Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΝΗ
Η μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ήταν απο τις πιο σημαντικές μάχες των τελευταίων χρόνων για το εργατικό κίνημα. Ξεσήκωσε την αντίσταση από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων, που μπήκαν μπροστά για να το σταματήσουν. Μέσα σε λίγες βδομάδες οι εργαζόμενοι μαζικοποίησαν τρείς πανεργατικές απεργίες. Στις 6 Μάη και ξανά στις 10 και 16 Ιούνη. Χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι απέργησαν ξανά και ξανά, νεκρώνοντας τους χώρους δουλειάς και κατέβηκαν μαζικά με τα πανό τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις τις μεγαλύτερες πανελλαδικά την τελευταία επταετία. Έδειξαν έτσι με μαζικούς όρους, ποια είναι η δύναμη που μπορεί να τσακίσει τις επιθέσεις της κυβέρνησης και των αφεντικών.
Αυτή τη δύναμη την βλέπαμε να ξεχειλίζει σε κάθε χώρο δουλειάς. Και μαζί με την οργή για την κυβέρνηση, ήταν τα στοιχεία που ανάγκασαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να καλέσουν απανωτά τις απεργίες. Και ηταν τόσο ισχυρή αυτη η πίεση που μέχρι και η εξαφανισμένη για χρόνια ηγεσία της ΓΣΕΕ, αναγκάστηκε να καλέσει πανεργατική απεργία. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν έκαναν το παραμικρό για να μετατρέψουν αυτήν την οργή και τη δύναμη, σε μαζική συμμετοχή στις απεργίες και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Αντίθετα, οι εργαζόμενοι έδωσαν σκληρό αγώνα για να μαζικοποιήσουν όλα αυτά τα βήματα και να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τους εκβιασμούς που βάζανε πρώτα από όλα τα αφεντικά και η κυβέρνηση. Την προπαγάνδα ότι το νομοσχέδιο είναι τάχα φιλεργατικό, αλλά και τα δικαστήρια και τις αγωγές για να βγάλουν παράνομες τις απεργίες, το ψευτοδίλημμα των πανελλαδικών εξετάσεων κλπ.
Και δίπλα σε όλα αυτά, είχαν να αντιμετωπίσουν και το συντηρητισμό και τις προσαρμογές των ηγεσιών στις πιέσεις της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης. Από την αναβολή της πανεργατικής στις 3 Ιούνη, μέχρι τις απίστευτες παλινωδίες πηγαίνοντας για την απεργία στις 16 Ιούνη. Ακριβώς την στιγμή που θα έπρεπε να σαλπίσουν γενική έφοδο και κλιμάκωση λειτούργησαν διαλυτικά για τον κόσμο που οργάνωνε τη μάχη. Στην αρχή θα γίνει στάση εργασίας μόνο, παγώνοντας την αγωνιστική διάθεση. Στη συνέχεια αποφασίζουν κατω απο την κατακραυγή να γίνει 24ωρη απεργία. Όμως στο απεργιακό συλλαλητήριο καλούσε μόνο η ΑΔΕΔΥ, αλλά όχι το ΕΚΑ, ενώ η ΓΣΕΕ ήταν στον κόσμο της. Αποκορύφωμα όλων ήταν την ώρα που ψηφίζονταν το νομοσχέδιο στη βουλή, αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν είχαν κινητοποιήσει ούτε ένα πανό σωματείου κάτω απο την εξέδρα τους.
Η κυβέρνηση μπορεί ψήφισε τελικά το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και απαγορεύει τις απεργίες αλλά δεν έχει μπορέσει να το νομιμοποιήσει στη συνείδηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων που συγκρούστηκαν μαζί της. Οι πανεργατικές απεργίες έδειξαν ότι είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα γίνει πράξη. Και αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά.
Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό Νοσοκομείων, έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία των πανεργατικών. Για το άπλωμα και την κλιμάκωση του αγώνα. Με εξορμήσεις σε δεκάδες εργατικούς χώρους, με συσκέψεις και συνελεύσεις, με τη ναύλωση πούλμαν για να μεταφέρουμε απεργούς στα συλλαλητήρια της Αθήνας. Δώσαμε στήριγμα στα εργατικά κομμάτια που ήθελαν να δώσουν τη μάχη με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη και δεν έβρισκαν αυτήν την στήριξη απο τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες.
Ο αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία συνεχίζεται. Στις 23 Ιούνη τα νοσοκομεία προχωράνε σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση με απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 9πμ στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, απαιτώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αυτή η απεργία χρειάζεται τη στήριξη όλων των εργαζόμενων και των συνδικάτων. Για να υπερασπίσουμε τη δημόσια Υγεία, αλλά και για να υπερασπίσουμε τον συνδικαλισμό απέναντι στην επίθεση του Χατζηδάκη.
Και πάνω απ όλα ο αγωνας συνεχίζεται σε κάθε χώρο δουλειάς. Παντού οργανώνουμε τη δύναμη των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς. Συγκροτούμε παντού επιτροπές αγώνα που να οργανώνουν τον χώρο, να δυναμώνουν τα σωματεία, για να μην αφήσουμε τη ΝΔ να εφαρμόσει το αντεργατικό τερατούργημα. 
Αυτη τη μάχη δίνει ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό Νοσοκομείων και σε καλούμε να τη δώσουμε μαζί.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, δρόμος, οδός και κείμενο που λέει "ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ TO Δ” K ΕΡΓΑΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Π.Ο.Ε O.T.A. ME ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ... ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...!!!"
0
Απήχηση
5
Αλληλεπιδράσεις
Δείκτης διανομής
5 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου