Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ ΤΩΡΑ!


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 20 ΜΗΝΩΝ

Η κατάρρευσή της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, και η εκλογική εκτίναξη της αριστεράς αφήνουν όλα τα περιθώρια για να επιβάλλουμε ότι όλα όσα παλεύαμε τα τελευταία πέντε χρόνια θα γίνουν πράξη και θα δικαιωθούν οι αγώνες μας. Να ξαναγυρίσουν όλοι οι απολυμένοι - διαθέσιμοι στις δουλειές τους, να ξανανοίξουν οι δομές και οι υπηρεσίες που έκλεισαν, για να ξανανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια να κερδίσουμε μισθούς,  συντάξεις και    δικαιώματα. Να ξηλώσουμε όλους τους μνημονιακούς νόμους και να επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα στους χώρους δουλειάς.
Αν δεν ήταν ο αγώνας της ΕΡΤ, των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των διαθέσιμων εκπαιδευτικών και των υπουργείων, αν δεν ήταν η Κοκα Κολα και τα Τσιμέντα Χαλκίδας και όλοι οι αγώνες των τελευταίων χρόνων δεν θα γινόταν η ανατροπή. Συνεχίζουμε λοιπόν τον αγώνα μας για να μην αφήσουμε τους εκβιασμούς της ΕΕ και των δανειστών να βάλουν φρένο στην υλοποίηση των εργατικών διεκδικήσεων.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ οργάνωσαν συλλαλητήριο στις 11 Φλεβάρη στο Ραδιομέγαρο απαιτώντας να ξαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ. Η επανίδρυση της ΕΡΤ απο μηδενική βάση που ανακοίνωσε η υπουργός κ Παππάς στις προγραμματικές δηλώσεις, δείχνει πόσο δίκιο έχουμε όλοι όσοι επιμένουμε στην αναγκαιότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα που δίνουμε, για να εξασφαλίσουμε ότι αυτά για τα οποία παλεύαμε, θα γίνουν πράξη και δεν θα μείνουν στα μισά του δρόμου. Γιατί ο κίνδυνος αυτός είναι ορατός, μια που η “η επανασύσταση της ΕΡΤ απο μηδενική βάση” ανοίγει μια προοπτική ανοιχτή σε κάθε κάθε κατεύθυνση. Ανοίγει το δρόμο να μπούν στην ίδια μοίρα οι αγωνιστές της ΕΡΤ που δίδαξαν αξιοπρέπεια και αντίσταση εδώ και 20 μήνες, με αυτούς που στήριξαν την συγκυβέρνηση βάζοντας πλάτες να στηθεί το έκτρωμα της ΔΤ ΝΕΡΙΤ. Γι’ αυτο είμαστε στο πλευρό των αγωνιστών της ΕΡΤ διεκδικώντας
v Αμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, να μπούν οι αγωνιστές της ΕΡΤ άμεσα στο Ραδιομέγαρο με επαγγελματική σχέση. Για να ξαναπάρουν τον μισθό που στερηθήκαν τόσους μήνες αλλά και για να εξασφαλίσουν ότι σε αυτές τις συνθήκες θα προσφέρουν την ενημέρωση που στερήθηκε ο λαός από τα εκτρώματα της ΔΤ – ΝΕΡΙΤ. Ενημέρωση που απέδειξαν σε αυτό το 20μηνο ότι μπορούν να προσφέρουν.
v Για να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με όλες τις δραστηριότητες της, με όλο το προσωπικό. Με σταθερές σχέσεις εργασίας για όλους, και με συλλογικές συμβάσεις για όλους. Χωρίς όμως το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, και τους ακριβοπληρωμένους συμβούλους. Χωρίς όλα τα τρωκτικά που πρωτοστάτησαν στο στήσιμο της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ.
v Για να μπούν μέσα στο Ραδιομέγαρο, με τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την αυτοδιαχείριση που κατακτήσαν σε αυτούς τους 20 μήνες αγώνα, γιατί αυτή είναι και η μόνη εγγύηση ότι η ΕΡΤ δεν θα είναι μια επανάληψη του παλιού, αλλά πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση. 
 Ξέρουμε ότι τα αφεντικά ντόπια και ευρωπαικά, δίνουν σκληρή μάχη για να μην κερδίσουμε όλα όσα παλεύαμε, για να μην αλλάξει τίποτε. Η επιμονή των δανειστών στην ανάγκη “να τηρηθούν οι συμφωνίες και το πρόγραμμα” είναι απόδειξη γι’ αυτό. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι  θα χρειαστεί η δράση του οργανωμένου εργατικού κινήματος για να τα επιβάλλει. Θα χρειαστεί η σύγκρουση με όλους αυτούς που θέλουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρεός που αυτοί δημιούργησαν, σε βάρος της υλοποίησης των δικών μας αναγκών για δουλειές, αυξήσεις, δικαιώματα, Υγεία και Παιδεία. 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ για να ξαναπάρουν άμεσα τις δουλειές του πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου