Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6μμ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, εισέβαλλαν στις 4 τα  ξημερώματα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή και κατέλαβαν το κτίριο. Για την συγκυβέρνηση η εισβολή ήταν απαραίτητη αφού με κανένα τρόπο δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ. Ούτε η έναρξη της ΔΤ, ούτε η κούραση, ούτε η έλλειψη χρημάτων κατάφεραν να φρενάρουν τον αγώνα της ΕΡΤ. Το ραδιομέγαρο ήταν η φωνή του κάθε αγωνιστή και η συγκυβέρνηση πίστεψε ότι με τα ΜΑΤ θα τη φίμωνε.
Διαψεύστηκαν. Εδώ και ένα χρόνο, μέσα από το ertopen, την ΕΤ3, και τους περιφερειακούς σταθμούς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να δίνουν φωνή σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ. Η εισβολή των ΜΑΤ στις 7 Νοέμβρη του 2013 όχι μόνο δεν  σταμάτησε τον αγώνα της ΕΡΤ, αλλά πείσμωσε περισσότερο τους εργαζόμενους και συνέχισαν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής και της κυβέρνησης που την υλοποιεί.
Σε αυτόν τον ένα χρόνο φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο το τί επιδίωκε η κυβέρνηση με την εισβολή. Τη δημιουργία ενός μηχανισμού προπαγάνδας της μνημονιακής τους πολιτικής,  ενός πανηγυριού ημετέρων και ρουσφετιών, σκανδάλων και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος. Ακόμη και το Εποπτικό Συμβούλιο, που οι ίδιοι διόρισαν, δεν άντεξε σε αυτήν την κατάσταση και τους τα βρόντηξε. Επιβεβαιώθηκε πόσο δίκιο είχαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όταν προειδοποιούσαν για το πού οδηγεί η πολιτική της συγκυβέρνησης.
Ένα χρόνο μετά τις 7 Νοέμβρη του 2013, η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι απονομιμοποιημένη στη συνείδηση των εργαζόμενων, χωρίς να έχει καταφέρει να κάνει «το έκτρωμά» της να λειτουργήσει ουσιαστικά, ενώ αντίθετα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν στις επάλξεις του αγώνα, και μαζί με τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες όλους τους διαθέσιμους, έγιναν σύμβολο του παρατεταμένου αγώνα. Την Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014 στις 6μμ έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, οργανώνουν πανεργατικό συλλαλητήριο.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο, ομοσπονδία, εργατικό κέντρο, τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους μαζικούς φορείς να βρεθούν εκείνη την ημέρα στο πλευρό των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ. Για να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας σε ένα αγώνα 17 μηνών, και να απαιτήσουμε να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι πίσω στις δουλειές τους.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΡΤ
ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου