συλλογικότητα χρειάζεται να στηρίξει την απεργία, την απεργιακή περιφρούρηση, να φέρει στους Λιμενεργάτες μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. 
Με την στήριξη όλων των σωματείων και όλων των εργαζόμενων της Αθήνας και του Πειραιά μπορούμε να αναγκάσουμε την εργοδοσία να υπογράψει συλλογική σύμβαση με τους όρους των εργατών. Και να ανοίξουμε έτσι τον δρόμο για να σπάσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία σε κάθε χώρο δουλειάς. Γιατί η έξοδος από τα μνημόνια δεν γίνεται με φιέστες και τις εξαγγελίες του Τσίπρα αλλά με τους αγώνες των εργατών.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα Μνημόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου