Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

11 ΙΟΥΝΙΟΥ 7μμ στο ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ


ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
για να πάρουμε πίσω όσα μας λεηλάτησαν
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ, 
7μμ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μας καλούν όλους στο πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνουν την Πέμπτη 11 Ιούνη, στις 7μμ στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Για να βρεθούμε μαζί, όλοι όσοι  στηρίξαμε για 24 μήνες τον αγώνα της ΕΡΤ, σήμερα που ξανανοίγει η ΕΡΤ. Για να  διεκδικήσουμε ότι η ΕΡΤ που θα ανοίξει, θα είναι η ΕΡΤ που οραματίστηκαν οι εργαζομενοι της και η κοινωνία που βρέθηκε στο πλευρό τους.
Η ΕΡΤ ανοίγει και αυτό είναι των αγωνιζόμενων σε κάθε γωνιά της χώρας, που για 23 μήνες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια σκληρή αναμέτρηση με τους  τροικανούς και τις κυβερνήσεις τους. Κράτησαν ανοιχτή τη φωνή της κοινωνίας μέσα απο τις ραδιοφωνικές συνόχτητες, μέσα από την ΕΤ3 και το σάιτ. Βρέθηκαν σε εκατοντάδες διαδηλώσεις, στο πλευρό κάθε αγωνιζόμενου κλάδου, διαδηλώνοντας μαζί του. Ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες που συνάντησαν αυτούς τους 23 μήνες, χωρίς να ανακοινώνουν κάθε τρείς και λίγο το τέλος του αγώνα, την ανάγκη για πολιτιστικούς συλλόγους, για ΚΟΙΝΣΕΠ και λοιπά «ρεαλιστικά» σχέδια.
Οι αγωνιζόμενοι με τον αγώνα των δύο χρόνων ανοιξαν την ΕΡΤ και επιστρέφουν με ψηλά το κεφάλι, αποδεικνύοντας σε όλους ότι οι αγώνες, οι σκληροί, αποφασιστικοί και παρατεταμένοι αγώνες μπορούν να κερδίζουν. Και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν σταματάνε. Συνεχίζουν τον αγώνα τους για να επιβάλλουν ότι η ΕΡΤ θα ανοίξει έτσι όπως την οραματίστηκαν οι αγωνιστές της ΕΡΤ έτσι όπως την οραματίστηκε η κοινωνία. Οτι θα πάρουν πίσω τα δικαιώμτα που είχαν πρίν το μαύρο και που νέος νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ τους στέρησε. Συνεχίζουν τον αγώνα για μια ΕΡΤ με όλες τις δομές, με όλους τους εργαζόμενους, με όλα τα δικαιώματα τους, που είχε πρίν το μαύρο. Πολύ περισσότερο για μια ΕΡΤ με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να έχουν το πάνω χέρι στην ενημέρωση, όπως είχαν για 24 μήνες με τον αυτοδιαχείρησή τους, χωρίς “Ταγματάρχες”.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με τη νίκη τους και τη συνέχιση του αγώνα τους στέλνουν το μύνημα ότι μπορούμε να τα πάρουμε όλα πίσω. Οπως κερδίσαμε το να ξανανοίξει η ΕΡΤ μπορούμε να επιβάλλουμε ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΛΠ όπως προωθεί η κυβέρνηση. Οτι θα πάρουμε πίσω τις συντάξεις και τους μισθούς που μας έκλεψαν και δεν θα επιτρέψουμε νέες μειώσεις. Θα ξανανοίξουμε τα νοσοκομεία και τα σχολεία που έκλεισαν οι περικοπές. Και πολύ περισσότερο δεν θα επιτρέψουμε τους συμβιβασμούς που κάνει η κυβέρνηση με του δανειστές, το ΔΝΤ και την ΕΕ, με τη νέα συμφωνία-μνημόνιο που προωθούν αυτές τις μέρες.
Καλούμε κάθε σωματείο και ομοσπονδία, κάθε εργαζόμενο, κάθε συλλογικότητα στις 11 Ιούνη στις 7μμ να βρεθεί στο Ραδιομέγαρο για να ενώσουμε τη φωνή και τη δύναμη μας με τους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ.  Για να ανοίξει η ΕΡΤ που οραματίστηκε και πάλεψε όλη η κοινωνία, για να ανοίξουμε το δρόμο να πάρουμε πίσω όσα μας λεηλάτησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου