Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

NA ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Kάτω τα χέρια από το 8ωρο

Kάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε την Τέταρτη 12 Μάη στη δημοσιότητα το νέο νομοσχέδιο του υπουργού Εργασίας Χατζηδάκη που αποτελεί μεγάλο χτύπημα στο 8ωρο και στο δικαίωμα στο συνδικαλισμό.

Ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς για να σταματήσουμε το αντεργατικό τερατούργημα. Με απεργίες να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το καταθέσει. Έχουμε τη δύναμη να τους τσακίσουμε.

Η κυβέρνηση προχώρησε στο άνοιγμα του εμπορίου, του επισιτισμού και του τουρισμού, την ώρα που η οικονομία βαλτώνει παγκόσμια. Πέρα από τις τσιρίδες του Αδωνι, και τις ψεύτικες εικόνες που ζωγραφίζουν οι υπουργοί στα κανάλια, η πραγματικότητα είναι ότι η οικονομική κρίση είναι εδώ και καθημερινά βαθαίνει. Η ΝΔ τα έδωσε όλα στα αφεντικά τον ενάμιση χρόνο της πανδημίας, με τεράστιες επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές για τους εργοδότες.

Θέλουν να τους δώσουν ακόμη περισσότερα δώρα. Στόχος είναι να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη μέσα στην οικονομική κρίση και την πανδημία, γι αυτό  καταργούν το 8ωρο. Απλώνουν ακόμη πιο πολύ την ελαστική εργασία, προωθούν τις ατομικές συμβάσεις, να δουλεύουμε όποτε και όπως θέλουν τα αφεντικά.

Θέλουν να βάλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν καθημερινά τουλάχιστον δύο ώρες παραπάνω για το αφεντικό χωρίς να αμείβονται γι αυτό. Πόσα κέρδη σημαίνει αυτό για το αφεντικό αρκεί να αναλογιστούμε μια  επιχείρηση με 100 εργαζόμενους που πλέον θα δουλεύουν καθημερινά 10 ώρες αντί για 8. Αυτό σημαίνει ότι τα αφεντικό κερδίζει καθημερινά τους μισθούς άλλων 25 εργαζόμενων που θα έπρεπε να δουλεύουν με 8ωρο για να  βγει η δουλειά. Η υπόσχεση ότι θα τις πάρουν σε ρεπό δεν αλλάζει την ουσία.

Η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, γιατί έχει δει ότι ακόμη και μέσα στην πανδημία ο κόσμος της δουλειάς πάλευε συνεχώς απεργούσε και διαδήλωνε. Γι αυτό φέρνει μαζί με την κατάργηση του 8ωρου και το χτύπημα στον συνδικαλισμό, και στο δικαίωμα στην απεργία. Η προσπάθεια τους είναι να τσακίσουν όχι μόνο το δικαίωμα στην απεργία και την περιφρούρηση της, αλλά πολύ περισσότερο κάθε συλλογικότητα στους χώρους δουλειάς προωθώντας τις ατομικές συμβάσεις και την ατομική διαπραγμάτευση αντί των συλλογικών συμβάσεων.

Η απεργία στις 6 Μάη άνοιξε τον δρόμο για να σταματήσουμε την επίθεση της κυβέρνησης. Η απεργία είχε τεράστια επιτυχία και οι δρόμοι πλημύρισαν με χιλιάδες απεργούς.

            Έδειξε στην κυβέρνηση της ΝΔ τη μαζική οργή και το θυμό που φωλιάζει σε όλη την εργατική τάξη. Η κατάργηση του 8ωρου και το χτύπημα των συνδικάτων και της απεργίας  ξεσηκώνει χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενους που απαιτούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη.

  • Κανένας διάλογος με την κυβέρνηση. Δεν διαπραγματευόμαστε τις κατακτήσεις δεκαετιών. Απαιτούμε από τα συνδικάτα να αποφασίσουν άμεσα ΑΠΕΡΓΙΑ. Να μην κατατεθεί καν αυτό το νομοσχέδιο.
  • Να προχωρήσουμε σε κάθε σωματείο και σε κάθε χώρο δουλειάς σε γενικές Συνελεύσεις σε συσκέψεις,περιοδείες. Να οργανώσουμε παντού επιτροπές αγώνα που θα πάρουν στα χεριά τους την ενημέρωση όλων των συναδέλφων, την οργάνωση του χώρου, την προετοιμασία για τα επόμενα απεργιακά βήματα.

Με αυτόν τον τρόπο οργανώνουμε τους χώρους μας έτσι ώστε ακόμη και αν  η κυβέρνηση φτάσει να ψηφίσει το νομοσχέδιο η δύναμη των οργανωμένων χώρων δουλειάς να μην επιτρέψει την εφαρμογή του. Δεν θα περάσει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου