Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΟΛΟΙ στην Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη

ΟΛΟΙ στην Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη
προσυγκέντρωση Σταδίου και Πεσματζόγλου 10πμ

 Όλοι και όλες στις 14 Δεκέμβρη στην πανεργατική απεργία που αποφάσισαν τα συνδικάτα. Απεργούμε και διαδηλώνουμε για να πετάξουμε στα σκουπίδια τον νέο προϋπολογισμό λιτότητας και περικοπών που φέρνει η κυβέρνηση και μαζί του όλες τις μνημονιακές συμφωνίες για την τρίτη αξιολόγηση. Κατεβαίνουμε στο δρόμο για να μην αφήσουμε να γίνουν «κανονικότητα» οι περικοπές και η λιτότητα που αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς στις εργατογειτονιές όπως έγινε στην Μάνδρα πριν δύο βδομάδες.
            Η μάχη για να μην περάσει ο προϋπολογισμός λιτότητας και περικοπών  είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους εργάτες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει το ματωμένα πλεονάσματα, συνεχίζει την βαρβαρότητα των περικοπών που αφήνουν απροστάτευτες τις εργατογειτονιές από τις «θεομηνίες». Στον προϋπολογισμό για το 2018 δίνουν 6 δισεκατομμύρια για τόκους στους τραπεζίτες και μοιράζουν ψίχουλα σαν «κοινωνικό μέρισμα» σε συνταξιούχους και φτωχούς. Ακόμη και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κόσμο που καταστράφηκε στη Μάνδρα και τις γύρω περιοχές, με το ζόρι αγγίζει τα 300 εκατ. Και την ίδια στιγμή, η κρατική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ για το 2018 μειώνεται 68,15%.  Η επιχορήγηση για τα δημόσια νοσοκομεία το 2018 είναι 930 εκ ευρώ, δηλαδή μείωση 28,62%. Και βέβαια καμία κουβέντα για προσλήψεις, που σημαίνει ότι οι Δήμοι, τα Σχολεία και τα Νοσοκομεία θα συνεχίζουν να ρημάζουν χωρίς προσωπικό.

            Υπάρχει ταυτόχρονα ο αγώνας για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση προγραμματίζει έσοδα για το 2018, περίπου 2,7 δις. Αυτό σημαίνει την επιτάχυνση του ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών, της ΔΕΗ του νερού, των συγκοινωνιών. Γι’ αυτό έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στις αστικές μεταφορές για να εμποδίσουν αυτήν την προοπτική και στην πανεργατική στις 14 Δεκέμβρη θα δώσουμε όλοι μαζί την πρώτη απάντηση.
            Τέλος η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους δανειστές να φέρει στη βουλή νόμο που να απαγορεύει πρακτικά τις απεργίες από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Κυβέρνηση και θεσμοί προσπαθούν να δώσουν ένα αποφασιστικό χτύπημα, στον παράγοντα που αποτελεί σταθερό βραχνά για τους ίδιους, τους προκατόχους τους και τα αφεντικά. Τη συλλογικότητα των εργαζόμενων στη βάση, το πρωτοβάθμιο σωματείο, ακριβώς για να εμποδίσουν την αντίδραση των εργαζόμενων σε όλες αυτές τις επιθέσεις που ετοιμάζουν.
            Η διαχείριση Τσίπρα στηρίχτηκε στην ψεύτικη ελπίδα ότι ο ιδιωτικός τομέας θα βγάλει την οικονομία από την ύφεση και ότι ο δημόσιος τομέας δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο από το να κόβει τις δαπάνες του και να λεηλατεί τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων για να εξασφαλίζει πλεονάσματα του προϋπολογισμού.
            Απέναντι σε αυτήν την κατάντια, η εργατική απάντηση είναι η κλιμάκωση των εργατικών αγώνων για να μην περάσει η νέα συμφωνία και να διαγραφεί το χρέος. Δεν έχουμε ανάγκη αξιολογήσεις και προϋπολογισμούς που δίνουν όλα τα λεφτά στα ταμεία των τραπεζιτών. Η εναλλακτική λύση είναι η στάση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι  τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.
            Η πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη μπορεί να γίνει η εργατική απάντηση στην κυβέρνηση Τσίπρα, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Γι’ αυτό χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός σε κάθε χώρο. Με εξορμήσεις συσκέψεις, περιοδείες συνελεύσεις να οργανώσουμε την μαζική συμμετοχή όλων των χώρων στην  απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Και η επιτυχία της πανεργατικής θα δώσει στήριγμα στους αγώνες που ανοίγονται όλη την επόμενη περίοδο για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε σχολεία δήμους και νοσοκομεία. Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.
            Αυτή τη μάχη δίνει ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια και σε καλούμε να έρθεις μαζί μας. Την Κυριακή 17 Δεκέμβρη στις 10 πμ στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθήνας (Ακαδημίας 50) ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια οργανώνει πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα για αν οργανώσουμε τα επόμενα βήματα μετά την πανεργατική απεργία για να τελειώνουμε με τα μνημόνια τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου