Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο Δήμο Αγ. Παρασκευής

ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο Δήμο Αγ. Παρασκευής
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στους ΔΗΜΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής ξεκίνησαν κατάληψη του Δημαρχείου από την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη και οργανώνουν τις συνελεύσεις τους για να απλώσουν την κατάληψη σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου τις επόμενες ημέρες, (παιδικούς σταθμούς, πολεοδομία, κλπ). Χρειάζονται την συμπαράσταση όλων μας για να νικήσουν στον αγώνα που δίνουν ενάντια στια απολύσεις.

Την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη,  ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενης στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, που δούλευε εδώ και επτά χρόνια με τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Η συναδέλφισσα μαζί με δεκάδες άλλους, ήταν επιτυχούσα  σε παλιότερο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και δέχτηκε να πάει να δουλέψει στον δήμο έστω και με τους προσωρινούς πίνακες. Επτά χρόνια μετά (!!) βγήκαν οι οριστικοί πίνακες και ο δήμαρχος προχώρησε στην απόλυση της συναδέλφισσας, με το πρόσχημα ότι θα έρθει κάποιος άλλος στη θέση της. Στον δήμο της Αγίας Παρασκευής, πρόκειται να απολυθούν  άλλοι 18 εργαζόμενοι από τους παιδικούς σταθμούς με την ίδια δικαιολογία. Συνολικά πρόκειται για σχεδόν 150  εργαζόμενους σε δήμους που βρίσκονται κάτω από την απειλή της απόλυσης (Πετρούπολη, Ίλιο, Βριλήσσια, Ηλιούπολη κλπ).

Είναι προκλητικό την στιγμή που ρημάζουν οι δημοτικές υπηρεσίες από την έλλειψη προσωπικού, ένας δήμαρχος της Αριστεράς να προχωράει σε απολύσεις εργαζόμενων. Η πραγματικότητα είναι ότι ανάγκες για  προσωπικό του δήμου όχι μόνο χωράει τους 14 που θέλει να απολύσει ο δήμαρχος, όχι τους νέους  συναδέλφους που θα έρθουν με τους οριστικούς πίνακες αλλά δεκάδες ακόμη για να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν, πράγμα που παραδέχεται και η δημοτική αρχή. 

Όλοι ξέρουμε την έλλειψη προσωπικού σε όλες της υπηρεσίες των δήμων, αλλά και σε όλο το δημόσιο. Τα μνημόνια την τελευταία επταετία, έχουν οδηγήσει σε διάλυση και κρίση τα νοσοκομεία που στενάζουν και τα σχολεία που στοιβάζουν 30 μαθητές στην τάξη. Οι δημοτικές υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν και ο μόνος τρόπος είναι να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις με «πενταμηνίτες» και συμβασιούχους. Πέρσι πάνω από 32.000 δούλευαν σαν πεντάμηνοι στους δήμους και αυτές τις μέρες ξεκινάει νέο πρόγραμμα «πενταμηνιτών» με οκτάμηνη διάρκεια για άλλες 35.000 θέσεις εργασίας σε δήμους σε όλη την χώρα. Αυτές τις προσλήψεις έχουν ανάγκη οι δήμοι και όχι απολύσεις. Γιατί την ίδια στιγμή,  η έλλειψη προσωπικού ανοίγει την όρεξη σε διάφορους δημάρχους με αυτό το πρόσχημα να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις μιας σειράς δημοτικών υπηρεσιών (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί κλπ), χαρίζοντάς τες στα αρπακτικά χέρια των ιδιωτών.

Αντίστοιχα στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί απέργησαν στις 15/9 απαιτώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συνεχίζουν για να κλιμακώσουν. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μετά την πετυχημένη κινητοποίηση στις 9 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη συνεχίζουν με απεργία στις 6 Οκτώβρη με κεντρικό αίτημα τις μαζικές προσλήψεις και αυτοί. Τώρα είναι η ώρα και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πανελλαδικά να πάρουν την σημαία της σύγκρουσης με τις περικοπές και την έλλειψη προσωπικού στους δήμους και να χτίσουμε ένα μεγάλο μέτωπο ενάντια στα μνημόνια που ρημάζουν τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι σε αυτήν την περίοδο της κρίσης.
  • Διεκδικούμε να πάρει πίσω την απόλυση ο Δήμαρχος. Καμία απόλυση συναδέλφου από τους προσωρινούς πίνακες
  • Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζόμενων του δήμου της Αγ. Παρασκευής, Απλώνουμε την κινητοποίηση σε κάθε δήμο και συντονίζουμε τα βήματα μας με όλους τους δήμους, με αίτημα να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Διεκδικούμε από την ΠΟΕ ΟΤΑ να μπει μπροστά και να προχωρήσει στον συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πανελλαδικά.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου