Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Την Τετάρτη 11/12 στις 4μμ δίνουμε μαζικά το παρόν έξω απ’ το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5), στην συγκέντρωση την οποία καλούν οι Ομοσπονδίες του ΥΠ.ΟΙΚ. Για να φωνάξουμε όλοι μαζί με τους νέους συναδέλφους μας ότι απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ υπαγωγή τους στο καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς περιορισμούς ανάλογα με την ημερομηνία πρόσληψης.
Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο συνάδελφοι μας που διορίζονται ή μετατάσσονται σε ΥΠΟΙΚ και ΑΑΔΕ (πλέον έχουν φτάσει τους 600) αντιμετωπίζονται μισθολογικά ως εργαζόμενοι 2ης κατηγορίας και στερούνται την προσωπική διαφορά την οποία έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε με τους αγώνες μας όλοι οι υπόλοιποι. Παράλληλα η ηγεσία του Υπουργείου αγνοεί το πάγιο αίτημα των συνδικάτων μας για κάποια συνάντηση, την ίδια στιγμή που ο Σταϊκούρας βρίσκει χρόνο να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Αστυνομικών για να τους ανταμείψει για το “πολιτισμένο” έργο τους, ή για να πάει στις ΗΠΑ να μιλήσει σε επενδυτικά συνέδρια με βιομήχανους και πολυεθνικές.
Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να περικόψει κι άλλο το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο και τις κοινωνικές παροχές καταδικάζοντας τους νέους υπαλλήλους του ΥΠ.ΟΙΚ. σε μισθούς των 700 ευρώ, απολύοντας δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους του Δημοσίου και ψαλιδίζοντας το, ούτως ή άλλως ανεπαρκές, κοινωνικό μέρισμα. Μόνιμο επιχείρημά της απέναντι στις εργατικές διεκδικήσεις είναι ότι “σε λίγο έρχεται η ανάπτυξη” και προέχει η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων, ωστόσο “πάντα υπάρχει λύση” όταν πρόκειται για φοροελαφρύνσεις των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως πρόσφατα των ΠΑΕ και των ΚΑΕ.

Ο αγώνας των νέων συναδέλφων είναι αγώνας όλων μας. Κάθε “φουρνιά” που κερδίζει την προσωπική διαφορά, την θωρακίζει για όλους μας. Όσο δεν αφήνουμε να δημιουργούνται εργαζόμενοι “πολλών ταχυτήτων” στις υπηρεσίες μας και αντικρούουμε το “διαίρει και βασίλευε” μεταξύ “παλιών” και “νέων”, τόσο η κυβέρνηση και η κάθε Διοίκηση της ΑΑΔΕ θα δυσκολεύονται να υλοποιούν τα αντεργατικά τους σχέδια όπως την αξιολόγηση και το Ειδικό Μισθολόγιο. Ακόμα περισσότερο, η νίκη των συναδέλφων μας σήμερα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για μελλοντικές μισθολογικές κατακτήσεις στον κλάδο μας και σε όλο το Δημόσιο όπως την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στον βασικό μισθό, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, το ξήλωμα των μνημονιακών περικοπών.
Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι παντοδύναμη, αντίθετα είναι στρυμωγμένη από την εργατική οργή και τις αντιστάσεις, γι’ αυτό άλλωστε καταφεύγει στην ακραία καταστολή. Οι φοιτητές, οι νοσοκομειακοί, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι συμβασιούχοι που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες καθώς και τα περιβαλλοντικά κινήματα, είναι στους δρόμους καθημερινά. Έχουμε τη δύναμη να την αναγκάσουμε να υποχωρήσει με δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργιακό συντονισμό. Έτσι καταφέραμε να σώσουμε την προσωπική διαφορά στο παρελθόν, αυτός ο τρόπος είναι μονόδρομος και τώρα.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου