Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/2 στις 5μμ στην Πλ. Κλαυθμώνος

ΜΠΛΟΚΟ στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΔΙΑΓΡΑΦΗ του ΧΡΕΟΥΣ

Την Παρασκευή στις 5μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, διαδηλώνουμε μαζί με τους αγρότες που κατεβαίνουν στην Αθήνα. Μας καλούν η ΑΔΕΔΥ και δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού τομέα,  συνεχίζοντας μετά την μεγάλη πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Είναι το επόμενο πανεργατικό βήμα για να επιβάλλουμε το δικό μας μπλόκο στο ασφαλιστικό τερατούργημα της κυβέρνησης.
Η πανεργατική απεργία ήταν πετυχημένη, με δεκάδες χώρους δουλειάς να χτυπάνε μεγάλα ποσοστά συμμετοχής και κυριολεκτικά να μπαίνει λουκέτο στους χώρους δουλειάς. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις πολύ μεγάλες θυμίζοντας τις μεγάλες πανεργατικές των πρώτων χρόνων των μνημονίων. Είδαμε τα μπλοκ των συνδικάτων μαζικά και τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα να πλημυρίζουν από εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς. Ανοίγει πραγματικά τον δρόμο για να δώσουμε τη συνέχεια ότι το ασφαλιστικό δεν θα κατατεθεί, θα το σταματήσουμε με απεργίες διαρκείας
Το κατέβασμα των αγροτικών μπλόκων στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου είναι ο επόμενος σταθμός για όλους τους εργαζόμενους. Να βρεθούμε εκεί με τα συνδικάτα μας, με τα πανό των σωματείων μας, για να υποδεχτούμε τους αγωνιζόμενους αγρότες και να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το μέτωπο σύγκρουσης με τα μνημόνια και τις επιλογές ΕΕ - ΔΝΤ- κυβέρνησης, δυναμώνει ακόμη περισσότερο.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουν το δικό τους δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων χρειάζεται να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων, στερώντας πολύτιμους πόρους που θα μπορούσαν να διοχετευτούν στην κοινωνική ασφάλιση. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και δεν έχουν αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες  επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Με αυτά τα αιτήματα οι εργαζόμενοι δίνουμε τη διέξοδο για όλη την κοινωνία.
Η κυβέρνηση, μετά την επιτυχία της πανεργατικής, έχει στριμωχθεί για το πώς θα προωθήσει το ασφαλιστικό. Προσπαθεί να κάνει διαπραγματεύσεις για να διασπάσει το μέτωπο, αντίστασης, και κάτω από τον φόβο της επιτυχίας της απεργίας πηγαίνει  την κατάθεση του ασφαλιστικού στη Βουλή για τις αρχές Μάρτη. Είναι δείγμα ότι οι κινητοποιήσεις μας έχουν τη δύναμη να μπλοκάρουν τη κατάθεση του νομοσχεδίου. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι χρειαζόμαστε απεργιακή κλιμάκωση τώρα που είναι στριμωγμένη η κυβέρνηση, και όχι όταν φτάσει να το καταθέσει στη βουλή. Προτείνουμε σε όλα τα συνδικάτα,  να προχωρήσουμε σε νέα 48ωρη απεργία σαν επόμενο βήμα κλιμάκωσης μέσα στο Φλεβάρη. Για να κινηθούν επιθετικά τα συνδικάτα, απαιτώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
Ήδη μια σειρά από κλάδοι κινητοποιούνται. Οι λιμενεργάτες προχωράνε σε 48ωρη απεργία 16 και 17 Φλεβάρη και στις 17/2 συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν στην Αθήνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία προχωράνε σε παναττική στάση εργασίας στις 18 Φλεβάρη και συγκέντρωση στις 12 το μες. στο Υπ. Υγείας. Το διήμερο 17 και 18 Φεβρουαρίου χρειάζεται να γίνει το επόμενο απεργιακό διήμερο για όλους τους εργαζόμενους. Καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλες τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα με αποφάσεις τους να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση μετατρέποντας το διήμερο 17 και 18 Φλεβάρη σε απεργιακό διήμερο για όλους τους κλάδους. Και η συνέχεια είναι να κλιμακώσουμε με διαρκείας. Η ΠΝΟ με πρωτοπόρους τους ναυτεργάτες και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, έχουν αποφασίσει ότι με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή ξεκινάνε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Αυτές τις μάχες δίνει ο συντονισμός ενάντια στα μνημόνια και σε καλούμε να τις δώσουμε μαζί.

Συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/2, 6μμ στην ΕΣΗΕΑ(Ακαδημίας 20)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου