Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΣΚΕΨΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ εργαζόμενων στους ΟΤΑ και στο ΔΗΜΟΣΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 16 Οκτώβρη, 6μμ
στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ (πλ. Καραισκάκη)

Η σύγκρουση ενάντια στην αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων κλιμακώνεται. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η εφαρμογή της αξιολόγησης αλλά κυρίως ο επανέλεγχος των συμβάσεων στους ΟΤΑ, θα τους προσφέρει τη δεξαμενή για τις απολύσεις που χρειάζονται, γι’ αυτό επιμένουν και απειλούν με προσφυγές στη δικαιοσύνη, όσες δημοτικές αρχές επιμείνουν στην άρνηση. Εχουν ξαμολήσει τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ να σπέρνουν ψέμματα, για τους «δημόσιους υπάλληλους με τα πλαστα πιστοποιητικά» που καλύπτονται πίσω απο την «ανομία».
Η συγκυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα για 6.500 απολύσεις μέχρι τον Δεκέμβρη. Είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στον στόχο αυτό και στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, γιατί ο μοναδικός σύμμαχος που έχουν εκτός απο τα δικαστήρια, είναι η τρόικα η ΕΕ και το ΔΝΤ.
Σε αυτή τη σκληρή μάχη που είναι μπροστά μας δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ότι θα την δώσουν οι δημοτικές αρχές. Είναι θετικό ότι μια σειρά δημοτικά συμβούλια έχουν αποφασίσει να μην δώσουν στοιχεία στο υπουργείο, όμως η εμπειρία μέχρι τώρα έχει δείξει ότι οι δημοτικές αρχές όταν πιεστούν απο την κυβέρνηση υποχωρούν και συμβιβάζονται. Αυτό φάνηκε πρίν απο δύο χρόνια στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας των αορίστου χρόνου, και απο τότε έχει επαναληφθεί πολλές φορές.
Χρειάζεται οι εργαζόμενοι στους δήμους και τα σωματεία, να πάρουν στα χέρια μας αυτόν τον αγώνα και να απαντήσουν με το δυνατότερο όπλο τον παρατεταμένο απεργιακό αγώνα.
Οι καταλήψεις των δημαρχείων στις 30 Σεπτέμβρη, όπου οργανώθηκαν, είχαν επιτυχία. Εδειξαν ότι οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της μάχης και έχουν τη διάθεση να παλέψουν. Χρειάζεται αυτη η διάθεση να μετατραπεί σε μαζική απεργιακή δράση. Για να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να βρεί τα προσχήματα για να απολύσει χιλιάδες συναδέλφους και νά δώσει τις δημοτικές υπηρεσίες βορά στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων που καραδοκούν. Απεργία οργανωμένη όπως ξέρουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Περιφρουρημένη για να μην δουλέψει καμία υπηρεσία, να μην βγεί καμία σκουπιδιάρα.
Ταυτόχρονα χρειάζεται να οργανώσουμε σε κάθε δήμο ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης στην αξιολόγηση και την πολιτική της κυβέρνησης που διαλύει τους παιδικούς σταθμούς, την καθαριότητα και τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι. Να προχωρήσουμε σε  συσκέψεις συντονισμού με τους καθηγητές, τους δάσκαλους, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στον ΕΟΠΠΥ κλπ.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους και το δημόσιο, μπορούν να γίνουν για μια ακόμη φορά η αιχμή του δόρατος για όλους τους εργαζόμενους για να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στους δήμους να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την προοπτική απεργιακής κλιμάκωσης και συντονισμού
SynKD λόγκοτην Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στις 6μμ στην ΠΟΕ ΟΤΑ (πλ Καραισκάκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου