Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΎΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ


 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ απεργιακός σταθμός
28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ πανελλαδική συνέλευση του συντονισμού



Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ενάντια στα κλεισίματα και τις διαθεσιμότητες την Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη για την οργάνωση των επόμενων βημάτων. Μετά την πετυχημένη διαδήλωση στην φετινή ΔΕΘ που έδειξε ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να συνεχίσουν τη μάχη ενάντια στα μνημόνια και την κυβέρνηση, θα χρειαστεί να εντείνουμε τις προσπάθειες για να βγεί ξανά το απεργιακό κίνημα στους δρόμους.
Ο Σαμαράς δεν μπόρεσε να ψελίσει ούτε μία απο τις πολυδιαφημιζμένες «ελαφρύνσεις» που έσπερναν απλώχερα τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα. Αντίθετα για το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν είναι οι 6.500 απολύσεις μέχρι τον Δεκέμβριο, νέες μειώσεις μισθών μέσα απο το ενιαίο μισθολόγιο, επιπλέον διάλυση και ιδιωτικοποίηση των σχολείων και των νοσοκομείων, μειώσεις στις συντάξεις με νέα ασφαλιστικά και απελευθέρωση των απολύσεων. Οι επιθέσεις της κυβέρνησης συνεχίζονται μια που η οικονομική κρίση δείχνει να χειροτερεύει σε όλη την ευρωζώνη.
Γι’ αυτό επιμένουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμμία αναμονή για τις προεδρικές εκλογές της ανοιξης για να ξεφορτωθούμε την πολιτική των μνημονίων και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει. Ούτε μπορούμε να εμπιστευτούμε την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που δεν αξιοποιεί την μεγάλη επιτυχία του κινήματος στο δημόσιο που μπλόκαρε το καλοκαίρι την αξιολόγηση του Μητσοτάκη, για να κλιμακώσει τους αγώνες.
Οργανώνουμε απο τα κάτω για να επιβάλλουμε ότι θα γίνουν τα βήματα που χρειάζεται για να ξαναβγεί στους δρόμους το εργατικό κίνημα. Για να μην αφήσουμε να προχωρήσουν σε νέα μέτρα και να διεκδικήσουμε την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.
Πρωτος σταθμός είναι η 23 Σεπτέμβρη, συμβολική μέρα μια που δικάζεται στον Αρειο Πάγο η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπ. Οικονομικών. Η ΑΔΕΔΥ παρόλο που έχει αποφασίσει απο τα τέλη του Αυγούστου ότι θα ρποχωρήσει σε κινητοποιήση εκείνη την ημέρα δεν έχει κάνει ακόμη ούτε ένα βήμα. Δεν το αφήνουμε στα χέρια τους. Καλούμε κάθε σωματείο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να προχωρήσει σε συνέλευση, σε συνεδρίαση ΔΣ και να αποφασίσει απεργία στις 23 Σεπτέμβρη. Οχι μόνο για να στηρίξουμε τον συμβολικό αγώνα των καθαριστριών αλλά πολύ περισσότερο για να βάλουμε τον πρώτο απεργιακό σταθμό του κινήματος. Οι εκπαιδευτικοί που προετοιμάζονται για κύκλο γενικών συνελευσεων μπορούν να δώσουν  συνέχεια και κλιμάκωση.
Επόμενος σταθμός είναι η πανελλαδική συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ενάντια στα κλεισίματα και τις διαθεσιμότητες την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη στις 11πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτική Ομοσπονδίας (Κλεισθένους 15 πίσω απο το δημαρχείο της Αθηνάς). Για να συζητήσουμε όλοι μαζί εργαζόμενοι απο δημόσιο και απο ιδωτικό τομέα γαι τις εμπειρίες των αγώνων της τελευταίας χρονιάς, να προγραμματίσουμε τα επόμενα βήματά μας αλλά και να σφίξουμε τις γραμμές του συντονισμού απο τα κάτω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου