Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

48ωρη Απεργία ενάντια στις επιθέσεις της ΝΔ


48ωρη Απεργία 
ενάντια στις επιθέσεις της ΝΔ

Σε 48ωρο απεργιακό λουκέτο προχωράνε η ΠΟEΔΗΝ η ΠΟΕΟΤΑ και η ΟΕΝΓΕ, δείχνοντας τον δρόμο για όλα τα Συνδικάτα για να τσακίσουμε τις επιθέσεις της ΝΔ.
Η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ οργανώνουν πανελλαδική απεργία σε όλη την Υγεία την Τετάρτη 23 Οκτώβρη και πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 8.30πμ στην Πλατεία Μαβίλη, απαιτώντας μαζικές προσλήψεις στα Νοσοκομεία και μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ ξεσηκώνεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών που φέρνει το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχεδιο του Άδωνι, προχωράει σε 3ήμερη απεργιακή κινητοποίηση και οργανώνει την Πέμπτη 24 Οκτώβρη πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11πμ.
Οι Υγεία και οι Δήμοι βρίσκονται για δύο μέρες στους δρόμους διεκδικώντας να βάλουν τέρμα στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ενάντια στους εργαζόμενους.
Ο Γεωργιάδης δήλωσε προκλητικά την προηγούμενη βδομάδα ότι η κυβέρνηση αυτή ήρθε για να τα δώσει όλα στους ιδιώτες. Ένας νέος γύρος ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων και περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες είναι ο τρόπος για να εξασφαλίσει η ΝΔ, τα δώρα που θέλει να κάνει στο κεφάλαιο και ταυτόχρονα να βγάλει τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στο σχέδιο προϋπολογισμού που καταθέτει, με συνέχιση των περικοπών και κονδύλια για μόνιμες προσλήψεις ανύπαρκτα! Το ίδιο το πολυνομοσχέδιο πέρα από την ιδιωτικοποίηση, βάζει ταφόπλακα στις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και δίνει ένα σκληρό χτύπημα στο συνδικαλισμό και το δικαίωμα στην απεργία.
Τώρα είναι η ώρα για να υπάρξει απεργιακός συντονισμός.
Η ΑΔΕΔΥ πρέπει να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία μαζί με τους δύο μαζικούς κλάδους εργαζομένων της που απεργούν και τουλάχιστον την Πέμπτη 24/10, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να καλέσει, απεργιακή κινητοποίηση μαζί με τους εργαζόμενους της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Καλούμε όλα τα Συνδικάτα του Δημοσίου, τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία, να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση στις 24 Οκτώβρη, την ημέρα που ψηφίζεται το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο και να βρεθούμε στον δρόμο του αγώνα, μαζί με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Και να συνεχίσουμε την ίδια ημέρα το απόγευμα, στο Συλλαλητήριο που καλούν τα Συνδικάτα στις 6μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Με συντονισμένο απεργιακό αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου