Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ανακοίνωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ για τα πεντάμηνα




ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ & ΠΕΝΤΑΜΗΝΩΝ ΤΩΡΑ



ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 
ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΩΡΑ!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΝΤΑΜΗΝΩΝ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ στο Υπ. Εργασίας, 12μες.
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ στις 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Την Πέμπτη 19 Νοέμβρη η ΠΟΕ ΟΤΑ και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία προχωρησαν σε παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπ Εργασίας για τους πενταμηνίτες συναδέλφους. Την πρωτοβουλία πήρε το «συντονιστικό των εργαζόμενων στα πεντάμηνα» και η κινητοποίηση ήταν πετυχημένη αφού εκατοντάδες συνάδελφοι με τα πανό τους διαδήλωσαν το Υπ. Εργασίας. Κάτω απο την πίεση της κινητοποίησης, αναγκάστηκε το υπουργείο να δεσμευτεί ότι θα λύσει άμεσα όλα τα ανοιχτά ζητήματα των συνέδελφων πενταμηνιτών (άδειες κλπ), αλλά πολύ περισσότερο ότι την Πέμπτη 26  Νοέμβρη θα δώσει απάντηση στον άν και πόσης διάρκειας παράταση θα δώσει στο πρόγραμμα, για να παραμείνουν οι πενταμηνίτες στη δουλειά. 
Η ομοσπονδία έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση μετά τις 26 Νοέμβρη όχι μόνο για τους πενταμηνίτες συναδέλφους αλλά για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους, με κεντρικό αίτημα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ. Δεν περιμένουμε μέχρι τότε αλλά οργανώνουμε τους χώρους μας για να το επιβάλλουμε
v Καλούμε τους συναδέλφους πενταμηνίτες να οργανωθούν σε κάθε δήμο, να προχωρήσουν σε συνέλευση, εκλογή συντονιστικής επιτροπής και να συμμετέχουν στο «συντονιστικό». Τα σωματεία των εργαζόμενων στους ΟΤΑ χρειάζεται να ανοίξουν τις πόρτες τους να γράψουν τους πενταμηνίτες για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα δικαιώματα μας σαν εργαζόμενοι.
v Σε κάθε δήμο συγκροτούμε επιτροπή αγώνα που να προετοιμάσει και να οργανώσει όλους τους εργαζόμενους για την επιτυχία της απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ. Γιατί είναι κρίσιμο για τους ΟΤΑ συνολικά να μείνουν οι συνάδελφοι πενταμηνίτες και συμβασιούχοι στη δουλειά.
Πίσω απο τα ψέματα του «υπερτροφικού δημόσιου τομέα στην Ελλάδα» κρύβεται η πραγματικότητα της διάλυσης δημόσιων υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι πολίτες, μέσα απο το πάγωμα των προσλήψεων. Τέτοιες στοιχειώδης ανάγκες για την κοινωνία προσπαθούν να καλύψουν οι κυβερνώντες, με φτηνή, χωρίς δικαιώματα, ανακυκλώσιμη κάθε πέντε μήνες δουλειά. Πρόκειται για πάγια τακτική των κυβερνήσεων. Τώρα είναι οι «πενταμηνίτες» παλιότερα ήταν «οι συμβασιούχοι και οι εποχικοί». Οι περισσότεροι φεύγουν απο τον ένα δήμο όταν τελειώνει το πεντάμηνο και συνεχίζουν μετά απο λίγο σε κάποιον άλλο δήμο. Για να το πούμε διαφορετικά «καλύπτουν πάγεις και διαρκείς ανάγκες» και γι’ αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε για αυτούς τους συναδέλφους το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να μονιμοποιηθούν όλοι τώρα και να ενταχθούν στο δυναμικό των εργαζόμενων στους ΟΤΑ.
Μπορούμε να νικήσουμε
Με ένα μεγάλο αγώνα το 2004 που κράτησε πολλούς μήνες χιλιάδες συμβασιούχοι εκείνης της εποχής, κατάφεραν και κέρδισαν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ακόμη και σήμερα, «στις εποχές των μνημονίων», υπάρχουν παραδείγματα ότι μπορούμε να έχουμε νίκες. Πρίν λίγες ημέρες, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παρατείνει τις ετήσιες συμβάσεις των «επικουρικών γιατρών» του ΕΣΥ για εννέα μήνες επιπλέον. Μόλις πριν απο δύο μέρες παρατάθηκε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για ένα ακόμη χρόνο. Μπορούμε να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις στην κυβέρνηση.
Είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων στους ΟΤΑ
Είναι κρίσιμο τη μάχη για την μονιμοποίηση, να μην τη δώσουν μόνοι τους οι συνάδελφοι πενταμηνίτες. Χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι των δήμων να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα. Για να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις στους δήμους που δώσουν πνοή στις αποψιλωμένες απο προσωπικό δημόσιες υπηρεσίες, σε μια εποχή που η ανθρωπιστική κρίση συνεχίζεται και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι εχουν ανάγκη απο τις υπηρεσίες που πρέπει να τους παρέχουν οι δήμοι δωρεάν. Για να αποτρέψουμε τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, ΚΕΠ, παιδικών σταθμών κλπ που θέλουν να παραδώσουν στα κοράκια της αγοράς με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού.
Μαζικές προσλήψεις στους ΟΤΑ τώρα
μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων πενταμηνιτών και συμβασιούχων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου