Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

7 ΑΠΡΙΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

7 ΑΠΡΙΛΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ των Νοσοκομείων 8-10 πμ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ!
Στις 7 Απρίλη είμαστε όλες και όλοι στις πύλες των νοσοκομείων μας, σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, για να ακουστεί δυνατά και καθαρά η φωνή των χιλιάδων εργαζόμενων στην Υγεία, που είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία. Γιατί αυτοί που κρατάνε ζωντανό το ΕΣΥ, αυτοί που σώζουν ζωές δεν είναι ο Κούλης, οι υπουργοί, οι Τσίοδρες και οι Χαρδαλιάδες. Είμαστε εμείς, οι γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, καθαριστές, τραυματιοφορείς, και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων.
Δεν ξεχνάμε ότι με τους δικούς μας αγώνες κρατήσαμε ανοιχτά δεκάδες νοσοκομεία που οι Σαμαροβενιζέλοι ήθελαν να κλείσουν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Αδωνις ήθελε να κλείσει 40 νοσοκομεία όταν ήταν υπουργός Υγείας, και τον σταματήσαμε. Δεν ξεχνάμε ότι με τους δικούς μας αγώνες κρατήσαμε χιλιάδες συμβασιούχους στη δουλειά, όταν ήθελαν την προηγούμενη τετραετία να τους απολύσουν, για να έχουμε σήμερα έμπειρο προσωπικό για να δίνει την μάχη. Εμείς και οι αγώνες μας έχουν κρατήσει ζωντανά τα νοσοκομεία και έτσι θα συνεχίσουμε και τώρα, αγωνιστικά, για να σώσουμε όλη την κοινωνία απο την πανδημία.
Μέχρι τώρα έχουμε θρηνήσει ήδη ένα νεκρό συνάδελφο, περισσότεροι από 70 εργαζόμενοι της Υγείας ήδη νοσούν από τον ιό, πάνω από 400 είναι επίσημα σε καραντίνα και σχεδόν 3000 υγειονομικοί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και παρόλα αυτά συνεχίζουν να δουλεύουν. Η κυβέρνηση όμως σταμάτησε την ιχνηλάτηση για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, και ο κατ’ οίκον περιορισμός μειώθηκε σε μία εβδομάδα αντί για δύο που ισχύει για τον υπόλοιπο πληθυσμό. Οι διοικήσεις και το Υπουργείο μας αντιμετωπίζουν ως «αναλώσιμους». Δεν μας δίνουν μάσκες, ειδικές στολές και αντισηπτικά. Στις καθημερινές εκκλήσεις, για Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) η μόνιμη επωδός είναι ότι δεν έχουμε αρκετά. Τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τους αφήνουν απλήρωτους όπως στο Έλενα Βενιζέλου, στο Αγλαΐα Κυριακού, στο Γεννηματάς. Τα 12ωρα και 14ωρα για το ήδη λιγοστό προσωπικό των Νοσοκομείων, έχουν αρχίσει να λειτουργούν εξοντωτικά για τους συναδέλφους, που θα στηρίξουν για μήνες αυτήν την μάχη. Ομως όπου οι συνάδελφοι διεκδίκησαν, κατάφεραν και κέρδισαν.
Στις 7 Απρίλη βγαίνουμε συντονισμένα όλοι στις πύλες των Νοσοκομείων μας για να απαιτήσουμε:
· Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Για να μην φτάσουμε στο σημείο τα νοσοκομεία αντί να δίνουν βοήθεια στους ασθενείς από τον κορονοϊό να μετατρέπονται τα ίδια σε υγειονομικές βόμβες
· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΏΡΑ στην Υγεία. Οι 2000 προσλήψεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι πολύ λίγες και ακόμη ελάχιστοι έχουν φτάσει στα νοσοκομεία μας. Σε λίγες μέρες αυτοί δεν θα φτάνουν ούτε για να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους που θα προσβληθούν από τον κορονοϊό ή θα βρίσκονται σε καραντίνα.
· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις εδώ και τώρα. Φτάνει πια η φιλολογία για τους “ήρωες”, που θα απολυθούν όμως σε μερικούς μήνες
· Ένταξη όλων των εργαζόμενων της Υγείας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Τώρα πλέον είναι φανερό αν οι εργαζόμενοι στην Υγεία το δικαιούνται.
· Κρατικοποίηση όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων και των διαγνωστικών κέντρων για να μπουν στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό και να δώσουν πολύτιμη βοήθεια στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που στενάζει.
· Απέναντι στην διάλυση των ΙΚΑ της γειτονιάς που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, άμεση χρηματοδότηση τώρα της Πρωτοβάθμιας Υγείας που είναι το βασικό μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοιού.
Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη τρέμει τις αντιδράσεις. Αναγκάστηκαν κάτω από την κατακραυγή του κόσμου, παρόλο που δεν γίνονται απεργίες και διαδηλώσεις, να πάρει πίσω την λειτουργία των Σούπερ Μάρκετ τις Κυριακές. Αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω το δώρο που έκαναν στους εργοδότες να μπορούν για έξη μήνες να βάζουν τους εργάτες να δουλεύουν με μισούς μισθούς. Τώρα μπορούμε με τους δικούς μα αγώνες να τους αναγκάσουμε να πάρουν επιτέλους τα μέτρα που χρειάζονται για να σωθούμε από την πανδημία. Ζητάμε από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, από ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΕΝΙΘ να καλέσουν σε διευκολυντικές στάσεις εργασίας για τις 7 Απρίλη
Φτάνει πια τα παραμύθι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 35 δις ευρώ που βγήκαν από τα ματωμένα πλεονάσματα, δηλαδή από τις θυσίες των εργαζόμενων και του λαού. Αντί να τα κρατάνε σαν «μαξιλαράκι» για να χρησιμοποιηθούν μετά την κρίση της πανδημίας για να σώσουν τράπεζες και εργοδότες, να δοθούν για να μπορέσουμε να σώσουμε όσους περισσοτέρους συνανθρώπους μας. Για να μην πληρώσουμε και αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου