Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 ΜΑΡΤΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 ΜΑΡΤΗ
Μαζί με την πανελλαδική απεργία των νοσοκομείων

Εμπρός για νέα πανεργατική απεργία στις 15 Μαρτίου μαζί με τα νοσοκομεία για να σταματήσουμε το νέο μνημόνιο. Να σημάνει ξεσηκωμός απέναντι στα νέα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές. Χρειαζόμαστε πανεργατική απάντηση τώρα  και όχι για να διαμαρτυρηθούμε όταν θα πηγαίνουν το νέο μνημόνιο να το ψηφίσουν στη βουλή αλλά από τώρα για να αποτρέψουμε την κατάθεση και την ψήφισή του.
Στο Eurogroup τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν σε όλα. Το νέο μνημόνιο προβλέπει μείωση του αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων, απελευθέρωση των απολύσεων. Νέα δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και μετά το 2019, με στόχο να εξοικονομηθούν επιπλέον 3,5-4,5 δις ευρώ για τους τραπεζίτες. Στην πραγματικότητα υπογράφουν μνημόνιο διαρκείας αφού η κυβέρνηση συμφωνεί για θηριώδη πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει συνέχιση διαρκείας για τη λιτότητα και τις περικοπές.
Σαν κερασάκι στην αντεργατική λαίλαπα, η κυβέρνηση υπόσχεται ότι αν πιάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους, και το επιτρέψουν η τρόικα και οι δανειστές, ίσως δώσουν κάποιο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους. Oι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά τα μέτρα είναι μονόδρομος και θα είναι τα τελευταία. Μοιάζουν με τους Σαμαροβενιζέλους όχι μόνο στα βάρβαρα μέτρα που παίρνουν σε βάρος των εργαζόμενων αλλά και στα ψέματα που λένε, ότι τάχα βγαίνουμε από τα μνημόνια, την ώρα που υπογράφουν την συνέχισή τους.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Χρειαζόμαστε ΤΩΡΑ πανεργατική απάντηση για να μην τους αφήσουμε να φέρουν κανένα μέτρο που θα χτυπάει το εργατικό εισόδημα και τα εργατικά δικαιώματα.
Όλοι οι εργατικοί χώροι βράζουν. Στις 23 Φλεβάρη βγήκαν σε απεργίες οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ, οι εκπαιδευτικοί, οι εργολαβικοί των νοσοκομείων, οι συμβασιούχοι του Υπ. Πολιτισμού. Οι γιατροί των νοσοκομείων απεργούν στις 2 Μάρτη, μαζί με τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία και στις 15 Μάρτη όλη η Υγεία ξεσηκώνεται με απεργία και σε πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.
Η ίδια εικόνα είναι και στον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ συνεχίζουν τις απεργίες ενάντια στην οικονομική ασφυξία και την ιδιωτικοποίηση με απεργίες στις 1 και 3 Μάρτη. Οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική έκαναν μια πολύ πετυχημένη απεργία ενάντια στο ξεπούλημα και συνεχίζουν. Στον ΔΟΛ οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να κρατήσουν τις δουλείες τους, όπως και στο Μαρινόπουλο. Οι ναυτεργάτες συγκρούονται με τις αδηφάγες ορέξεις των εφοπλιστών και του Κουρουπλή που θέλουν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις. Οι εργαζόμενοι στο νερό και τον ΟΛΘ έχουν μπροστά τους την σύγκρουση με την ιδιωτικοποίηση.
Η απαίτηση για πανεργατική απεργία έρχεται από όλους τους χώρους που βρέθηκαν ή βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και ζητούν μια απεργία που να ενοποιήσει όλες τις αντιστάσεις. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ χρειάζεται να πάψουν να είναι απλά παρατηρητές των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Μόνο ο φόβος των αντιδράσεων έχει μέχρι τώρα αποτρέψει την κυβέρνηση, στο χέρι μας είναι να κάνουμε αυτό το εμπόδιο αξεπέραστο κλιμακώνοντας την πάλη μας. Και οι εργαζόμενοι δείχνουν ότι παλεύουν και δεν περιμένουν.
Γι’ αυτό χρειάζεται να προχωρήσουμε σε πανεργατική απεργία από τα κάτω στις 15 Μαρτίου μαζί με τα νοσοκομεία. Σε κάθε σωματείο και χώρο δουλειάς χρειάζεται να δώσουμε μάχη με συνελεύσεις, εξορμήσεις και συσκέψεις, για βγουν αποφάσεις για απεργία στις 15 Μάρτη χωρίς να περιμένουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Να απαιτήσουμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να μην επαναλάβουν την λάθος τακτική στο ασφαλιστικό που άφησε τα περιθώρια στην κυβέρνηση να ψηφίσει το ασφαλιστικό μέσα στο Πάσχα. Να ενώσουμε τις αντιστάσεις για να αποτρέψουμε το νέο μνημόνιο.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, να ανοίξουμε τον δρόμο για την εργατική προοπτική. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου