Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:11 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

11 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Στις 11 Μάη απεργούμε και διαδηλώνουμε σε όλο το δημόσιο. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε στάση εργασίας 12 με τέλος ωραρίου και συλλαλητήριο 1μμ στα προπύλαια, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά και μαζικές προσλήψεις.
Η απόφαση για την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση πάρθηκε τη Δευτέρα 30/4, στη σύσκεψη ομοσπονδιών που είχε καλέσει η ΑΔΕΔΥ. Είναι στην σωστή κατεύθυνση, παρόλο που άργησε, αφού πάνω από ένα μήνα υπάρχει ξεσηκωμός για να κερδηθεί η μόνιμη και σταθερή εργασία στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους. Είναι η συνέχεια από την κινητοποίηση στις 25 Απρίλη, όπου απέργησαν και διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για μονιμοποιήσεις και μαζικές μόνιμες προσλήψεις, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, οι εργάτες της Λάρκο, οι συνταξιούχοι, μια σειρά σύλλογοι εκπαιδευτικών.
Όλο και μεγαλύτερα κομμάτια εργαζόμενων καταλαβαίνουν πως οι υποσχέσεις ότι τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια, η οικονομία μπαίνει σε κατάσταση ομαλοποίησης και όλοι θα ζήσουμε καλύτερα είναι απλά παραμύθια. Ήδη οι εκπρόσωποι της τρόικας αδειάζουν τα όνειρα της κυβέρνησης, η υπόσχεση για μείωση του αβάστακτου χρέους, μένουν απλά υποσχέσεις, ενώ εκβιάζουν και απαιτούν σκληρή εποπτεία στην δημοσιονομική πειθαρχία δηλαδή στην συνέχιση της λιτότητας και των περικοπών.
Η ωμή πραγματικότητα για χιλιάδες συνάδελφους και συναδέλφισσες συμβασιούχους είναι ότι σε μια σειρά δημόσιες κοινωνικά χρήσιμες υπηρεσίες, όπως στους δήμους, στα σχολεία, στην υγεία απολύονται ή θα απολυθούν μαζικά. Χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενοι συνεχίζουν να κρατιούνται όμηροι στην επισφαλή και ελαστική εργασία, ανακυκλώνοντας την ανεργία. Πέρα από τα παχιά λόγια των υπουργών συνεχίζεται η λιτότητα και οι περικοπές, κλιμακώνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, παραμένουν παγωμένες οι προσλήψεις.
Η «ανάπτυξή» τους είναι με τσακισμένους μισθούς, με απολύσεις και ανεργία, με χτύπημα των συνδικάτων. Είναι «ανάπτυξη» για τα αφεντικά και θυσίες για πολλά ακόμη χρόνια για τους εργάτες.
Παλεύουμε να γίνει η 11 Μάη άλλο ένα μαζικό απεργιακό βήμα του αγώνα ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές, για μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών που στενάζουν, που θα κλιμακωθούν με την πανεργατική απεργία των Συνδικάτων στις 30 Μάη. Για να ξεδιπλωθεί ένα δυνατό απεργιακό κίνημα που δεν θα αφήσει να περάσει «η ανάπτυξη» που ονειρεύεται η κυβέρνηση και οι δανειστές, πάνω από τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι να προβάλουμε το δικό μας δρόμο, τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και δεν έχουν αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου