Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

 

Το διήμερο αγώνα στις 10 και 11 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, είναι το αποφασιστικό βήμα για να κλιμακώσουμε τη σύγκρουση με την κυβέρνηση της ΝΔ και τη δολοφονική της πολιτική. Την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη, η ΠΟΕΔΗΝ προχωράει σε πανυγειονομική απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και την επόμενη μέρα στις 11/9 είναι η πανεργατική κινητοποίηση στη ΔΕΘ που καλούν η ΑΔΕΔΥ και εκατοντάδες σωματεία.

Το φετινό συλλαλητήριο στην ΔΕΘ είναι η ευκαιρία για να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι όλα τα ρυάκια της αντίστασης ενάντια στις αντιδραστικές επιθέσεις της κυβέρνησης. Για να στείλουμε μια ώρα αρχύτερα στον αγύριστο τον Μητσοτάκη και όλη την καταστροφική του ατζέντα.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία που δίνουν μάχη ενάντια στις απολύσεις και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων με πρόσχημα τον εμβολιασμό. Η κυβέρνηση, προσπαθεί να φορτώσει την δική της καταστροφική διαχείριση της πανδημίας στους εργαζόμενους της Υγείας. Ενώ δεν έκανε τίποτε να στηρίξει το ΕΣΥ, σήμερα έρχεται και απολύει αυτούς που κράτησαν όρθια την κοινωνία πριν από ένα χρόνο, όντας στην πλειοψηφία τους ενεμβολίαστοι, και αυτό ξεσηκώνει την οργή των υγειονομικών. Στο πλάι τους όλοι οι εργαζόμενοι που βλέπουν την κυβέρνηση να θέλει να κάνει το ίδιο με διάφορες ομάδες εργαζόμενων, βάζοντας τους να πληρώνουν εκατό ευρώ το μήνα από την τσέπη τους για να μπορέσουν να δουλέψουν.

Θα διαδηλώσουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους μαθητές, που είδαν την ΝΔ να πετάει έξω από τα δημόσια πανεπιστήμια χιλιάδες παιδιά, για να τους μετατρέψει σε πελάτες για τα ιδιωτικά κολέγια και τα ΙΕΚ των πλούσιων φίλων της. Που συνεχίζει να έχει 25 και 30 μαθητές ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας.

Το «έχω βαρεθεί να ακούω για προσλήψεις» που ξεστόμισε ο Μητσοτάκης στις αρχές του καλοκαιριού, είναι αυτό που χτυπάει όχι μόνο το δημόσια αφήνοντας την πανδημία ανεξέλεγκτη, αλλά είναι αυτό που έκαψε ένα εκατομμύριο στρέμματα και κατέστρεψε χιλιάδες εργαζόμενους. Μπάτσοι αντί για δασοπυροσβέστες, ειδικοί φρουροί αντί για υγειονομικούς. Αυτές είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης που πρέπει να ανατρέψουμε.

Θα διαδηλώσουμε μαζί με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ που με αυτοθυσία κράτησαν ζωντανή την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση την ώρα της πυρκαγιάς και τους εργαζόμενους σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα που η κυβέρνηση απειλεί με νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Θα διαδηλώσουμε όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, ενάντια στο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη που ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη βουλή, ενάντια στη μείωση και το τζογάρισμα των επικουρικών συντάξεων στα χρηματιστήρια. Ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου που ψήφισαν πριν λίγους μήνες, ενάντια στην επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία που προσπαθούν να υλοποιήσουν αυτές τις μέρες.

Θα διαδηλώσουμε μαζί με το αντιρατσιστικό και το αντιπολεμικό κίνημα, για να απαιτήσουμε ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στην επέτειο των είκοσι χρόνων από τους δίδυμους πύργους που σήμαιναν την αφετηρία του πολέμου στο Αφγανιστάν, δεν θα επιτρέψουμε η ήττα των ιμπεριαλιστών να βρει εξιλαστήρια θύματα τους χιλιάδες πρόσφυγες που δημιούργησε ο πόλεμος τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι περισσότερο στριμωγμένη από ποτέ από την οργή τον θυμό και τη διάθεση του κόσμου να παλέψει. Φάνηκε αυτή η δύναμη αλλά και η οργή των εργαζόμενων, με τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου. Μέσα σε νέα μήνα προχωρήσαμε σε τρείς πανεργατικές απεργίες και δεκάδες χιλιάδες απεργοί νέκρωσαν τους χώρους δουλειάς και βγήκαν μαζικά στους δρόμους σε μεγάλα απεργιακά συλλαλητήρια. Φαίνεται από τα τεράστια απεργιακά συλλαλητήρια των Υγειονομικών, από τις μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στις πυρκαγιές.

Η επιτυχία του διήμερου στη ΔΕΘ θα ανοίξει το δρόμο να κλιμακώσουμε ακόμη περισσότερο τους αγώνες μας για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του θανάτου και της καταστροφής. Γι’ αυτό ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων ναυλώνουν πούλμαν για τις διαδηλώσεις στις 10 και 11 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Δηλώστε συμμετοχή..

.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου