Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

8 ΜΑΗ, ΟΛΟΙ στα Χαυτεία, 11πμ

8 ΜΑΗ: ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
παλιά και νέα, τροικανά και ρατσιστικά

Την Κυριακή 8 Μάη, απεργούμε και διαδηλώνουμε σε κάθε πόλη όχι μονάχα για να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά και να σταθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων στο εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Απεργούμε και διαδηλώνουμε για να ανοίξουμε δυναμικά το απεργιακό μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το νέο μνημόνιο που φέρνει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Πριν από ένα χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε τον εαυτό του ριζοσπαστική αριστερά και ο Τσίπρας αποκαλούσε τον Ολάντ «Ολαντρέου». Από τότε ο Ολάντ έχει γίνει ακόμη πιο δεξιός και το έχει δείξει με την επέμβαση στο Μαλί, τους βομβαρδισμούς στη Συρία, την κήρυξη έκτακτης ανάγκης μέσα στη Γαλλία. Ο νόμος για την «εργασιακή μεταρρύθμιση» όμως, βρίσκει απέναντί του στη Γαλλία, το πιο μεγάλο κίνημα εδώ και δέκα χρόνια, από τότε που οι φοιτητικές καταλήψεις και οι εργατικές απεργίες ακύρωσαν έναν αντίστοιχο νόμο της δεξιάς.
Κι’ όμως, αυτή τη στιγμή επιλέγει ο Τσίπρας για να πει ότι οι σύμμαχοι των εργατών και της Αριστεράς στην Ευρώπη δεν είναι τα κινήματα εργατικής αντίστασης αλλά οι σοσιαλφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Πρόκειται για άλλη μια επιβεβαίωση για το πόσο δεξιά έχει κατρακυλήσει με την υπογραφή του για το τρίτο Μνημόνιο και τη στήριξή του για τη ρατσιστική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. 
Η κυβέρνηση φέρνει τις επόμενες μέρες στη βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Προσπαθούν οι υπουργοί να πείσουν ότι δεν θίγονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό που φέρνουν στη βουλή, αυτό που «κέρδισαν» με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είναι ακόμη χειρότερο από το αρχικό σχέδιο που είχαν παρουσιάσει πριν τρείς μήνες. Μαχαίρι στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αύξηση από 15 σε 20 χρόνια για να πάρεις ακόμη και τα ψίχουλα των 384 ευρώ, περικοπές στο εφάπαξ. Κυριολεκτικά πλήρης κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.
Και ακόμη χειρότερα, μαζί με το ασφαλιστικό η κυβέρνηση φέρνει το φορολογικό στη βουλή που θα σημάνει νέες μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους μέσα από τις αυξήσεις στη φορολογία. Και την ίδια στιγμή έχουν συμφωνήσει στις  συζητήσεις με τους δανειστές για ένα νέο μνημόνια αν δεν φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο δυσθεώρητο 3,5% το 2018. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά από όλα τα ψέματα που αράδιαζε όλο το προηγούμενο διάστημα για το «κοινωνικό πρόσημο» που έχει η πολιτική της, φέρνει για ψήφιση στη βουλή ένα ολόκληρο πακέτο σκληρών επιθέσεων ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους.
Στον φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς την Κυριακή 8 Μάη οργανώνουμε τους χώρους δουλειάς και τα σωματεία μας όχι μόνο για την απεργιακή συγκέντρωση, αλλά και μπροστά στην 48ωρη πανεργατική απεργία που ακόμη δεν έχουν προκηρύξει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Διαδηλώνουμε σε όλες τις πόλεις, μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες διεκδικώντας να τσακίσουμε την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ Τουρκίας.
Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς για να γίνει η 8 Μάη αφετηρία για να φτάσουμε στην 48ωρη πανεργατική απεργία. Να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα που να πάρουν στα χέρια τους την ενημέρωση και την  οργάνωση της απεργίας. Με περιοδείες και εξορμήσεις να συζητήσουμε με όλους τους συναδέλφους. Να οργανώσουμε την περιφρούρηση του χώρου, και τις δύο μέρες της απεργίας, να ετοιμάσουμε το πανό και να συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων. Να οργανώσουμε απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις.  ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΑΥΤΕΙΑ, 11πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου