Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ανακοινωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ για τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 
και τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ, ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
Ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που βγαίνουν στα παράλια, σαρώνει όλες τις γειτονιές και τις πόλεις. Χιλιάδες εργαζόμενοι εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όλους αυτούς που ο πόλεμος και η φτώχεια τους ξεσπιτώνει και τους οδηγεί στην αναζήτηση νέας πατρίδας.
            Γι’ αυτό είναι διπλά προκλητικό η ΕΕ να προσπαθεί να ξεφορτωθεί τις ευθύνες της για τις δολοφονίες μικρών Αϋλάν στα σύνορα της! Την ώρα, που χιλιάδες πρόσφυγες πνίγονται στα νερά της Μεσογείου, οι αποφάσεις των υπουργών της ΕΕ οδηγούν σε μεγαλύτερο κλείσιμο των συνόρων με τη στρατιωτικοποίηση της φύλαξης τους. Η ΕΕ κηρύσσει τον πόλεμο στους πρόσφυγες και του μετανάστες, οδηγώντας έτσι ανθρώπους κατατρεγμένους  να ρισκάρουν ακόμη περισσότερο τις ζωές τους για να περάσουν στην Ευρώπη. Η «κατανομή 120.000» σταγόνα στον ωκεανό της προσφυγιάς, δεν είναι παρά το πρόσχημα για να εγκατασταθούν σκληροί μηχανισμοί «καταγραφής»  από τη FRONTEX, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, ώστε να μπλοκαριστεί ουσιαστικά το πέρασμα προσφύγων και μεταναστών.  
            Η ρατσιστική εκστρατεία ισλαμοφοβίας κλιμακώνεται ενώ ταυτόχρονα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ, της Ρωσίας που σπέρνουν τον όλεθρο και φουντώνουν την δράση του ISIS σε όλη την Μ.Ανατολή.
            Είναι καιρός να τελειώνουμε με τις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο που σκοτώνουν πρόσφυγες και μετανάστες. Να πέσουν οι φράχτες από τον Έβρο μέχρι το Καλαί, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, να πάρουν άσυλο, να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή σίτιση και στέγαση.
            Το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, μαζί με το εργατικό κίνημα μπορεί να επιβάλει ότι η ανθρωπιστική κρίση με θύματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη εξαιτίας των πολιτικών της λιτότητας και της φτώχειας, μπορεί να πάρει τέλος. Να επιβάλουμε με τους αγώνες μας ότι θα δοθούν  κοινωνικές παροχές για όλους τους φτωχούς και κατατρεγμένους, ντόπιους και πρόσφυγες.
v Θα ανοίξουν οι κοινωνικές δομές που υπάρχουν στους δήμους για να δώσουν στήριξη σε όλο τον φτωχό και κατατρεγμένο κόσμο, είτε έρχεται απο τη Συρία και το Αφγανιστάν, είτε απο κάποια γειτονιά της Ελλάδας.
v Θα ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν για να καλύψουν τις ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
v Θα ανοίξουν τα σχολεία για να προσφέρουν σε όλους τους συνανθρώπους μας αυτά που έχουν ανάγκη. Και θα γίνουν οι προσλήψεις σε προσωπικό που χρειάζεται για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες που φέρνει η ανθρωπιστική κρίση. Λεφτά θα βρεθούν με τη διαγραφή του χρέους.
          Να εμποδίσουμε τις κυβερνήσεις να  παίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να μετατρέψουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους εξαιτίας της χρεοκοπίας των πολιτικών τους. Να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να στρέψουν τη δυσαρέσκεια σε ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων. Η θέση των νεοναζί δολοφόνων που ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι βαθιά στη φυλακή.
            Καλούμε σύλλογο, σωματείο, ομοσπονδία να πάρει την πρωτοβουλία, να οργανώσει την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να ενώσουμε τη φωνή μας απαιτώντας άσυλο στους πρόσφυγες, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, να φύγει η FRONTEX. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Αμεση στέγαση όσων κατασκηνώνουν σε πλατείες και τη μετακίνηση με ευθύνη του κράτους τους, με δημόσια μέσα μεταφοράς. Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για στέγαση, σίτιση και περίθαλψη όλων των  νεοεισερχομένων στα νησιά του Αιγαίου, με προσλήψεις προσωπικού. Νομιμοποίηση των μεταναστών, ιθαγένεια για τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Τερματισμό των ιμπεριαλιστικών πολέμων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

            Καλούμε στη διεθνή αντιρατσιστική αντιφασιστική συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ, στην Αθήνα, στις 10-11 Οκτώβρη, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ροuφ, για να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στην ρατσιστική Ευρώπη φρούριο και την απειλή του φασισμού.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

1 σχόλιο: