Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Συμπαράσταση στους απλήρωτους εργάτες της εταιρίας Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ


Συμπαράσταση στους απλήρωτους εργάτες
της εταιρίας Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ

Οι εργάτες της επιχείρησης Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και δέκα ημέρες για να υπερασπίσουν τις δουλειές και τους μισθούς τους. Οι εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και την Ινδία, απαιτούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, το δώρο χριστουγέννων και τη συνέχιση των συμβάσεων τους που λήγουν την περίοδο απο 27/12 έως 4/1.
Η εργοδοσία προκαλέι ακόμη περισσότερο μια που μέχρι και τα ΜΑΤ και την αστυνομία επιστράτευσε τις πρώτες μέρες των κινητοποιήσεων για να τρομοκρατήσει τους μετανάστες εργάτες.
Ο εργοδότης κ. Δ. Λαζόπουλος έχει πάγια τακτική να αφήνει τους εργάτες απλήρωτους. Το ίδιο είχε κάνει και  πρίν απο οκτώ μήνες αναγκάζοντας τους εργάτες να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και τότε. Αναγκάτσηκε μετά απο πολυήμερες απεργίες να πληρώσει ένα κομματι εργατών αλλά ακόμη και σήμερα υπάρχουν εργαζόμενοι που διεκδικούν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους.
Απέναντι στις διεκδικήσεις των εργατών η απάντηση της εργοδοσίας είναι οι απειλές ότι θα κλείσει το εργοστάσιο. Την ίδια στιγμή όμως, η επιχείρηση απο τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ανακύκλωσης και με πολλά εργοστασια σε όλη τη χώρα, συνεχίζει να παίρνει επιδοτήσεις από την Εταιρία Ανακυκλώσεως για τη δουλειά που κάνουν οι απλήρωτοι εργάτες. Στην επιχείρηση δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, και υγιεινής. Γι’ αυτό τον λόγο δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους στη δουλειά τα τελευταία 4 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και απαιτούν:
v Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα μεροκάματα και το δώρο Χριστουγέννων.
v Αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς με τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
v Ανανέωση όλων των συμβάσεων.
Οι εργαζόμενοι στην Γενική Ανακύκλωση καλούν σε συγκέντρωση έξω απο το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, τη Δευτέρα 29 Δεκέμβρη στις 9πμ για να απαιτήσουν όλοι μαζί την δικάιωση στον αγώνα τους.
Είμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε έμπρακτα τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά και την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Απαιτούμε απο την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργατών και καλούμε όλα τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα να στηρίξουν με κάθα τρόπο τον αγώνα τους και μην επιτρέψουν τη δημιουργία μιάς νέας “Μανωλάδας” στα περίχωρα της Αθήνας.
Ολοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, τη Δευτέρα 29 Δεκέμβρη στις 9πμ έξω απο το εργοστάσιο της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ στο  Ασπρόπυργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου