Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους διωκόμενους συναδέλφους Διοικητικούς των Πανεπιστημίων



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΠΑ - ΕΜΠ

Στις 12 Οκτώβρη 2015 δικάζονται στην Αθήνα 14 διοικητικοί υπάλληλοι για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στα Πανεπιστήμια. (11 απο το ΕΚΠΑ και 3 απο ΕΜΠ). Διώκονται επίσης και μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.), ο πρόεδρος, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και μέλος του Κ.Σ. και ο Ειδικός γραμματέας.

Διώκονται ποινικά με την κατηγορία ότι δεν συμμορφώθηκαν με την δικαστική απόφαση της 25ης Νοεμβρίου 2013, η οποία έκρινε παράνομη για τυπικούς λόγους, αλλά όχι καταχρηστική, την 48ωρη απεργία που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία για τις 25-26 Νοεμβρίου 2013. Οι συνάδελφοι που διώκονται είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 22, τις 26 και τις
28 Νοεμβρίου του 2013, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συλλόγου ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Η απεργιακή κινητοποίηση για την οποία διώκονται ήταν κομάτι του μεγάλου απεργιακού αγώνα διαρκείας των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι αγωνίζονταν ενάντια στην διαθεσιμότητα 1150 διοικητικών υπαλλήλων από τα οκτώ μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας, που απειλούνταν άμεσα με απόλυση. Ήταν ένας αγώνας πέρα για πέρα δίκαιος που υπερασπίστηκε την δουλειά εκαντοντάδων εργαζομένων αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι διώξεις αυτές, έχουν στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, υπονομεύουν ανοιχτά την ελεύθερη και δημοκρατική λειτουργία των σωματείων μας και το δικαιωμά μας στην αντίσταση και τον αγώνα ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια.Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώξεις κοινοποιήθηκαν στους απεργούς λίγες μέρες πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Είναι κομμάτι του ίδιου αυταρχισμού και της καταστολής που χρησιμοποιήθηκε πάνω στα κορμιά και τα κεφάλια όσων διεκδικούνε και αγωνίζονται, απο τους πρόσφυγες που διεκδικούσαν άσυλο και
στέγη, μέχρι τις Σκουριές και τους βασανισμούς διαδηλωτών ενάντια στο νέο μνημόνιο το καλοκαίρι. Πάνε δίπλα δίπλα με την επίθεση σε ένα άλλο σύμβολο αγώνα και αντίστασης, την ERTOPEN, που με απόφαση των ίδιων των εργαζόμενων και των συνδικάτων τους συνεχίζει να εκπέμπει. Το ξήλωμα του πομπού και η σύλληψη συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ, και συγκεκριμένα του πρόεδρου Π. Καλφαγιάννη και του ταμία Δ.
Κούνη θέλει να στείλει το ίδιο μήνυμα ενάντια σε όσους αντιστέκονται, με τις δικαστικές διώξεις των απεργών των ΑΕΙ.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και την ποινικοποίηση των αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση των αφεντικών, της τρόικας που έγινε κουαρτέτο, ενάντια στο νέο μνημόνιο που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τους επόμενους μήνες.

Οι διώξεις των 14 απεργών, δεν θα περάσουν! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες/ους τις/ τους συναδέλφους μας που διώκονται. Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης. Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων και της συνδικαλιστικής μας δράσης και θα υπερασπίσουμε το δικαιωμά μας στην αντίσταση. Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, κάθε σωματείο και σύλλογο να ξεσηκωθεί και να δηλώσει έμπρακτα
την συμπαράσταση του με κάθε τρόπο και πάνω απο όλα με την συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Οκτωβρίου 9πμ έξω απο τα δικαστήρια.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου