Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Το πρόγραμμα της Συνέλευσης του Συντονισμού


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
11πμ αίθ. Πανηπειρωτικής Κλεισθένους 15,
(πίσω από το δημαρχείο Αθήνας)

Συντονιζόμαστε από τα κάτω - ενάντια στην κυβέρνηση - για τη νίκη των αγώνων

Η σύγκρουση ενάντια στη βάρβαρη κυβέρνηση των μνημονίων δεν έχει καταλαγιάσει Η μαζική αντίσταση στην αξιολόγηση στο δημόσιο, έχει οδηγήσει την μνημονιακή κυβέρνηση σε αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές, οι διαθέσιμοι των υπουργείων συνεχίζουν τον αγώνα τους, στο κέντρο αγώνα στην Κ. Σερβίας. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν ξεπεράσει τον ένα χρόνο αγωνιζόμενοι, δίνοντας φωνή σε όλους τους μαχόμενους κλάδους.
Δίπλα τους δίνουν μάχες και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Από την Κόκα Κόλα μέχρι τους εργαζόμενους στο εμπόριο οι εργαζόμενοι αντιστέκονται. Πάνω απ’ όλα, στην Cosco οι εργαζόμενοι απέργησαν και κέρδισαν μια μεγάλη μάχη, στήνοντας για πρώτη φορά σωματείο στο χώρο και διεκδικώντας βαρέα και ανθυγιεινά, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, μέτρα για την ασφάλεια. Σε ένα χώρο που δίκαια χαρακτηρίζονταν κάτεργο οι εργαζόμενοι κέρδισαν μια μεγάλη νίκη.
Η κυβέρνηση και τα αφεντικά, διαπιστώνουν καθημερινά ότι δεν μπορούν να βάλουν φρένο στους αγώνες μας. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν κυβέρνηση, τρόικα και αφεντικά να διαλύσουν τις ζωές μας, όπως φάνηκε και στη διαδήλωση στη ΔΕΘ.
Ο Σαμαράς δεν μπόρεσε να ψελλίσει ούτε μία από τις πολυδιαφημισμένες «ελαφρύνσεις» που έσπερναν απλόχερα τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα. Αντίθετα για το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν είναι οι 6.500 απολύσεις μέχρι τον Δεκέμβριο, νέες μειώσεις μισθών μέσα από το ενιαίο μισθολόγιο, επιπλέον διάλυση και ιδιωτικοποίηση των σχολείων και των νοσοκομείων, μειώσεις στις συντάξεις με νέα ασφαλιστικά και απελευθέρωση των απολύσεων. Οι επιθέσεις της κυβέρνησης συνεχίζονται αφού η οικονομική κρίση χειροτερεύει σε όλη την ευρωζώνη και τα δικαστήρια αποδεικνύονται αδύναμα να σταματήσουν το κίνημα.
Γι’ αυτό επιμένουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αναμονή για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης για να ξεφορτωθούμε την πολιτική των μνημονίων και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει. Ούτε μπορούμε να εμπιστευτούμε την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που δεν αξιοποιεί την μεγάλη επιτυχία του κινήματος στο δημόσιο που μπλόκαρε το καλοκαίρι την αξιολόγηση του Μητσοτάκη, για να κλιμακώσει τους αγώνες. Έχει φανεί πλέον καθαρά ότι μοναδική απάντηση είναι το να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον συντονισμό από τα κάτω των σωματείων, των μαχόμενων κομματιών, των αγωνιστών που θέλουν να βοηθήσουν το κίνημα να νικήσει. Έτσι δόθηκαν οι περισσότερες μάχες μέχρι τώρα. Πιο οργανωμένα και πιο αποτελεσματικά χρειάζεται να συνεχίσουμε την προσπάθεια του συντονισμού από τα κάτω όλη την επόμενη περίοδο.
Ο Συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες, προσπαθεί εδώ και δέκα μήνες, από τη δημιουργία, του να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια. Ο Συντονισμός προέκυψε μία μέρα μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Η πρώτη πρωτοβουλία ήταν η μετατροπή της Πέμπτης 14/11 σε μέρα απεργιακής δράσης. Στήριξε την παρουσία των διαθέσιμων και της ΕΡΤ στην πορεία του Πολυτεχνείου και την απεργία των υγειονομικών στις 29/11. Οργάνωσε μαζί με το σωματείο του ΜΕΤΡΟ κινητοποίηση για την καταγγελία της επιστράτευσης των εργαζόμενων του στην σταθερή τροχιά τον Γενάρη. Στήριξε τη συναυλία αλληλεγγύης στην ΕΡΤ τον Φλεβάρη και βρέθηκε στο πλευρό των διαθέσιμων στις κινητοποιήσεις τον Μάρτη ενάντια στις απολύσεις. Πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση στις 11 Ιούνη στην επέτειο για τον ένα χρόνο από το μαύρο στην ΕΡΤ και στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε. Άνοιξε καμπάνια συμπαράστασης στον αγώνα των καθαριστριών.
Σε αυτά τα πλαίσια παίρνουμε την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη, στις 11 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτική Ομοσπονδίας (Κλεισθένους 15 πίσω από το δημαρχείο της Αθηνάς) σε πανελλαδική συνέλευση του Συντονισμού ενάντια σε κλεισίματα και Διαθεσιμότητες, οργανώνοντας τη συμμετοχή όλων των μαχόμενων κομματιών και όλων των συντονισμών που όλους τους τελευταίους μήνες έχουν πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να στηριχθούν οι αγώνες ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα, σε κάθε γωνιά της χώρας. Καλούμε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, κάθε συλλογικότητα, συνδικαλιστή και εργαζόμενο που θέλει να ενισχύσει αυτήν την προοπτική.
Για να βρεθούμε μαζί, όλοι όσοι δώσαμε τις μάχες όλους τους προηγούμενους μήνες ενάντια στην μνημονιακή συγκυβέρνηση. Να συζητήσουμε για τις προσπάθειες μας να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να συντονίσουμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα μας.

Το πρόγραμμα της συνέλευσης

11πμ - 1.30μμ Πώς μπορεί να νικήσει η εργατική αντίσταση;

Δέσποινα Κωστοπούλου, αγωνιζόμενες καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών
Μιχάλης Γρηγοράκος, προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζόμενων στην COSCO
Δημήτρης Πολυχρονιάδης,
ΔΣ Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ)
Γιάννης Λευκιμιάτης, εργαζόμενοι ΕΡΤ
Χρήστος Κουρνιώτης, ΔΣ ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων
Τάσος Αναστασιάδης, συντονιστής

2μμ - 4μμ Πώς οργανώνεται και συνεχίζει ο Συντονισμός;

Πάνος Χουντής, ΔΣ ΕΛΜΕ Πειραιά
Γιώργος Κιβωτός, ΔΣ Σωματείου Εργαζόμενων Φαρμακαποθήκης ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.
Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος Συλλόγου
Εργαζόμενων νοσ. Άγ. Σάββας
Σταματία Τσουμέα, σύλλογος Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων Ελλάδας
Χρήστος Μπαλτατζάκης, συνταξιούχος
Μίλτος Ευσταθιάδης, σύλλογος εργαζόμενων δήμου Ελληνικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου