Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ
απεργιακή συγκέντρωση στις 12 στην ΕΣΗΕΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΟΡΟ και ΟΧΙ την μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο
               
            Ο κλάδος προχωράει στην δεύτερη απεργία για τον ΕΔΟΕΑΠ. Είναι η απεργία που περιμέναμε χιλιάδες συνάδελφοι για να μπούμε μπροστά και να σώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ.  Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σπατάλησε την μαχητική διάθεση των συναδέλφων που εκφράστηκε στις μαζικές Γενικές συνελεύσεις του ΕΔΟΕΑΠ τον Ιούλιο,  σε άγονες από ότι αποδείχθηκε, διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες. Τρείς μήνες μετά, η  ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία την Τρίτη 26 και ξανά την Τρίτη 3 Οκτώβρη.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτήν την απεργία στα χέρια της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Χρειάζεται να την πάρει στα χέρια του ο κλάδος συνολικά.
            Το σχέδιο Καπακου - Αντωνιάδου είναι λάθος και οδηγεί στην ήττα. Η απάντηση που προσπαθεί να δώσει στο κλείσιμο και τον ξαφνικό θάνατο το ΕΔΟΕΑΠ που προωθούν κυβέρνηση και εργοδότες, είναι να μετατραπεί σε επαγγελματικό ταμείο. Σε ταμείο δηλαδή χωρίς εγγυημένες παροχές. Η κεντρική ιδέα είναι ότι θα δίνουν λεφτά οι εργαζόμενοι, και οι εργοδότες και ότι μαζεύει θα κοιτάζει τον προϋπολογισμό του και ανάλογα θα δίνει επικούρηση και παροχές Υγείας. Αν μια χρονιά δεν έχει δεν θα δίνει ή θα δίνει λιγότερα.
            Το μεγάλο πρόβλημα (πέρα από τις αυξημένες εισφορές) είναι ότι στηρίζεται στο ότι τα αφεντικά θα πληρώνουν εισφορές και ένα έξτρα από τον τζίρο τους (και γι’ αυτό θέλουν και να έχουν βέτο στις αποφάσεις του νέου ΕΔΟΕΑΠ). Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι ποιος εγγυάται ότι θα πληρώνουν τα αφεντικά, αφού τόσα χρόνια τώρα ακόμη και το αγγελιόσημο που ήταν χρήματα που πλήρωναν οι διαφημιζόμενοι και τα παρακρατούσαν τα αφεντικά, δεν το απέδιδαν στα Ταμεία. Πόσο μάλλον τώρα αυτήν την περίοδο της κρίσης, που θα πρέπει να βγαίνουν από την δική τους τσέπη χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι υπολογισμοί Αντωνιάδου - Καπακου για 50 εκατομμύρια ευρώ έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ είναι όνειρα θερινής νυκτός και άρα με μαθηματική ακρίβεια ο ΕΔΟΕΑΠ θα οδηγηθεί στην μείωση επικουρικών και παροχών Υγείας.
            Η απάντηση στον ξαφνικό θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορεί να είναι αυτή η πρόταση αλλά να πληρώσουν αφεντικά και κράτος για τον ΕΔΟΕΑΠ. Τα αφεντικά που δεκαετίες τώρα τρώνε τα χρήματα του αγγελιοσήμου και βέβαια το κράτος γιατί χωρίς την δική του συμμετοχή και εγγύηση δεν μπορεί να επιβιώσει σε αυτή την εποχή της γενικής απληρωσιά και της μαζικής ανεργίας κανένα ασφαλιστικό ταμείο. Αυτό σημαίνει η απαίτηση να νομοθετήσει η κυβέρνηση πόρο για τον ΕΔΟΕΑΠ, σε αντίθεση με τις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
·         Η απεργία να κλιμακωθεί με απεργία διαρκείας όπως απαιτούσε η Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ τον Ιούλιο, και όχι μια εικοσιτετράωρη την βδομάδα. Να είναι πραγματικά διαρκείας, με την έκδοση του Αδέσμευτου τύπου και κανένα δελτίο στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα. Δεν χωράνε επιχειρήματα για οικονομία δυνάμεων ούτε επιχειρήματα να μην χάσουν πολλά μεροκάματα οι συνάδελφοι. Είναι αστεία τέτοιες απόψεις την στιγμή που παίζεται το μέλος πάνω από 15.000 ανθρώπων και την στιγμή που το 80% των συναδέλφων που δουλεύουν είναι απλήρωτοι. .
·         Με οργάνωση ομάδων περιφρούρησης από τους συναδέλφους που να εξασφαλίσει ότι κανένα μαγαζί δεν θα δουλέψει. Ούτε και τα ηλεκτρονικά μέσα.
·         Να προχωρήσουμε την Τρίτη 3 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι σε μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην  ΕΣΗΕΑ αλλά και σε γενική συνέλευση, για να καθορίσει ο κλάδος τα βήματα του συλλογικά και οργανωμένα. 
·         Στις διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία να συμμετέχει απεργιακή επιτροπή που θα εκλεγεί από τους συναδέλφους και όχι μονάχα τα ΔΣ των Ενώσεων που μας έφεραν σε αυτό το σημείο.
            Με τέτοια βήματα μπορεί  να  βγει στην επιφάνεια η δυναμική των συναδέλφων εν ενεργεία και συνταξιούχων που μπορεί να μας οδηγήσει στην Νίκη. Και νίκη είναι να κερδίσουμε την θεσμοθέτηση πόρου σπάζοντας τα μνημόνια και όχι την μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό ταμείο. Μαζί με άλλους εργαζόμενους που την ίδια περίοδο διεκδικούν να σώσουν και αυτοί τα ταμεία τους, όπως οι εργαζόμενοι στην Εθνική τράπεζα.

Καλούμε σε ΣΥΣΚΕΨΗ  ΑΓΩΝΑ την Δευτέρα 2 Οκτώβρη στις 1μμ στην ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου