Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23/10

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23/10 
ενάντια στο αντεργατικό - αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ
ενάντια στο προϋπολογισμό της λιτότητας και των περικοπών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στην κατάθεση του «αναπτυξιακού» νόμου στην βουλή, με όλες τις αντεργατικές διατάξεις του και προσανατολίζεται να το έχει ψηφίσει μέχρι τις 25 Οκτώβρη. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη χρειάζεται νέα πανεργατική απάντηση.

Ο στόχος της ΝΔ είναι διπλός. Από την μία θέλουν νομοθετήσουν το τέλος των κλαδικών συμβάσεων, μέσα από την εξαίρεση από αυτές των επιχειρήσεων που έχουν «οικονομικά προβλήματα» και ταυτόχρονα να χτυπήσουν το συνδικαλισμό και το δικαίωμα στην απεργία με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και το φακέλωμα των εργαζόμενων.

Μαζί με τις αντεργατικές αυτές επιθέσεις που φέρνουν στη βουλή, έχουν καταθέσει ήδη το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020. Έναν προϋπολογισμό κόλαση για τους εργαζόμενους που δίνει πλουσιοπάροχα φοροαπαλλαγές για τα αφεντικά και τις επιχειρήσεις. Τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα παραμένουν. Όλες οι αιματηρές “θυσίες” που απαιτούν αυτά τα πλεονάσματα συνεχίζονται και εντείνονται. Οι περικοπές στην Υγεία, την Παιδεία και το κοινωνικό κράτος -σε όλους τους τομείς που έχουν σημασία για τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού- συνεχίζονται με τους ρυθμούς που είδαμε στα χειρότερα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.

Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις, οι εργαζόμενοι είπαν δύο φορές ένα μαζικό ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, μέσα από τις πανεργατικές απεργίες στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη. Με αυτές τις κινητοποιήσεις καταφέραμε να καθυστερήσουμε την κατάθεση του νομοσχεδίου που τώρα το φέρνουν στη βουλή. Ότι και να λέει ο Μητσοτάκης “για μειοψηφίες”, στις δύο απεργίες οι πόλεις “νέκρωσαν” και οι δρόμοι γέμισαν με απεργούς.

Χρειάζεται και τώρα να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο. Με ΑΠΕΡΓΙΑ και με μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις για να αποτρέψουμε την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος. Ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων καλούν όλα τα συνδικάτα να συνεχίσουν στην απεργιακή ρότα που έχουν χαράξει και να προχωρήσουν σε νέα πανεργατική απεργία. Οι δυνάμεις της αριστεράς μέσα στα συνδικάτα που πήραν την πρωτοβουλία για να γίνει η απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και οργάνωσαν την απεργία στις 2 Οκτώβρη, χρειάζεται να συντονίσουν τα βήματα τους σε αυτήν την κατεύθυνση.

Στις 23 Οκτώβρη όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία προχωράνε σε 24ωρη πανελλαδική απεργία απαιτώντας χρηματοδότηση για την Υγεία και μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων. Εκείνη η ημέρα μπορεί να μετατραπεί σε απεργία για όλους τους εργαζόμενους, όχι μονάχα του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα. 
Για να ξεδιπλώσουμε την δύναμη των εργαζόμενων, για να σταματήσουμε το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο αλλά και το προϋπολογισμό της λιτότητας και των περικοπών.

Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια 
Συντονιστικό των Νοσοκομείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου