Τρίτη 9 Ιουνίου 2015


ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ «ΚΑΠΝΟΣ» ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην επιχείρηση ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ


Η πρόσφατη φωτιά που κατέστρεψε το εργοστάσιο της «Γενικής Ανακυκλώσεως ΑΕ» στον Ασπρόπυργο και έπνιξε με τοξικό νέφος όλο το λεκανοπέδιο, φέρνει με δραματικό τρόπο στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.
Ενα τεράστιο εργοστάσιο ιδιοκησίας του κ Λαζόπουλου, με εκατοντάδες εργαζόμενους, απο τις μεγαλύτερες μονάδες διαχείρησης αποριμμάτων, οδηγήθηκε στην απαξίωση και τελικά στην καταστοφή. Για εμάς τους πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης, ανεξάρτητα με το πως μπήκε η φωτιά, που ολοκλήρωσε το έργο της καταστροφής, υπεύθυνη για αυτην την πορεία είναι η ιδιοκτησία που ξεζούμισε τους εργαζόμενους και οδήγησε το εργοστάσιο στον μαρασμό και τους εργαζόμενους στην ανεργία.
Απο τους εκατοντάδες εργαζόμενους των προηγούμενων χρόνων είχαν απομείνει μερικές δεκάδες στα τέλη του Δεκέμβρη του 2014, που απεργούσαμε για σχεδόν τρείς βδομάδες, για την καταβολή των δεδουλευμένων μηνών που μας χρωστούσε η εργοδοσία. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων μας, πάνω απο εξήντα συνάδελφοι μας συμβασιούχοι, κατάφεραν να πάρουν (μαζί με τη λήξη της σύμβασής τους) τα δεδουλευμένα τους και αντικαταστάθηκαν αμέσως, με νέα φουρνιά συμβασιούχων. Ομως ακόμη και σήμερα η εργοδοσία συνεχίζει να χρωστάει σχεδόν απο 10.000 ευρώ σε δεκάδες εργαζόμενους που δούλευαν για χρόνια με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Μετά τις 12 Μαίου του 2015 απολύθηκαμε οι τελευταίοι 16 εργαζόμενοι και παρέμειναν ελάχιστοι για τη φύλαξη κατα κύριο λόγο των εγκαταστάσεων.
Τωρα είμαστε ξανά στον δρόμο διεκδικώντας ότι τα δικαιώματά μας δεν θα χαθούν μέσα στα αποκαϊδια της φωτιάς.
o   Απαιτούμε απο την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, την άμεση και πλήρη διαλεύκανση για το πώς μπήκε η φωτιά που κατέστρεψε το εργοστάσιο. Να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, που κατέστρεψαν μια μεγάλη βιομηχανική μονάδα και έπνιξαν με τους τοξικούς καπνούς της πυρκαγιάς όλο το λεκανοπέδιο.
o   Διεκδικούμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν καπνός οι χιλιάδες των ευρώ που μας χρωστάει η εταιρία του κ Λαζόπουλου. Απαιτούμε απο  το υπουργείο εργασίας να πάρει μέτρα για να εξασφαλίσει την άμεση και έγκαιρη αποπληρωμή μας.
o   Ζητάμε να περάσει στα χέρια του δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων η επιχείρηση Γενική Ανακύκλωση ΑΕ, όχι μονάχα για τις θέσεις εργασίας που μπορεί να προσφέρει αλλά κυρίως για το γεγονός ότι η διαχείρηση των αποριμμάτων που είναι πολύ σημαντικό τομέας, δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια ιδιωτών που μοναδικό τους κριτήριο είναι τα κέρδη τους και όχι οι περιβαλοντικές ανάγκες της κοινωνίας.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου)


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου