Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΟΧΙ Νέα Μανωλάδα στο Περιστέρι

Να μην αφήσουμε να γίνει Νέα Μανωλάδα στο Περιστέρι
με ρατσισμό και τραμπουκισμούς
αντί για καταβολή των δεδουλευμένων των εργατών στην AGROMART

Ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια, καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 26  Γενάρη στις 8.30πμ έξω από το εργοστάσιο της AGROMART στο Περιστέρι (Παπαρηγοπούλου 6Ε και Αγ. Παρασκευής)

Η εργοδοσία της εταιρίας AGROMART στο Περιστέρι, μια εταιρία που φτιάχνει έτοιμες σαλάτες για πιτσαρίες, σουβλατζίδικα και σούπερ μάρκετ, έδειξε το πιο χυδαίο, ρατσιστικό και βίαιο αντεργατικό της πρόσωπο της τραμπουκίζοντας μετανάστες εργάτες τις ημέρες των Χριστουγέννων.


        Τέσσερις εργάτες είχαν δουλέψει για ένα ολόκληρο 20ωρο στις 23 Δεκέμβρη από τις 8μμ- έως την επόμενη μέρα, 24 Δεκέμβρη στις 6μμ και το αφεντικό απαίτησε να έρθουν κανονικά για δουλειά την ίδια μέρα στις 10μμ το βράδυ!!!!
Οι εργάτες πήγαν σπίτι, δεν μπόρεσαν να σηκωθούν για να γυρίσουν πίσω το ίδιο βράδυ. Όταν πήγαν την επομένη στη δουλειά, μέρα Χριστουγέννων , το αφεντικό τους είπε να φύγουν. Ουρλιάζοντας τους είπε “δεν θα πάρει κανένας τα λεφτά του.”

         Η εργοδοσία χρωστάει δύο μηνιάτικα στους δύο εργάτες οι οποίοι δουλεύουν 14 με 16 ώρες καθημερινά από τις 8μμ έως την άλλη μέρα την άλλη μέρα μέχρι τις 10πμ-12μεσ καθημερινά.
        Το αφεντικό αφού δέχτηκε τηλεφώνημα από τον επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων, άρχισε να ψάχνει από άλλους εργάτες τις διευθύνσεις των απλήρωτων εργατών για να τους εκφοβίσει στα σπίτια τους.


       Οι εργάτες καταγγέλλουν ότι στις 24 Δεκέμβρη, το αφεντικό φοβόταν έλεγχο από τις υγειονομικές υπηρεσίες και έκρυψε τους ανασφάλιστους χωρίς χαρτιά στο σπίτι του σκύλου!
 
·  Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των ενσήμων των εργατών. 
·  Να σπάσουμε την εργοδοτική και ρατσιστική τρομοκρατία.

       Ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια, καλεί κάθε συνδικάτο, κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα σε κινητοποίηση την Πέμπτη 26 Γενάρη στις 8.30πμ έξω από το εργοστάσιο της AGROMART στο Περιστέρι (Παπαρηγοπούλου 6Ε και Αγ. Παρασκευής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου