Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:3/10 ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ ΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΙ ΒΑΕ

3/10 ΑΠΕΡΓΙΑ
Κάτω τα χέρια απο το ανθιυγιεινό και τα ΒΑΕ
Απεργιακή κλιμάκωση για
Αυξήσεις – προσλήψεις
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μεσ Λογιστήριο Κράτους (πανεπιστημίου 37)

Την Τετάρτη 3 Οκτώβρη η ΑΔΕΔΥ μαζί με μια σειρά ομοσπονδίες, που εμπλέκονται στα ΒΑΕ και έχουν εργαζόμενους που λαμβάνουν ή διεκδικούν να λάβουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καλούν σε 24ωρη απεργία και σε συγκέντρωση στις 12 έξω απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Η κυβέρνηση πιστή στους δημοσιονομικούς στόχους και τα διαρθρωτικά μέτρα που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, έχει προχωρήσει σε μια επιτροπή ''εξορθολογισμού'' των ΒΑΕ και του ανθυγιεινού, με αποκλεισμό των συνδικάτων από αυτήν και με ένα πόρισμα που το κρατά μυστικό.
Ο στόχος είναι προφανής, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας αποτελεί το 20% με 25% του μισθού για χιλιάδες εργαζόμενους. Κάτω από τις ωραίες λέξεις ''του εξορθολογισμού'' κρύβεται το δημοσιονομικό κυνήγι των πλεονασμάτων του 3,5 %, με μείωση μισθών μέσα από την περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, την περικοπή των ΒΑΕ και την αλλαγή του χρόνου συνταξιοδότησης για χιλιάδες εργαζόμενους.
Απεργούμε για να σταματήσουμε κάθε σκέψη για περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα Διεκδικούμε το άπλωμα και την επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλους κλάδους , ειδικότητες και εργαζόμενους κάθε σύμβασης, που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί. Παλεύουμε για αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη με αντίστοιχη αύξηση στις οικονομικές παροχές. Να υπολογίζονται τα ΒΑΕ για μειωμένο χρόνο συνταξιοδότησης.
Απέναντι στην εντατικοποίηση και στις επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασιακές συνθήκες, (είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα στους ΟΤΑ όπου δεν υπάρχει μήνας που να μην μετράμε νεκρούς), παλεύουμε για πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια και την ζωή των εργαζομένων. Για μαζικές προσλήψεις, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.
Η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει ότι τα μνημόνια τελειώσανε αλλά, τα δημοσιονομικά πλεονάσματα του 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060 και οι περικοπές που προυποθέτουν, συνεχίζουν να καθορίζουν τις επιλογές της, με καταστροφικά αποτελέσματα στους μισθούς, στις συντάξεις και τις συνθήκες που δουλεύουμε και ζούμε.
Μόνο οι αγώνες μας είναι αυτοί που μπορεί να σπάσουν τον δημοσιονομικό κορσέ των πλεονασμάτων και να ξηλώσουν τα καταστροφικά αποτελέσματα των μνημονίων, να αντιστρέψουν τις επιλογές της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν ότι δεν θα συνεχιστεί η λιτότητα και οι περικοπές, αλλά αντίθετα θα δοθεί εδώ και τώρα όλο το πλεόνασμα του προϋπολογισμού για να καλύψει τις εργατικές ανάγκες, διαγράφοντας το χρέος. Αγώνες όπως στις 10 Οκτώβρη όπου χιλιάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα κατέβουν σε απεργία και θα διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας διεκδικώντας μαζικές μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας.
Η 3 Οκτώβρη χρειάζεται να έχει μαζική συμμετοχή και να γίνει βήμα για να δώσουμε απεργιακή συνέχεια, απλώνοντας τον αγώνα σε όλο το δημόσιο.

Η 10 Οκτώβρη με απόφαση της σύσκεψης των ομοσπονδιών στις 26/10 και της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ μπορεί να γίνει το επόμενο βήμα για απεργιακό ξεσηκωμό σε όλο το δημόσιο, για να πάρουμε πίσω όσα μας άρπαξαν, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλο το δημόσιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου